Perşembe, Aralık 26, 2013

"Bir çocuğu sokaktan kurtarsam bana yeter"

Yıllarca Profesyonel futbol oynamış, Milli takımlar dahil, 3 büyüklerde görev almış ve Türk futbolunda çok önemli oyuncular yetiştirmiş bir isim olan Muharrem Önen ile konuştuk.



Bazı insanlar vardır, ömrünü bir ideal uğruna geçirir. Kimi, bir ev kurma sevdasına; kimi, bir kadın aşkına, bazısı, bir emeklilik hülyasına; bazısı, araba-dükkan tutkusuna; nicesi, makam-şöhret uğruna harcayıp gidiyor ömrünü. Sorduğunuz adına ‘ideallerim’ diyorlar… İşte size bir idealist. Hayatını futbola adamış ama hep açık sözlülüğünden, dobralığından, dürüstlüğünden hak ettiği yerlere gelememiş ama bunlardan hiç pişman olmayan birisi. Muharrem Önen.


Muharrem Önen Kimdir?
Muharrem Önen 15 Aralık 1955 Elazığ doğumlu. Futbola 1969 yılında Davutpaşaspor’da kaleci olarak başladı. 1973 yılında Tekirdağspor’a transfer oldu. Amatör milli takıma çağrılmasıyla birlikte 1974 yılında Beşiktaş’a transfer oldu. 1978’e kadar Beşiktaş’ta Rasim Kara ve Mete Bozkurt ile birlikte görev yaptı. Recep Adanır ve Miloş Milutinoviç Teknik Direktörlük yapmıştı. O kadroda şimdi MHK Başkanlığı yapan Zekeriya Alp, Ali Çoban, Süper Reşit diye anılan Adanalı Reşit Kaynak ve Samet Aybaba da vardı. Ardından 1978-1982 yıllarında Düzcespor’da (2.Lig) görev yaptı. Yılın altın karmalarına defalarca girdi. Gaziantep’e transfer oldu. Karşıyaka’da 2 sezon oynadı, Kırklarelispor’da 2 sezon forma giydi. 34 yaşında 1988 yılında, 2.Ligdeyken jübile yapmadan futbolu bıraktı. Davutpaşaspor’da yöneticilik ve Antrenörlük yaptı. Davutpaşaspor’u 2.Amatör Ligden, 1.Amatör Lige çıkartan kadronun başında görev yaptı. 1993’e kadar görev yaptığı Davutpaşaspor’dan sonra Futbol Antrenörlüğü için başvuru yaptı ve A kursunu bitirerek Teknik Direktör oldu. Sepp Piontek o kursun başındaki isimdi. Fenerbahçe’de hem Yardımcı Antrenör hem de kaleci Antrenörü olarak (PAF) göreve başladı. Rahmetli Erol Togay ile birlikte. Daha sonra rahmetli Gündüz Tekin Onay’ın teklifini kabul ederek Genç Milli Takımlarda görev yapmaya başladı. 3 sene hem seçici, hem Kaleci Antrenörü olarak görev yaptı. Bu arada Kaleci Antrenörü Kursunu da bitirdi. Milli Takımdan ayrıldı. Emre Belözoğlu, Serdar Kulbilg gibi oyuncuların yanı sıra Tuncay Şanlı, Semih Şentürk, Tolga Zengin gibi birçok oyuncuyu milli takıma seçen kişidir.


“Yüzümüz eskimişti”
Neden bıraktınız? diye sorunca “yüzümüz eskimişti, gençler arkadan geliyordu” diye cevap veriyordu. Yeni evlenmesi de futbolu bırakmasına vesile olduğunu ifade ediyor. Sizin için bir çocuğun yürürken futbolcu olup olmayacağını anlar? diyorlar dediğimizde “Allah vergisi, biraz anlarım” cevabını veriyor. Ama diyor… Gelecekte ne olacağı belli olmaz. Sonunu bilemezsin, tekniği varsa, çevresel faktörler de önemli ama algılaması ve zekiliği önemli” diyor.


