Salı, Ocak 28, 2014

1. Amatör'de sezonun ardından

İstanbul 1. Amatör Lig'de sezon sona ererken bu sezon da önceki yıllarda olduğu gibi müthiş mücadeleler izledik.


İstanbul 1. Amatör Lig aslında Süper Amatör Lig programında oynansa sporcular için daha olumlu olacaktır. 16 grupta onar ve dokuzarlı olarak mücadele eden takımların Süper Amatör Lig'deki gibi daha fazla takımlı gruplarda mücadele etmesi bence kaliteyi yükseltir.


Bu sezon 16 grupta maçlar 152 takım arasında oynandı. Çoğu kulüp genç sporcular ile lige başladılar ve başarılı oldular. Benim dikkatimi çeken genç teknik adamların başarılı olmalarının yanında kendilerini iyi yetiştirme bilgilerine sahip olarak daha çok bilgi alabilmek içinde gayret göstermeleri idi. Bütün lig takımlarımızı izlemek imkânsız ama lig sonu puan cetveline baktığımızda gruplarında birinci olan kulüplerimiz hemen, hemen aynı başarı grafiğini yakalamış olmalarıdır. Şampiyon olarak bir üst lige yükselen takımlarımız: Subaşıspor, Esenyurtspor, Yeşilköyspor, Yeşilova Esnafspor, İstanbul Malatyaspor, Sultangazi Esentepespor, Mecidiyeköyspor, Çankırı Marufspor, Mimarsinanspor, Zeytinburnu Yıldızspor, Kaynarcaspor, Çekmeköyspor, Bostancıspor, İçerenköy İdman Yurdu, Örnektepespor, Çayırbaşıspor.


Başarılı olarak süper amatöre yükselen takımlarımız arasında geçmiş sezonlarda süper amatör ligde oynayıp düşen takımlar çalışarak tekrar layık oldukları, arzuladıkları lige geri geldiler. Bu yazı yazıldığı sırada henüz resmileşmemişti ancak ikincilerin direkt olarak baraj maçı oynamadan alınmaları söz konusuydu. Böylelikle toplam 32 takım Süper Amatör'e yükselmiş olacak.


Birinci amatör küme Türk Futbolunun dama taşıdır, geçmişten gelen amatörlük ruhunu amatörlere birinci amatör küme aşılamakta olduğundan Türk Futboluna damgasını vuran ligdir. Sizlere Yerel Futbol ailesi olarak (benim fikrimdir) Ödül Gecesi düzenlemek görevimizdir. Sizler geleceğe ışık olmaktasınız amatör ruhu sizler yaşatmaktasınız. Yıkılmaz bir kale görmek istiyorsak sizleri görebiliriz. 


Sizler Süper Amatörün Bal liginin yaratıcılarısınız kaynak sizsiniz. Sizlere sonsuz saygı ve sevgimizi bizlerde yaşlısı, genci makinemiz ellerimizde sizleri takip ediyoruz son nefesimize kadarda bu böyle devam edecektir. Layık olduğunuz ödül gecenizde Türk Futbolu sizleri kucaklayacaktır. Başarılarınızın devamını dilerim. Bir üst lige çıkmak veya bir alt lige inmek önemli değil bence sahaya çıkarak mücadele etmenizi alkışlıyoruz sizlerin amatörce.


YAZI: ORHAN BUDAK

4 yorum:

Tepeli dedi ki...

Süper bir yorum hocam yüreğinize sağlık

hayro dedi ki...

destek olduğunuz,değer verdiğiniz için 1.amatör ligde oynayan bir futbolcu olarak teşekkür ederim,Orhan Bey.

ismail coşkun dedi ki...

14. GURUPTA DÜŞMESİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILAN KÜÇÜKSU YENİMAHALLE SPOR KULÜBÜNÜN SON 6 HAFTANIN 5 MAÇINI KAZANIP LİGDE KALMASI GERÇEKTEN DEYİNİLMESİ GEREKEN BİR KONUDUR....

Hayro dedi ki...

çok doğru bir yorum,İsmail bey,ben ordaki futbolcu arkadadaşları kutluyorum,Haydarpaşa Demirspor un kaptanı ve futbolcusu olarak,Küçüksu da bizim gibi mucizeyi başardı,tebrik ederim.yeni sezon için şimdiden başarılar dilerim,Küçüksu Yenimahalle kulübüne.

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...