Pazartesi, Aralık 23, 2013

İstanbul'un yeni kulüpleri sahada

Devam eden altyapı kategorilerinde yeni kurulan kulüpler mücadele etmekte... Bu kulüpleri az da olsa sizlere tanıtmak istedik...



İstanbul Kayaşehirspor: Kentin gelişen bölgelerinden Kayaşehir’in aktif olan iki kulübünden biri... Kırmızı-Mavi-Beyaz renklere sahipler.
Beylikdüzü Demirspor: Son dönemlerde Beylikdüzü’nde kurulan çok sayıda altyapı kulubünden sonuncusu. Kırmızı-Beyazlılar Yakuplu Mahallesi’nde faaliyet gösteriyor.
Merkez Kayaşehirspor: İlk kurulduğunda ismi Kayaşehirspor olan Mavi-Beyazlı Kulüp, İstanbul Kayaşehirspor’un ismini daha önce tescil ettirmesiyle Merkez Kayaşehirspor ismi aldı.
Zabıtaspor: TFF kayıtlarında Kartal ilçesinde de uzun zamandır faal olmayan bir Zabıtaspor var. Bu yıl U14’e giren Sarı-Lacivertli Zabıtaspor ise Fatih-Saraçhane bölgesinin takımı.
Bakırköy 1903 SK: Beşiktaş Futbol Okulu’nun takımı olan Bakırköy 1903 tahmin edileceği üzere Siyah-Beyazlı renklere sahip. Her ne kadar kulüp Bakırköy olarak geçse de merkezi Bahçelievler’e bağlı Çobançeşme Mahallesi’nde.
Kemer FK: Göktürk beldesinin Merkez Mahallesi’nin takımı olan Kemer FK, ismini Kemerburgaz’ın ünlü su kemerlerinden alıyor. Kırmızı-Mavili Kulüp U11, U13 ve U14’te mücadele ediyor.
Fatih Sultan Mehmet SK: Sarıyer’in Küçük Armutlu olarak da bilinen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nin ikinci takımı. Renkleri kırmızı-siyah... Bu mahallenin, 3 yıl içinde kurulan ikinci takımı. Mahallenin diğer takımı da Fatih Sultan Mehmetspor (İl Temsilciliği karışıklığı önlemek için daha önce kurulan Turuncu-Lacivertli kulübü Sarıyer FSM diye yazıyor).
Türk Telekomspor: Yıllar önce profesyonel futboldan çekilen Türk Telekomspor yeniden sahalara dönüyor. İstanbul futbolunda ilk kez mücadele edecek olan kulübün daha önceki yıllarda yer alan PTT ile karıştırılmaması gerek. Lacivert-Mavili kulübün merkezi Beşiktaş/Gayrettepe’de.
Örnekköyspor: Beykoz’a bağlık Örnekköy’ün yeşil-siyahlı temsilcisi bu sezon U14’te mücadele edecek.
Uğur Mumcu SK: Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nin mavi-lacivertli temsilcisi de en son federe olan ekiplerden.
1923 Esenkentspor: Geçen sezonlarda Esenkentspor’da görev alan yönetici ve teknik adamların yer aldığı yeni kulüp kırmızı-beyazlı renklere sahip.


Tüm kulüplere hoşgeldiniz der, başarılar dileriz... Yanlış bilgi varsa veya kulübünüzle ilgili İstanbul spor kamuoyunu bilgilendirmek isterseniz lütfen bize ulaşın (efkanspor@gmail.com)


HABER: EFKAN BUCAK

1 yorum:

İlker Balçık dedi ki...

Teşekkürler Efkan Bey :)

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.