 Arda Turan ve Emre Çolak…
Daha sonra Galatasaray’da göreve başladı. Con Ahmet (Ahmet Genç) ile birlikte yıldız takımda çalıştı. Aydın Yılmaz, Ferhat Öztorun, Cafer Can Aksu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Orkun Uşak, Mehmet Güven, Uğur Uçar gibi oyuncular bu kadrodan yetişti. Emre Çolak’ı da Galatasaray’a kazandırdım. Atışalanı’ndan getirdim Emre’yi.  “Biz diyor Muharrem Hoca, bu jenerasyonun zaten Türkiye’de ses getireceğini biliyorduk, böylesine kaliteli bir kadro ile çalışmak bize nasip oldu. 2 sene üst üste Türkiye Şampiyonu oldu bu kadro. Fatih Hocaya (Terim) önerdik bu isimler. Profesyonel yapılmasında biraz emeğimiz vardır” diyor.


 “Ali Yavaş’ın oğluna olumsuz rapor verince”
Ali Yavaş’ın (İskenderpaşalı Ali) oğlu için “Galatasaray’da oynayamaz” dediğim için kötü adam ilan edildim. Ancak zaman beni haklı çıkarttı. (Kerem Yavaş, bir dönem Galatasaray’da Antrenörlükte yaptı ancak Fatih Terim ayrılınca da o da sarı-kırmızılı ekipten ayrıldı) Başka Antrenör yaranmak için olur verdi ama ben gerçeği söyledim. Ali Yavaş bunun üzerine bana gıcık oldu ve 87-88 grubundan almak istedi. Halim Hocaya (Fıçıcı) verdiler o takımı. Sonra da Abdullah Avcı bu takım ile adını duyurdu ve Antrenör oldu. O takım Avrupa Şampiyonu oldu.


Beşiktaş’a geçti daha sonra Muharrem Hoca. Kendi ifadesiyle “Beşiktaş’ta da bazı şeylere karşı çıktığım için gönderildim. Doğrucu Davut olduğum için beni kabullenemediler.”


“Tecrübesiz birisiydi onunla çalışamazdım”
Fatih Terim, biz Galatasaray’da görevliyken, Emrah Bayraktar isimli birisini İsviçre’den getirmişti. Ben bu arkadaşı Beşiktaş’ta da gördüm ve “Tecrübesiz birisi, bizi yönetecek seviyede değil, ben bu arkadaşın altında çalışacak adam değilim” dedim ve ayrıldım. Adam benden sonra Antrenörlüğe başlamış. Ben nasıl çalışacağım bu adamın altında. Benim Galatasaray’a son getirdiğim adam Emre Çolak’tır. 7 sene önce oldu Emre’yi keşfetmem. 7 yıldır Galatasaray’da A takıma çıkan var mı? Milli takıma kadar çağrıldı. Beşiktaş’a geldim, Necip Uysal, Orhan Gülle, Korcan Çelikay, Batuhan Karadeniz, Cumali Bişi. Ben bunları Beşiktaş’a kazandırdım. Bu grupta Türkiye Şampiyonu oldu. Milli takımlara onlarca oyuncu verdim. Burak Yılmaz’ı Antalyaspor’da ilk fark eden kişi benim. Tolga Zengin için “ileride büyük kaleci olacak, milli takıma alın” diyen yine benim. Umut Bulut’u, Petrolofisi’nde oynarken fark ettim, milli takıma aldırdım. Necati Ateş’i Altay’dan milli takıma isteyen yine benim. Mehmet Topal, Malatyaspor’da sol bek oynuyordu. “Değerlendirilsin” raporu verdim. Dardanel aldı hemen. Semih Şentürk’ü, İzmir’de amatör bir takım olan Çamdibispor’da gördüm, “çok önemli bir golcü olur” dedim. 1999’da Fenerbahçe aldı hemen. Bekir İrtegün’ü Gaziantepspor’da gördüm, hakkında iyi rapor verdim. Selçuk İnan’ı İskenderun’da izledim “bu çocukta iş yapar” dedim Dardanel aldı hemen. Daha ne isimler var ama şunu anlatmak istiyorum, “bizler menajer değiliz. Futbolun gizli ve gerçek çile çekenleriyiz. Reklama ihtiyacımız da yok Allah’a şükür.


