Salı, Ocak 21, 2014

Hakem Adem Dalbay’a soruşturma açıldı

İstanbul U16 Ligi 23.Grupta oynanan Damlaspor-Aslantepe Gençlik maçını yöneten Hakem Adem Dalbay’a maçı  erken bitirdiği gerekçesi ile soruşturma açıldı.



Zeytinburnu Belediyesi Hasan Doğan Stadında oynanan ve ev sahibi Zeytinburnu Damlaspor’un ilk devresini 6-0 önde bitirdiği maç 9-0 sarı-siyahlı ekibin galibiyeti ile sonuçlanmıştı.


 


3'er dakika erken bitirdi
Hakem Adem Dalbay’ın 2 eşit devreden 40’ar dakika oynanması gereken maçın hem ilk devresini hem de ikinci devresini 37.dakikada bitirdiğini maçı izleyen TFF İl Başkanlığından bir görevlinin bildirmesi ile öğrenen İstanbul İl Hakem Kurulu, Hakeme soruşturma açtı ve soruşturma tamamlanana kadar maç vermeme kararı aldı.


 


Aynı vukuatı tekrarladı
İşin ilginç olanı Hakem Adem Dalbay’ın bu hatayı tekrarlaması; zira deneyimli Hakem, 08 Ocak 2012 Pazar günü oynanan İstanbul 1.Amatör Lig 9.Grup’taki İstanbul Teknik Üniversitesi-Bayrampaşa Demirspor karşılaşmasını 26 dakika erken bitirdiği gerekçesiyle yine soruşturmaya tabi tutulmuş, hatalı olduğu tespit edilmiş ancak daha sonra affedilmişti.


 


Kurul "13 dakika" diyor 
İstanbul İl Hakem Kurulu, Hakemin maçın başlamasına 3 dakika kala sahaya geldiğini söylüyor ve maçı 13 dakika erken bitirdiğini iddia ediyor ve soruşturmayı da buna göre açtı. Ancak benim edindiğim bilgilere göre Hakem ilk devreyi ve ikinci devreyi 37 dakika oynattı. Hakemin maça 3 dakika geldiği ise gerçek.


 


Editörün Notu: Hakemlik yapmış birisi olarak, bu şekilde davranan Hakemlere şu tavsiyede bulunmak isterim. Maçın süresinden önce bitirmek kimseye fayda getirmez. Geçmiş yıllarda ben de bu hatalara düşmüş birisi olarak genç kardeşlerimize bir uyarıda bulunmak isterim. Maç isterse 25-0 olsun, lütfen 1 dakika bile erken bitirmeyiniz. Velev ki mağlup takımın Hocası, sizden maçı bitirmenizi rica etse bile bitirmeyiniz. 2003 yılında adını vermeyeceğim bir sahada, yine adını saklamak istediğim bir Hakem kardeşim 5-0’lık maçı mağlup takımın Antrenörünün “Hocam, yeter daha fazla ezdirme” ricalarıyla 3 dakika erken bitirmiş ve maç sonu ‘bitir’ diyen Antrenör Hakemi şikayet etmiş ve maç tekrar olmuştu. Şimdi ben ve gönüllü arkadaşlarım saha saha geziyoruz. İsterseniz Göktürk’te Allah’tan başka kimseler olmasın ve maç 8-0 olsun, bunu da bitirmeyiniz. Kaldı ki o maç 1.Amatör Lig maçı... Ya da başka bir sahada bir U19/1 maçı 8-0 olduğunda 10 dakika erken bitirmeyiniz. Ya da son zamanların moda hareketi ile 45 dakikalık maçın 42.dakikasında 3 dakika uzatma verip maçı normal sürede bitirmeyiniz. Zaten maça tek saat ile çıkan Hakem kayıp zamanı nasıl tespit eder onu bir türlü anlayamıyorum ancak bu şekilde davranıp kendinizi yakmayın.


 


HAKEM: ALİ KEMAL DEMİR

4 yorum:

SEDAT dedi ki...

SAHA KOMİSERLİĞİ YAPTIĞIM DÖNEMLERDE HAKEM ARKADAŞLAR TEKNİK DİREKTÖRLERİN GÖRÜŞÜNÜ ALARAK MAÇI ERKEN BİTİRİYORLARDI BU HER ZAMAN OLAN DURUM YAŞANMAYA DA DEVAM EDİYOR MAALESEF

İlker Balçık dedi ki...

Bu hafta oynanan Hamidiyespor-Kartaltepe U15 maçının ilk yarısı 29 dakika oynandı ve iki takım yöneticileri de teyit etti durumu, TFF'den bir görevli tesadüfen maçımızı izlemediği için hiçbir şey söylemeye hakkımız yok elbette, çünkü biz amatör spor kulübü yöneticisiyiz, yalancıyız, sahtekarız, küfürbazız, kötü insanlarız vesselam. Hakemin söylediği doğrudur, saha komiserinin söylediği doğrudur, maçı izleyen yetkilinin söylediği doğrudur, bizim söylediğimiz yalandır. Deveye sormuşlar, boynun neden eğri...

orhan dedi ki...

Evet Adem hoca,sizin sayenizde averajla kaçırdığımız şampiyonluğumuzun sonunda senin hk.da şikayetimi bildirmiştim ama kurul ciddiye almadı.bnm maçımıda yönetti bu arkadaş bana averaj gerekiyordu maçım 6-0 öndeyken 11 dk.erken bitirmişti..defalarca kurula bildirmewmee rağmen maç verildi ve geçtiğimiz sezonda yine aynı senaryoyu yaptı şimdide bu,,,bir sözüm de tff ye şimdi bu arkadaşa hakemliği bıraktırıpda gözlemcilik verirseniz vay vay vay!!!!

sporcu dedi ki...

Burdan hakem olan özgün akdağ seslenıyorum hafta sonu yönettiğin Çayırbaşı- Günbeştepe spor u 19 macın daki yönetiminle utanç duyman lazım meslektaşlarına ihanet etin prıl prıl yan hakemlerın bile sana utançla baktı.Hakkını yediğin her iki takımda sana maç sonrası lanet yagdırdı. Burdan i.h.k seslenıyorum bunun gibi kendını bilmezleri lütfen ayıklayın sonra bırının başına bela olmasın.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...