Çarşamba, Aralık 18, 2013

İFA Spor'dan sert açıklama

İFA-Damlaspor maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle konuk ekip başkanı Özcan Doğan'ın açıklamalarına İFA Kulüp Başkanı Mehti Şeren yanıt verdi.



İFA Spor Kulübü Yönetim Kurulu adına Başkan Mehti Şeren'in imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 


"Öncelikle rakibimiz Damlaspor futbolcularını aldığı beraberlikten dolayı kutluyor, emeklerine duyduğumuz saygıyı buradan yineliyoruz. Bununla birlikte; oynadığımız müsabakada hakem kararlarının müsabakaya etki etmesinin ötesinde müsabaka sonucunun ve belki de ligin sonucunu doğrudan etkileyeceği tartışmasızdır. Bu sezon ve geçmiş yıllarda kulüp olarak maruz kaldığımız fahiş hakem hatalarına karşı Türkiye Futbol Federasyonu'nu muhatap alacağımıza dair beyan ve açıklamalarımız spor kamuoyu tarafından bilinmelidir.


"Ataş ve yardımcıları hakemliği bırakmalıdır"
Hakem Cihan Ataş ve yardımcılarını hakemliğe yakışmayan ve futbol değerlerini hiçe sayarcasına tarafsızlık ilkesinden bihaber olan bu zatların acilen layık olmadığı bu görevden ivedilikle ayrılmasını ya da gerekli makamlarca ilişiğinin kesilmesini talep ediyoruz.


"Cihan Ataş maça art niyetli gelmiş"
15.12.2013 Pazar günü oynanan İFA Spor - Damla Spor hakemi Cihan Ataş'ın 3 tane yüzde yüz penaltımızı vermeyerek orta alanda İFA Sporlu oyuncumuz Özer'in arkasındaki Damlasporlu futbolcuyu fark etmeyerek çarpması pozisyonuna kırmızı kart verip, Damlaspor'un atılan golünde ceza alanı içinde kalecimize fiziki müdahale yapılarak atılan golü geçerli sayarak İFA Spor'un hakkını gasp etmiştir. Yine hakem Cihan Ataş'ın oyun içinde kaptanımıza 'Sizin taraftarlarınız geçen yıl Bağlarbaşı maçında bana küfür etmişti' diyerek bu olayı oyuncumuza hatırlatıp geçen sene yaşanan bu olayı kendine dert etmesi ve art niyetli olarak buraya geldiğinin göstergesidir. Hakem Cihan Ataş'ın daha verdiği ilk kırmızı kartın ardından oyuncumuza 'sen iki maç ceza alarak kurtulamayacaksın', maçtan sonra da Damlasporlu ve İfasporlu oyuncuların gözleri önünde 'iki oyuncunuzun da futbol hayatını bitireceğim ve sahanızı uzun süre kapattıracak bir rapor yazıp TFF'ye vereceğim' demesinin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Böyle hakemlerin Türkiye futbolunun hakemliğine yakışmayan bu davranışlarını ve sözlerini kınıyoruz. TFF'nin bize verdiği üç maç saha kapama ve seyircisiz oynama cezasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yukarıda anlatılan olayların stadımızda mevcut kameraların görüş açısına giren pozisyonları kısa bir süre içinde internet üzerinden kamuoyuna sunacağımızı bildiririz.


'Şampiyonluğumuz engellenemeyecek"
İFA Spor'un uzun yıllardır süper amatörde şampiyonluklarının bu gibi yöntemlerle engellendiğinin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini ve bu gibi olayların bu yıl 5 puan önde olduğumuz gurupta bizi şampiyonluktan edemeyeceğini taraftarlarımıza bildiririz. Cezalı olduğumuz tüm maçlarımızı internet üzerinden canlı yayınlayarak taraftarlarımızı İfaspor'un maç seyrinden mahrum etmeyeceğiz. Cezalı olduğumuz tüm maçlara otobüsler tutarak stat dışında taraftarlarımızın İfaspor'u destekleyeceklerini bildiririz. Eğer teknik imkânlarımız elverirse stadın dışına kuracağımız ekranlarla maçlarımızı seyretmeye devam edeceğiz.