 “Fatih Terim ve Gündüz Tekin Onay”
Anlaştığım tek adam Fatih Terim’di. Fatih Hoca ve Gündüz Tekin Onay anlayışlı insanlardı. Onlarda derdini rahat anlatabiliyorsun. Cemil ağabey (Turan) iyi anlaşıyorduk. Beşiktaş’ta Ulvi Güveneroğlu, Mehmet Ekşi, Gökhan Keskin ve Ufuk Pak yine çok iyi anlaştığım isimler.


“Türkiye’de oyuncu çıkmıyor”
Ben prensiplere önem veren birisiyim. Bu yüzden benimle çalışmak zordur. Bazı insanlarının alınteri harcamadan, hak etmeden bir yerlere gelmesi benim zoruma gidiyor. Ben bunlara karşıyım. Bizim gibi çamurdan gelseler, saydı duyarım. Bu isimleri getiren İdareciler. Saygı duyuyoruz elbette ancak hem Beşiktaş’ta hem de Galatasaray’daki İdarecilerin çoğu yaşça bizden ufaklar. Onun için Türkiye’de oyuncu çıkmıyor.


“Emrah Bayraktar bir nesli yok etti”
Emrah Bayraktar bizim ardımızdan konuşuyor şimdi. “Giden Hocalar Beşiktaş’a bir şey vermedi” diyormuş. Ahbap-çavuş ilişkileri yürümez bu işler. Birisinin yeğenisin diye bir gün bir yere geliyorsun ama sonra deniz biter. Yöneticinin adamı olmakla Hoca olunmuyor. Oyuncuları toplayıp eski Hocaların arkasından konuşmak kimseye bir şey katmaz. Hak etmedikleri halde bir yerlere gelenler bizim zorumuza gidiyor. Bakın Emrah Bayraktar döneminde Beşiktaş’tan kimler ayrılmak zorunda kalmış: Metin sevinç (Kasımpaşa-milli oyuncu), Mehmet Erkan Şentürk (Eskişehir’de, milli oyuncu), Fatih Somuncu (1995’li, şimdi Fenerbahçe’de), İsmail Ayhan (İBB’de), İbrahim Timurboğa (1997’li İBB’de milli oyuncu), Çınar Tarhan (1997’li önce Hürriyet Gücü’ne gitti, ardından Galatasaray aldı), Tugay Yavuz (takım kaptanıydı, Kasımpaşa aldı), Emircan Altıntaş (1995’li, İBB aldı), Cihangir Sağlam (1995’li, Batı Trakya Türklerinde oynuyor), Burak Aktaş (1998’li, Seyrantepe Ofspor’a verildi), Berke Bıyık (1995’li, Geldiği Damlaspor’a gitti), Mert Yanık (Parseller’den aldık onu, çok yetenekli bir çocuk ancak Çeliktepe’ye verildi), Yiğit Okan Demirel (1995’li, Sarıyer ve Yeni Amasya derken şimdi Boluspor’da), Uğur Bilgin (Telsizspor’dan aldık onu, çocuk Fulya’ya gidecek yol parası bulamadığı için Telsizspor’a geri dönmek zorunda kaldı), Adil Demirbağ (Elazığ’dan bulduk onu. Sarıyer’e gitti şimdi Bucaspor’da), Feyyaz Özen (Feriköy’den aldık, şimdi Batı Trakya Türklerinde). Bu isimleri gördünüz. Bir bulduk bu yetenekli isimleri ancak sahip çıkmadılar. Bunlar yıllarca izlenmiş oyunculardır. Emrah Bayraktar ve ekibini bu listedeki isimleri yok etmeye çalıştı. Bu çocuklar 4-5 sene sonra Beşiktaş’ın karşısına büyük futbolcu adayı olarak çıkınca utanacaklar. Onun için Türk futbolu bir adım ileri atamıyor. Kaprisleri yüzünden tüm futbolcuları küstürmeye başladılar. Beşiktaş’tan yetişen ve şu anda sadece benim tespitlerime göre Profesyonel futbolcusu sayısı 61’dir. Bunların 21 tanesi Süper Ligde, 6 tanesi PTT 1.Ligde, 12 tanesi 2.Lig’de ve 22 tanesi 3.Ligde forma giymektedir. Ben hayatımda kimsenin arkasından konuşmadım. Bizim yaptıklarımız ortada. Futbolcular ortada. Süper Lig tam 21 tane oyuncumuz var. Hepsi Beşiktaş’ta oynayacak diye bir kural yok. Ömer Aslan’ı Feriköy’den aldım getirdim, Antalya’da banko oynuyor. Erkut Şentürk gitti Bursaspor’da oynuyor. Sayın Genel Koordinatör, Erkut’a ‘ya burada oynarsın ya da gidersin’ diyor. Milli oyuncuya böyle konuşulur mu? Metin Sevinç’i Şota aldı Kasımpaşa’da oynuyor. Fenerbahçe’ye, Galatasaray’a kazandırdıklarımız hariç..


