Salı, Ocak 28, 2014

Göksu: Şampiyonluğa inanmıştık!

TFF İstanbul İl Başkanlığını dün akşam verdiği ancak henüz resmi olarak açıklanmayan kararla 2’nci olarak Süper Amatör Lige terfi eden Topkapıspor’un Teknik Direktörü Hüseyin Göksu, açıklamalarda bulundu.



1,5 sezonda önce Küçükpazar’ı, ardından Altınokspor’u ve son olarak Topkapıspor’u bir üst lige taşıyan başarılı Teknik adam geride kalan sezonu değerlendirdi.


“18 yaşımda Antrenörlüğe başladım”
19.07.1970 İstanbul doğumluyum. Vefa semtinde büyüdüm. İlk ve ortaokulu Vefa’da okudum. Futbola İMÇ’de başladım. 12 yaşındayken Bekir Pervanlar nezaretinde İMÇ Bloklarının arasında futbol oynamaya başladık. Bizleri Şeref stadına getirip müsabaka oynatan Bekir Pervanlar’dır. Sonra 14-16 yaş grubunda Zeyreksporda lisanslı olarak futbol oynadım. Oradan Küçükpazar genç takımına geçtim. Küçükpazar takımında futbol oynadıktan sonra, rahmetli Ziya Yaşa hocamızla birlikte minik takımda Antrenörlüğe başladım. Yaşım 18’di. Antrenörlük hayatım başlamıştı artık. Genç takımda şampiyonluk yaşamış, sonrada askerlik vaktim gelmişti. Sonraki yıllarda Küçükpazar’da 10 yıl Antrenörlük yaptım. Sırasıyla Cengiz Tamaç, Behçet Arkun ve Ata Özbay’la çalıştım. Onlardan nasıl Antrenman yapıldığını, sporcuyla nasıl konuşulduğunu öğrendim. Bu hocalarımdan çok şeyler kendime kattım. Sen Antrenör olmak istersen o büyük Antrenörlerden öğrenirsin yeter ki dinle, gözlemle ve tatbik et. Ben bunları hep hocalarımdan öğrendim. Ne zaman sert davranılacağını, ne zaman oyuncuların sırtını sıvazlayacağını, ne zaman onlarla şakalaşacağımı öğrendim. Sırasıyla Küçükpazar, Eminönü, Sakarya İMÇ, Galata, Taşoluk, Bayrampaşa Sinop, Altıntepsi, Topkapı, Küçükpazar, Altınok ve tekrar Topkapıspor’u çalıştırdım. Bu takımlarda şampiyonluklar yaşadım. Topkapı’da şampiyonluğa gelince bu sezon Topkapı takımında 13 transfer yaptım. Çok yetenekli oyuncular kattım takıma.


"22 kişilik kadro oluşturduk"
Bu oyuncular Vefa’dan Onur Atılgan, Altıntepsi’den Aykut Yılmaz, Altınok’tan Uğur Çakar, Harun Soyhun, Z.Hürriyet’ten, Aykut Okutan, Bayrampaşa’dan Erkan Güneş, Bayrampaşa Sinop’tan Murat Günceoğlu, Kumkapı Sarıçubuk’tan Yiğit Özvural, Küçükpazardan Onur Karalı, Utku Balıkçı ve Batı Trakya’dan Kasım Kılınç. Mevcut kadrodan, Gökhan Erkek, Tarkan Genç, Ufuk Dönmez, Kadir Güneş, Ümit Taşçı. Genç kadrodan, Enes Şahin, Erdinç Tekelioğlu, Burak Öztürk, Gökhan Ayarcı, Burak Öretmen olarak 22 kişilik kadromuzu oluşturduk.


"Sorumluluk almayanları kadro dışı bıraktım"
"Bu kadroyla şampiyonluk parolasıyla yola çıktık. Maçları oynadıkça iyi yolda olduğumuzu anladık. Bizler inandık ve camiamızı da inandırdık. Maçlarımıza 100-150 kişilik seyirciler gelmeye başlamıştı. Takımım bir ara 5 puan farkla liderdi. Bu puan farkını oynadığımız maçlarda erittik. Önce Beyoğlu Yeniçarşı beraberliği, sonra Yeşilova Esnaf mağlubiyeti, İkitelli ve Altıntepsi mağlubiyeti sırasıyla geldi. Takımımda sorumluluğu almayan kendilerine oynayan oyuncuları kadro dışı bıraktım. Bu oyuncular takımda iyi oyunculardı ve 3 maçımız vardı. Bu maçları geride kalan sporcularımla oynayacak ve maçları kazandığımız takdirde grubu 2.sırada tamamlayacağımızı anlattık. Oyuncular daha hırslı daha mücadeleci oynayarak 3 maçımızı da kazandık. Ligi 2.tamamlayarak oynadığım takımlara teşekkür ederim. Bizlere destek olan en başta kulübümüzün Başkanı Necdet Bakır’a, Genel Kaptan Sadık Baş olmak üzere, Cavit Özvural, Topkapıspor üyeleri ve taraftarlarımıza. 2.Başkanı Nihat Ersoy’a şükranlarımı sunar teşekkür ederim.


“U19 takımı ile şampiyonluk mücadelesi veriyoruz”
Bundan sonraki kariyerime gelince gelen teklifleri değerlendireceğim. Öncelikle çalıştırdığım takımım olan Topkapıspor sonra benimle ilgilenen takımlarla görüşeceğim. Şu anda U19 futbol takımımla yapılacak işlerimiz var üç maçtır kazanıyoruz. İnşallah takımımız iyi bir yerde bitireceğiz.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

1 yorum:

sabri ersoy dedi ki...

SELAMLAR TOPKAPI SPORU TÜM TEKNİK EKİBİ VE OYUNCULARI TEK TEK TEBRİK EDERİM BAŞARILAR DİLERİM .ALLAH UTANDIRMASIN..HÜSEYİN HOCAMA VE RAMİZ HOCAMA BAŞARILAR DİLERİM ..AYRIYETTEN MURAT I KUTLARIM..SAYGILAR SABRİ ERSOY..TOPKAPI SPOR ÇOK ÇOK İYİ YERLERE LAYIK

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...