'Damlaspor Başkanı Özcan Doğan'a...'
Sayın Özcan Doğan'ın Yerel Futbol'a yaptığı açıklamaları kınıyoruz. Sayın Özcan Doğan söyleminiz üzerine İfaspor'un ne ayrıcalığı var sorusuna vereceğimiz en güzel cevap yıllardır şampiyonluklarımızın türlü oyunlarla engellendiğini, son olarak da geçen yıl hem hakem hatalarının hem de statü gereği yükselemediğimiz BAL ligini hatırlatırız. Damlaspor yöneticisinin ve saha giriş kartı olan ismini benim hatırlayamadığım fakat sizin sorarak tespit edeceğiniz yöneticinizin çıkan olaylar neticesinde maça verilen arada bizzat yanıma gelerek hakemlerle ilgili "Sen adil olmazsan, adaleti kendin takdim etmeye kalkarsan olacağı budur" dediğini ve Damlaspor soyunma odasının önünde bu olayın gerçekleştiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Bununla birlikte; İfaspor Başkanı olarak maç sonunda saha çıkış kapısında bizzat durarak Damlasporlu oyuncuları tek tek tebrik edip tokalaşarak kendilerine başarı diledim. Sayın Özcan Doğan kendi yönetici ve futbolcularına sorarak bu anlatılanların doğruluğunu teyit edebilirsin, bununla birlikte; sizinle kendi evinizde oynadığımız 2-1 yendiğimiz maçta Damlaspor taraftarı olan bir kişinin elinde bıçakla taraftarlarımızdan birini hafif şekilde yaralandığını ve biz İfaspor olarak bu münferit olayı Damlaspor'a mal edemeyeceğimizi maç gününde kulüp başkan yardımcınıza bildirerek tarafları barıştırdık, bunlara rağmen Yerel Futbol'a yaptığınız açıklamalar hayret vericidir. Bir kulüp başkanına yakışmayan yalan ve iftiralarla dolu açıklamalarınızdan dolayı İFA Spor camiasından özür dilemenizi bekleriz.


"Taraftarımızla gurur duyuyoruz"
Erdemli, onurlu ve haysiyetli şahsiyetler hatalarının farkına vardığı zaman özür dilemesini bilen insanlardır. O gün statta olan Damlasporlu yönetici teknik heyet ve futbolcuların göstermiş oldukları fair-play'den ötürü kutlarız. Bu yıl oynadığımız ligin ilk maçında Deplasmanda Kağıthanespor’a 1-0 yenildiğimiz maçta taraftarlarımızın rakip futbolcularını alkışladığını ve ikinci maçta Avcılar’da oynadığımız Bağcılarspor maçından alınan beraberlik neticesinde yine büyük İfaspor taraftarının rakibini alkışladığının şahidi orada bulunan diğer takım oyuncuları ve yöneticileridir. Biz bu güzel davranışları gösteren İfaspor taraftarlarıyla gurur duyuyoruz. 


"Son olarak İFA Spor taraftarlarına..."
Değerli İfaspor taraftarı kulübümüzün kurulduğu ilk günden beri haksızlıkların önünde eğilmeyen ve İfaspor'a verdiği desteklerden ötürü taraftarlarımızı teşekkürlerimizi bir borç bilir, bundan sonra içimizde gerçek İfaspor taraftarı olmayan kötü niyetli taraflarlara prim vermemenizi ve onları dışlamanızı rica ederiz. Bu yıl aldığımız üç maç saha kapatma neticesinde kendi evimizde şampiyonluk kupasını kaldırmamıza müsaade etmeyen bu kötü niyetli pis oyunlara inat bu yıl şampiyonluk kupasını almak için mücadelemize daha istekli bir şekilde hazırlanacağız. Cezalı olduğumuz maçlarda stat dışında yerlerinizi alarak takımımızı yalnız bırakmamanızı rica ederiz. İfaspor taraftarı İfaspor Kulübü için çok ama çok değerlidir, bizi yıllardır yaz kış demeden büyük fedakarlıklarla destekleyen ve hiçbir maçımızda yalnız bırakmayan güzel İfaspor taraftarına sevgi ve saygılarımı sunarım."

2 yorum:

dsad dedi ki...

nasıl damla spor'un acıklamasını yoruma kapalı yaptıysanız bunuda öyle yapın. haksızlık yapmayın damla spor haberine yorum atacak en az evet en az 100 ifa'lı var onlara bu hak tanınmıyorsa amatör göz gibi adını yazmaktan korkan bu hak tanınanmamalıdır.

akd dedi ki...

İlk haberdeki yorumları kapatmak ricası İFA'dan gelmişti. Dolayısıyla bu haberi de yoruma kapatacağız.

İshaklıspor için kritik 180 dakika

TFF Bölgesel Amatör Lig 1.Grup'un Lideri Beykoz İshaklıspor'da Şampiyonluk için 180 dakikalık bir mücadele kaldı.