“Fatih Belediyesi sporda sıfır”
Ben bir oyuncuyu 1 sene izlerim. İnanıyorsam bir oyuncuyu arkasında dururum. Namık Sevik’te İlköğretim ve Lise maçlarını hiç kaçırmıyorum. 9’da maç başlıyorsa, 8.30’da gelirim. Ben sporu seviyorum, gençleri de seviyorum. Bir oyuncuyu sokaktan kurtarsam bana yeter. Biz de fakir aile çocuğuyuz. Genelde hep fakir aile çocukları top oynar. Bize bir selam verseler yeter. Maddi bir şey isteyecek adam da değiliz. Burada (Fatih) bir semtte 4 tane park var. Ancak 52 Kulüp var 3 tane Stat var. Tesis yetersizliği var. Alipaşa’da park yapıyorlar sonra da parkı iptal ediyor, etrafını çevirip bir Derneğe veriyorlar. 11 tane Üyesi olan bir Derneğe veriyorlar. Orada Amatör Kulüpler var. Samatyaspor, Yeni Gayret, Cerrahpaşaspor, Davutpaşaspor var o bölgede. Niye spor alanı yapmıyorsun bu tesisi? Kadırga’ya tesis yaptılar, 1 sene sonra yıktılar. Yazık değil mi şimdi? Belediyeler sur içindeki tüm sahaları ve arsaları spor harici kullanmaya başladı. Bizim orada (sur içi) eskiden 30 tane saha vardı. Amatör Ligden çıkan oyuncu 2.Ligde oynardı. Şimdi Amatör Ligden oyuncu çıkmaz oldu. Ben bir spor adamı olarak 15 milyonluk İstanbul’da daha çok futbol sahası olsun istiyorum. Sokak futbolu gelişmeli mesela. Avrupa’da çok yaygınlaştı ama Türkiye’de yeni nesil kafasını bilgisayardan kaldırmaz oldu. Onlar da haklı bir bakıma, saha yok ki nerede oynasınlar!


Bu arada Ahmet Ertuğrul Filik söze giriyor ve “Fatih Belediyesi sporda sıfır” diyor. Mustafa Demir’in yüzüne söyledim bunu diye de ekliyor… Fatih İlçesinde saha büyük problem diye devam ediyor Muharrem Önen.


