Salı, Aralık 24, 2013

Selimiye Stadı'nda büyük arbede

İstanbul Süper Amatör Lig 3.Grup’ta oynanan Sarıyer Yeni Mahalle-İstanbulspor Kulübü arasındaki kritik maç sonrasında koridorlarda istenmeyen olaylar yaşandı.


Sarıyer Yeni Mahalle iki maç ceza almıştı
Sarıyer temsilcisi geçtiğimiz haftalarda kendi sahasında oynadığı Alibey Hospital Parseller karşılaşması sonrasında çıkan olaylar neticesinde 2 maç ceza aldı. Bu cezalardan ilki tarafsız sahada seyircili oynama cezasıydı ve bu cezayı bugün çekti. Bir diğeri ise kendi sahasında seyircisiz oynama cezası olacak.


İlk yarı sert geçti…
Süper Amatör Lig 3.Grup için oldukça önem taşıyan bu karşılaşmada ilk yarıda mücadele gücü ve tempo bir hayli yüksekti. İki takımın da kazanma arzusu hat safhaya ulaşmış, zaman zaman da sert müdahaleler göze çarptı. Maçın Hakemi ilk yarıda 7 sarı kart çıkararak maça damgasını vurdu.


Uzatmada gelen gol sinirleri yükseltti…
Karşılaşmanın 90+2.dakikasında İstanbulspor Kulübü’nün golü geldi ve Sarı-Siyahlılar sevinç yumağı oluşturdular. Sarıyer Yenimahalle ise ligin ilk devresinde deplasmanda 3-2’lik skorla devirdiği rakibine kendi sahasında yenilmiş oldu.


Maç sonu saha içinde ufak gerginlik yaşandı
Karşılaşma bitiş düdüğüyle birlikte ortam ilk etapta sakindi..Sarıyer Yenimahalle SK’dan forvet Özgür, rakip takımın Teknik Direktörü Oğuz Ataman ile bir süre diyaloga girdi. Özgür, Ataman'a futbolcusuna topu atmamasını istediği gerekçesiyle sert bir dille eleştirdi. Araya giren futbolcular olayların büyümemesine neden oldu ve Sarıyer Yenimahalle soyunma odasının yolunu tuttu.


Tebrik etmek pahalıya mal oldu!
Karşılaşmayı son dakika golü ile kazanan İstanbulspor Kulübü Teknik Direktörü Oğuz Ataman, iddiaya gören rakip takımın Teknik Direktörü Ahmet Yılmaz’ı tebrik etmek istedi. Ancak Yılmaz ise "böyle Fair Play" olmaz diyerek meslektaşının tebriğini kabul etmedi. Daha sonra futbolcular arasında da gerginlik yaşandı. Sarıyer Yenimahalleli futbolcular konuk takımın soyunma odasına giderken burada laf dalaşı ve yumruklaşmaya giden bir tartışma yaşandı. Bu yumruklaşmaya İstanbulspor Kulübü futbolcuları da karşılık verdi. Koridorların önünde bazı sivil vatandaşlarında yer aldığı görüldü. Ardından konuk takımın soyunma odasının kapısı kapatıldı. Ancak dışarıda birkaç İstanbulspor Kulübü’nün futbolcusu kaldı. Bu sefer de olay Selimiye Stadı’nın kafeterya bölümünün olduğu tarafa sıçradı.


İl Başkanlığı maçtaydı ve güvenlik kamerası kayıttaydı
TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu ve İl Başkan Yardımcısı Ali Sait Çolak bu zorlu karşılaşmayı yakından takip etti. Yaşanan olayları çıplak gözleriyle seyreden Ekşioğlu ve Çolak’ın rapor tuttuğu bu maçla ilgili birçok kişinin disiplin kuruluna sevk edileceği ve Sarıyer Yenimahalle’nin en ağır cezayı alacağı da elimize ulaşan bilgiler arasında…Az sayıdaki emniyet mensupları bu yaşananları kameraya aldı. Tesiste bulunan güvenlik kameraları da olayları tüm çıplaklığıyla kayıt etti. İl Başkanlığı ayrıca bu görüntüleri temin edip gerekli incelemeleri başlatacak.


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT


[gallery link="file" ids="101368,101369,101371,101373,101375,101378,101379"]

2 yorum:

özkan dedi ki...

Fantom ahmet gittiğin heryerde bunları yapıyosun sen nasıl hocasın ya...Bi hoca kavga çıkarmaz işte bu yüzden kimse sana takım emanet etmiyor

ali kara dedi ki...

İnadına Bülent Akatay

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Programı

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynanacak.