Cumartesi, Ocak 25, 2014

Calay: İyi bir sezon geçirmedik!

İstanbul Süper Amatör Lig 6.Grupta sezonu altı sıralarda bitiren Yahya Kemalspor’un Başkan Yardımcısı Hüseyin Calay geride kalan sezonda takımını değerlendirdi.



“Şimdi çıkıp ‘biz bir üst lig için takım yaptık’ dersek önce kendimizi kandırmış oluruz.  Yahya Kemalspor olarak bu sezon hedefimiz ligi orta sıralarda veya üstlere yakın tamamlamaktı. Ancak bu kadar kötü sonuçlar alacağımızı ve son hafta sonuçları ile ligde kalacağımızı da hiç beklemiyorduk” diyen siyah-beyazlı Kağıthane temsilcisinin Başkan Yardımcısı Hüseyin Calay “hayal kırıklığı yaşadığımız bu sezon bizim için hatalarımı görmemiz açısından iyi bir deneyim oldu. Gelecek sezon bambaşka bir Yahya Kemalspor izleyeceksiniz” şeklinde konuştu.


 


“Transferlerden verim alamadık”
Calay açıklamasına şöyle devam etti “Yönetim olarak iyi bir sezon geçirmediğimizin farkındayız, az sayıda oyuncularla kadromuzu takviye ettik. Genç kadromuza güveniyorduk, sonuçta U19 liginde geçen sezon U19’da Türkiye derecesi yapmış bir takıma sahiptik ancak bunan da fayda göremedik. Az sayıda transfer yaptık ama transferlerden verim alamadık. Güvendiğimiz bazı oyunculardan ise verim alamadık.”


 


“Suat Ak iki defa ayrılmak istedi”
Hüseyin Calay açıklamasının devamında şunları söyledi: Şimdi ben bunları söylerken bazıları Suat Hocamız ile imada bulunduk sanabilirler. Kesinlikle bu sonuçlar Hocamızdan kaynaklı değil. Hocamız bizim için her zaman başarılıdır. Suat Ak’ın Kulübümüze verdikleri tartışılmaz. Suat Ak ile çalıştığımız için samimi olarak mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Her şeyi bir kenara atıyoruz, Suat Ak çok başka bir insan, her yönüyle muhteşem bir insan. Şimdi bir gerçek var; Suat Hoca da sezon içinde alınan sonuçlardan mutlu değildi, lig devam ederken iki defa bırakmak istedi ancak biz sezonu bitirmesini istedik.


 


“Sezon başı hedefimiz ligde kalmaktı”
Bu sene bizim için sıkıntılı geçti. Ancak doğruları söylemek gerekirse sahamızın yetişmemesinden dolayı biz zaten bir üst ligi hedeflemiyorduk. Buna hazır değildik. Sene başında hedef yaparken, üstlere yakın bitirelim bize yeter diyorduk. Yahya Kemal Stadının tamamlanmamasının da sezon başı hedefi küçük tutmamızda çok büyük payı vardı. Sahamız olsa böyle mi olurdu? Her şey değişecekti. 21.30’da idman yapıyorduk, Futbolcuları toplamak, sahaya gitmek, malzemeleri aktarmak bunlar hep sorun oldu. Kendi sahamız olsa böyle mi olur?


 


“Her maçı deplasmanda oynadık”
Yahya Kemal Stadını bilenler bilir. Biz iç sahada başka oynuyoruz. Her maç 500 ila 1000 kişi arasında ortalama taraftar ile oynuyoruz. Çeliktepe’de oynarken dahi çok taraftarımız geliyordu. Deplasmanda oynamak veya antrenman yapmak bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor haliyle. Malzemeler, sporcuların toplanması vesaire… Tesis her şeyden önce gelir, gelecek sezon kendi sahamızda oynayacağız, siz de göreceksiniz Yahya Kemalspor her şey çok farklı olacak. Kimse inkar edemez; Kağıthane Belediyesi bize ve diğer Kulüplere eşit şekilde her zaman destek veriyor ancak bazen yetişemediği de oluyor. Şimdi Kağıthane’de veya diğer bir semtte aynı ilçede bile olsan araba tutmak zorundasın. Çeliktepe’de oynasan aynı, Hasbahçe’de oynasan da aynı. Şimdi bizim sahamız açılsa bize gelecek araba gider başka takımı taşır.


 


“Şile’de yediğimiz küfürler çok çirkindi”
Şile Yıldız maçında talihsiz bir olay yaşadık. Çok sevdiğimiz bir futbolcu gitti olmayacak bir iş yaptı. Ancak bunun öncesi de var. İlk maçta yaşadıklarımızın yansıması oldu bu olay. Şile’de yediğimiz küfürleri hiç kimse hak etmez. Çok çirkin küfürler edildi. Biz orada sakinleştirmek istiyoruz, iğrenç şekilde küfür ediliyor. Orada yapıyorlar ama dış sahaya da gelmiyorlar. İlk maçta çirkinlik yapıp rövanşta takımlarını yalnız bırakıyorlar. Biz şimdi kalkıp ta bize küfür eden o taraftarın hesabını futbolcudan mı keselim? Bize yakışmaz ama Şile’de bize yapılan da kimseye yakışmaz. Sonuç olarak biz Yahya Kemalspor olarak kesinlikle Hakeme yapılanı tasvip etmiyoruz ve zaten Yönetim olarak hemen gereğini yaptık. Hakemden tekrar özür diliyoruz.


 


“Yöneticilerin hepsi eski futbolcu”
Yahya Kemalspor’da Yönetimimiz toplam 15 kişi. Hepimizi semtin insanıyız. Hemen hemen hepimiz takımda forma giydik. Başkanımız Yusuf Lafçı ağabeyimiz. Kendisi aynı zamanda Yahya Kemal mahallesi Muhtarıdır. Kulübe destekleri çok fazla. Güzel şeyleri hak eden değerli bir ağabeyimizdir. Kulübümüze kim destek veriyorsa teşekkür ediyoruz. Geçmişte hizmeti geçenleri de anmadan olmaz. Sayın Başkanımız Fazlı Kılıç’a da sporu sevdiği ve sevdirdiği için teşekkür ediyoruz.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...