“Türkiye’de şike var”
1984 yılında Gaziantep-Antalya maçında bize şike teşvik edildi. Ben bunu bangır bangır bağırdım. Allah’a şükürler olsun tertemiz bir isim bırakıyorum ardımda. Ömrüm boyunca çirkin işlere girmedim, giremedim. Benim yapımda yok, aile terbiyemde yok. Bize zaten kimse erişemedi. Açlıktan ölürüm ama şike yapmam. Futbolu da bu yüzden bıraktım aslında. Biz, bize yapılan teklifi reddedince tehditler aldık “siz buralara uğramayın, asarız-keseriz” dediler. Alsaydım şimdi böyle dik konuşamazdım. 1950 yılından bugüne Türkiye’de şike var. Türkiye’de futbol kurulduğu günden bu yana şike var. Halen de devam ediyor. Türkiye’de şike alenen yapılıyor. Şikeyi, Yöneticilerin haberi olmadan kuş uçamaz. Çok karaktersiz oyuncular varsa o zaman başka. Bir tarafta mutlaka yönetici vardır. Bazı Hakemler de maalesef geçmiş yıllarda şike yaptı (Hoca isim verdi, tek tek anlattı ancak biz yayınlamıyoruz). İyi bildiğim bir adam bunu yaptı. Benim oynadığım dönemlerde yaptı. Ahmet Ertuğrul Filik yine söze giriyor ve ‘3 sene önce burada bir takımın futbolcusuna 1 milyar verdiler. Yine bir maça SAL maçında açık açık maçı bağladılar. Bir maçta da Kulübe ruhsat karşılığı anlaştılar’ diyor. Takım ismi var, parayı veren ismi var, maçın da ismi var. Muharrem Hocaya soruyorum, Hocalığınızda şikeye tanık oldunuz mu? Oldum diyor Hoca. Yine isim veriyor. Maçı da söylüyor. Benim haberim yoktu, sonradan uyandım ama oyunu bozamadım. Şimdi siz Türkiye’de Yönetici profilini değiştirmeniz, düzgün namuslu, karakterli adamlar Yönetici olmazsa bu işler devam eder.


“TFF hata yapmaya devam ediyor”
Doğru eğilir ama bükülmez. Yeni Hocalara tavsiyem, dik dursunlar. İnsan neden yaşar. Ar, namusu ve şerefi için yaşar. Her şey para değildir. Adamlık nerede kalacak, biz oyuncularımıza adam olmayı aşılıyoruz. Herkes futbolcu olamıyor zaten. TFF hatalar yapmaya devam ediyor. Bana “kursa gelmezsen seni alt diplomaya indiririm” diyor ama belgesi adamı Süper Ligde Hoca yapıyor. Ben Antalya’da kursa gittim bu yaz. 10 bin TL para harcadım. Param olmasa ne yapacaktım. Federasyon hak etmeyenlere diploma vermekten vazgeçsin. Eskiden bu yana kendi adamlarına öncelik tanıyor ve iltimas geçiyor. Biz neden başka Fatih Terim yetiştiremiyoruz. Türkiye’de sistem yok, Almanya’da onlarca kaliteli Hoca var. İspanya’da var, İtalya’da var. Buradan kovulan adam Almanya’yı dünya şampiyonu yaptı (Joachim Löw) Biz de yok, nedeni ve sebebi Türkiye Futbol Federasyonudur.


“Dikilitaş’ı ligde bıraktım ama...”
Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Dikilitaş’ı 15.sıradan aldım ve 9’ncu yaptım. Kursa gittim geri geldim yerime başkası geçmiş. O zaman beni “Hocam biz senden memnunuz, seninle anlaşmak istiyoruz” demeyeceklerdi. Üzdüler beni. İlaveten ben Beşiktaş’tan kovulan çocukları Dikilitaş’ta topladım ve bu takımı namağlup İstanbul Şampiyonu yaptım. Türkiye ikincisi oldular. Ancak üç ay sonra isnatsız ve mesnetsiz bir şekilde kara çalarak gönderdiler. Suçumuz nedir? Bu oyuncuları Kulübe kazandırmak mı? Bunu yapanlar vicdanen rahat mı acaba?


