Çarşamba, Aralık 18, 2013

Kadınlar 1.Lig'de ilk yarı bitti

TFF Kadınlar 1.Lig'inilk yarısı sona erdi. Bakalım neler olmuş.


 


Lig, başlamadan önce değerlendirildiğinde kabaca üç gruba ayrılıyordu : Başa güreşecek takımlar, başaltında yer alıp playoff yapacak takımlar ve düşmemek için oynayıp belki playoff'u yakalayacak takımlar.


02


Başa güreşen takımlarda bir sürpriz olmadı. Ataşehir Belediye kayıpsız getirdiği ligi, Konak deplasmanında son dakikada yakaladığı beraberlik ile zirvede bitirdi. Kırmızı beyazlılar rakiplerinden deplasmanda aldıkları puan ile avantaj kazandılar. Amerikalı oyuncuları Danesha Adams'ın futbolu iyi bildiği belli oluyor. Ligin ilk haftalarındaki alışma dönemi sonrası İstanbul ekibi için önemli bir güç oldu. Tek tek ele alındığında güçlü oyunculara sahip Ataşehir, zaman zaman takım olarak etkin olmakta zorlandıysa da sıkıntı çektikleri anlarda hep birisi çıkıp maçı çözmeyi başardı. 


Diğer şampiyonluk adayı Konak Belediye ise, Şampiyonlar Ligi ile birlikte çift parkurlu yarışı iyi götürdü. Son anlarda çevirdikleri Ereğli deplasmanı dışında çok da zorlanmadılar. Takım artık daha tecrübeli, ama yine de Gamze İskeçeli'nin sakatlığı önemli bir kayıp oldu. Yerine şans bulan Ceren Nurlu bu dönemdeki iki maçta da gol bulmayı başardı. Kırmızı kartlara dikkat etmek gerekiyor. Toplam dört kez kırmızı kart gördüler. Ataşehir bu hafta sonu ligin en zorlu deplasmanı olan Ereğli'den üç puan çıkartırsa heyecan son haftaki Ataşehir Konak maçına kadar sürer.


Başaltı takımlarından Karadeniz Ereğli yine geçen yıl olduğu gibi kolay boyun eğmeyenbir takım görünümünde. Derince'ye kendi sahalarında bıraktıkları sürpriz puan dışında beklentileri karşıladılar. Ebru Topçu yine başrolde, ancak takım olarak da iyi mücadele ediyorlar. Alttan gelen oyuncular önemli katkıda bulunuyorlar. Transfer döneminde enteresan transferler yapabilirler ama başaltının ötesine bu yıl çıkmaları çok zor. Yine de şampiyonluk adaylarına sürpriz yapmaya en yakın ekip Ereğli.


Lige ikinci başaltı takım olarak başlayan Trabzon İdmanocağı ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yarattı. Aslında güçlü olan kadro bir türlü forma giremedi. Transfer edilen Kamerunlu oyuncular da son iki haftaya kadar oynayamayınca, hiç beklemedikleri bir yerde ligi tamamladılar. İkinci yarıda playoff için içeride Adana, Marmara ve dışarıda Derince'yi yenmeleri gerek. Ek olarak Ataşehir veya Kınak'tan puan çalamazlar ise, son hafta oynanacak olan İdmanocağı Ereğli karşılaşması tam bir Karadeniz derbisi olacak. 


Adana İdmanyurdu ligin başında, mütevazi kadrosu ile alt grupta gözüküyordu. Ancak iyi kenetlendiler ve lige fırtına gibi girdiler. İçeride hem İdmanocağı, hem de Derince'yi son dakika golleri ile devirdiler. Yine son dakikalara beraberlik taşıdıkları Ereğli maçında yenilmeselerdi, ikinci yarıya daha güvenle gireceklerdi. Adana puan durumunda avantajlı, ama ikinci yarıda playoff yarışındaki tüm rakipleri ile deplasmanda oynayacak. Güney ekibini playoff'a ancak seri deplasman galibiyetleri taşıyabilir.


01


Kocaeli temsilcisi Derince Belediye sezon başında pek de playoff iddiasında gözükmüyordu. Ereğli ve İdmanocağı deplasmanlarından alınan üç puan sarı lacivertlileri umutlandırdı. Onlar da rakibi konumundaki takımları evlerinde konuk edecekler. Sadece bu maçları kazanması dahi yeterli olabilir. Şu anda genç takım ile playoff umuduna tutundular. Ocak ayında istedikleri transferlerini tamamlarsa playoff görmeleri sürpriz olmaz.


Ligin son sırasındaki Marmara Üniversitesi belki de playoff hayali görmeyen tek takım. Kısıtlı kadro ile mücadelelerini sürdürüyorlar.  İkinci devre alacakları her puan bir takıma çelme olacak. Ocak ayında transferi iyi değerlendirirlerse düşmeme mücadelesini sezon sonuna kadar sürdürebilirler.


Ligin devre arası ikinci yarının ilk maçlarından sonra yapılacak. 22 Aralık ile 5 Ocak arasındaki devre arasından sonra üç maç oynanacak ve lige tekrar ara verilecek. 19 Ocak ile 16 Şubat arasındaki bu ikinci ara sonrası üç maç daha oynanacak ve lig 2 Mart'ta sona erecek. Ardından takımlar playoff için Nisan ortasına kadar beklemek zorunda kalacaklar. Mart ortasında U19 milli takımı Kuban Springs Turnuvasına gidecek. Ardından ise Nisan başında U19 Avrupa Şampiyonası elit tur karşılaşmaları oynanacak. Playoff karşılaşmaları ancak  U19 takviminin ardından devam edebilecek.


Erdem G

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 3 Mayıs 2024 Cuma Sonuçları

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...