Para veren İdareci takıma da karışıyor”
Fatih Terim saygı duyduğum bir insan. Türk futbolunun patronu. Türkiye’de 120 tane Profesyonel takım, 10 bin tane Amatör takım var. 120 takımı yapılandırmak kolay ama amatör liglerde sorunlar var. Saha, tesis, idareci, gelir düzeyi, Antrenör düzeyi gibi konularda çözüm aramazlarsa yukarıda şanları kalmaz. Halen millet Antrenör diye Yönetici kartı ile sahaya giriyor, takımı ısındırıyorlar. TFF ve TÜFAD bunları denetlesin. Takımı 7-0 mağlup olan Yönetici çocuklara bağırmakla suçu onların üstüne atıyor. Sen önce takımı doğru seç, kendin doğru işler yap. Bunlar kim denetleyecek, İstanbul’da 640 tane takımı bilirim, Antrenörü ve yapısını bilirim. İdarecilerin kafa yapısını da bilirim. Bu şekilde olmaz. Hiçbir şey yapmadan olmaz. Fatih’te eskiden 15 tane saha vardı. Cayır cayır futbolcu çıkıyordu, şimdi 3 tane saha var. Hadi futbolcu çıkart da görelim. Burada ilk kabahatli Belediyelerdir. Devlet bir semte 4 tane park yapacağına 2’sini sahaya çevirsin. Fatih’te alt yapıda hamle yapanları göremiyorum. Sadece Kocamustafapaşa iyi durumda. Türkiye’de eğitim sistemi bile yanlış. Sabah 8’de okula giren ve akşam 18’de okuldan çıkan çocuk nasıl futbola yönelecek. Kulüpler zaten bitmek üzere. Antrenman parasını idareci vermek zorunda. Saha sorun, oyuncu sorun böyle olmaz. Ahmet Ertuğrul Filik yine son kez giriyor “Cebinden para veren idareci takıma karışmayı kendisinde hak görüyor. Futbolcu alır, transfer yapar. Var burada böyle, Yöneticiler burada kavga ediyorlar tribünde. Niye benim hemşerim oynamadı diye. O zaman kardeşim Hoca’ya neden para veriyorsunuz? 5 senedir görüyorum ben bunları. Bir grup bir Kulübü ele almış. Nemalanmaya çalışıyor. Kulüpler her zaman geri gidiyor.


 


RÖPORTAJ: ALİ KEMAL DEMİR


 

16 yorum:

erdal dedi ki...

efkan bey seni seviyoruz ama röportaj yaptığın adamları önce iyice araştır. yada yapan kişiler diyeyim. muharrem önen dediğniz adamı önce bir cevrenize sorun,aratırın seven bir kulüp var mı ? bu adamın bu konuşmadaki kendini bahsettiği karakterin yanından geçmiyor.sadece hoş görünmek için böyle bir gereksiz konuşmalarda bulunmuş.

senden ricamdır bunu yorumu gizleme.teşekkür ederim kolay gelsin.

Kürşat Kartal dedi ki...

Çok güzel konulara değinmişsiniz ..Emrah Bayraktarın tecrübesiz olduğundan bahsetmişsinz doğrdur fakat ..Bilgi olarak Antreman bilimi olarak bu işin en iyisi Emrah bayraktardır ..Genç yaşına rağmen kendini her alanda geliştirmiş.Bilgilerinden yararlanılması gerekiyor..iyi Araştırırsanız bu sene alınan oyunculardan birine 5 milyar verildi 1 tane maç oynadı şimdi de gönderilecek yani anlıcağınız 5 milyar çöpe gitti..Konteynerlarda giyinen oyuncular tesisin rezilliği çalışma ortamlarının olmayışı ,Oyuncudan da verim almak da zorlayıcı faktörler ..Amatör kümede ki saha sıkıntısına gelince Önüne gelen kulüp kuruyor buna da göz yumuluyor herkes kulup kursun amenna ama en azından denetleme yapılsın ..HEr kulübe eski oyuncu değil bu işin okulunu okumuş Bilimsel ve zihinsel olarak hazır alt yapıdaki çocuklara konuşması ile davranışları ile örnek olabilecek kapasitede Antrenörler olursa , az da olsa amatör futbol ivme kazanır..her kulube en az 2 antrenör diploması olanlar şart koşulmalı...

akd dedi ki...

Röportajı ben yaptım. Efkan bey değil. Muharrem Önen bir ilgili bir şikayetiniz varsa adam zaten hergün sahalarda. Siz sevmeyebilirsiniz, biz de sevmek zorunda değiliz. Ancak bir açıklama yapmış. Kiminle röportaj yapacağımıza size mi soracağız. Kaldı ki sizin adınız ve e postanız sahte. Siz daha önce Altınok'tan ayrılan bir futbolcuya yine bu IP ve e posta ile çok ağır bir küfür ettiniz ama biz yayınlamadık. Önce bir kendinize baksanız daha iyi.

ferudun dedi ki...

arkadaşım bu muharrem hoca beşiktaşın geleceğiydi adam gibi adamdı ne diyorsa doğru diyor beşiktaşda haketmeyen kişiler oynuyor bunun kısaca yanıtlayayım sene 2012 başı 1997 gurubu seçildi ve bir hocaya emanet edildi o hoca gitti fenerbahçeyle 1.1 berabere kaldı son 15 dakikayı oynatsaydı maçı beşiktaş kazanırdı çünkü tek kale maç oluydu maç sertleşti diye bitirdi hoca değişti ve aynı kadroyu an aşagı değiştirdi ve gitti fenerden 8 tane yedi şimdi soruyorum onuda bu hocamı (muharrem) hocamı yendirdi aslan gibi çocuklar yok oldu gitti ahbap çavuş ilişkisi oldugu yerde türk futbolu hiç bir yere gitmez çekim kirli ellerinizi alt yapılardan bırakında hakeden oynasın saygılar.

erdal dedi ki...

pekı siz haklısınız.tarışmak için ben o yorumu yazmadım size de lafım yok.ama bu adamı herkes iyi tanıyor.tamam kariyer olarak hakkını yemişlerdir vs. çok iyi yerlerde oynamış.hocalıkta yapmış olabilir.

benim bu kişi hakkındaki yrumum sadece kişilik ve karakterine.gerisi beni ilgilendirmez.isterse b.munıch çalıştırmış olsun ne fark eder.karakter olmadıktan sonra..

http://www.kartalhaber.com/haber/13048879/muharrem-onen-beni-vardarin-adami-dovdu.html

bunları hepsi patavatsız çenesi yüzünden.heryerde bu sıkıntıları yaşar bu adam. kolay gelsin

Dubengel dedi ki...

Ben Cihangir Sağlam ı okul takımında keşfetmiştim sonra duydum BJK ya gitmiş çocuk çok yetenekliydi ama şimdi yok oldu yazık ilerleme şanşı olan çocukları yok etmekte üstümüze yok 3- 5 Yaş çakması olacak topa vurmayı bilmeyecek boylu poslu çocuklarla basket takımımı kuracaksınız futbol takımımı? dünya devi barçanın boy ortalaması kaç bakın bi

Dubengel dedi ki...

her hafta bende altyapılarda 8- 10 maç izliyorum bir çok sahada karşılaştığımız Muharrem hocanın elinden ne gelir çocukların arkasında duracak dirayetli hoca ve yöneticiler olmadıkça Almanya nın yetiştirdiği oyuncuların peşimde koşarız Sorarın şimdi Con Ahmet nerede oyuncu yetiştiriyor bu ayıp yeter istanbulun büyük diye geçinen kuliüplerine

ferudun davutpaşa dedi ki...

muharrem hocaya sallayan taş olur ben ve benim gibi birçok oyuncunun gelişmesine para kazanmasına vesile olmuştur.argo konuşur ama yüregi gönlü güzel insandır takım ve lig ayırt etmez kar kış maç seyreder futbolcu bulur amatörler için büyük şans

anıl dedi ki...

önce herkese saygılar ben 55 yaşındayım senelerce top oynadım beşiktaşlıyım alt üst demeden her maça giderim serpil hamdi tüzünden sonra hakaeden oynamıyor bu sadece beşiktaş değil diger büyük kuluplerdede var sadece muhaeerem hocaya sorum şu iyi güzel neden istifa ettin mücadele etseyin vural hoca ellerinden öpüyorum onunla sohpet ettik dedikleri hala kulaklarımda ugurcan utku selim demircan bayram tuğay usta alperen ve diğerleri bunların içinde biri varki bayram tuğay usta her tarafı topçu surat kuvvet gözü kara onu şimdi galatasaylı meloya benzetiyorum gelecekde beşiktaşın sağ bek ihtiyacı olmaz derdi vural hocam şimdi nerde bunlar diyince sadece boynunu büktü ve yediler aslanım başka sözüm yok bu davranışlar bitmediği sürece türk futbolu bir yere varmaz saygılar.

murat yılmaz dedi ki...

muharrem denen zatla çalışmış bir oyuncu olarak sadece şunu söyleyebilirim böle adamları altyapıda veya başka bir takımda çalıştırmak resmen felakettir.hayatımda gördüğüm en bilgisiz adam.antrenör demiyecem antrenör bilimsel bir meslektir.antranmnları hep kuvvetdir başka birşey bilmez 3 saat antrenman yaptırır çocukların pestilini çıkartır.kazanmaya oynar.tam bir çocuk biçer döverdir.birde çıkmış haber yapıyor.iyi olsan talibin olur zaten.bu arada emrah hocada bjk muhteşem işler yapmaya başladı takip etmiyor sanırım.

Enes dedi ki...

Okumak cahilliği ötürür eşşkelik baki kalır futbolu hep okumuş cahiller soyuyor hoca ise ne avanta almış nede torpil yapmıştır kedi uzanamadoğı ciğere mundar der hoca Emrah bayraktara 2001 doğumlulara kadar oyuncu bırakı bozdursun dursun harcasın antreman bilgisine gelince hoca köyden gelmedi bütün kursları birincilikle bitirdi FEDERASYON a Sor !!!

ferudun dedi ki...

önce saygı eleştiri yapabilirsin ama öğrencisiyim diyorsun seçtiğin hitap şekli hiç hoşdeğil bilgisiz diye nitelediğin hoca ya TFF tarafından yeterli olan diplomalar verilmiş akabinde 3 büyükler ve milli takımlarda çalışma imkanı tanınmış tff ve takımlar senin kadar bilememişler mi nasıl idman yaptırılacağını talibinin çıkmasını bekleyenler esra erol da ALLAH herkezin gönlüne göre versin bu işe emek veren yükünü çeken geişmesinde yükselmesinde vesile olan herkezden de ALLAH razı olsun Futbol sadece 3 büyüklerin altyapısından ibaret değil

ferudun dedi ki...

hoca yukarıda röportajında tespit ettiği oyunculardan bahsetmiş fakat bu sadece buzdağının görünen kısmı en son furkan yamanı haluk hocayla beraber gop tan getirdiklerini biliyorum

erdal dedi ki...

helal sana kardeşim. tanıyanlar nasılda özetliyor..

kaplan dedi ki...

Muharrem hoca biraz da yedigin oyunculardan bahsetseydin keske :)

cio dedi ki...

Boş yapanlarda cıkmıs kım bjk muhtesem ısler yapıyo bız hıcbırsey gorumuyoruz sen nasıl goruyopsun murat yılmaz adamın talıbı cok var olmadgıını sen nerden bılıyosun MUHARREM ONEN adam gıbı adamdır. ıdmanları yok 3 saat yok sadece kuvvet dıyosun adamın pestılını cıkartıyo ama superlıgde 2 3 lıgde kactane topcusu var bılmeden bos yere sallamaya kalkmayı

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...