Pazartesi, Aralık 23, 2013

Biyonik takım bu kez kazandı

İstanbul Süper Amatör Lig 3.Grup’ta Cumartesi günü oynadığı karşılaşmayı 5-0’la kaybeden biyonik takım Osmaniye İstiklalspor, Pazar günü Teraziderespor’u 2-1’le geçti ve 3 puanı aldı.


Ligin son sıralarını yakından ilgilendiren mücadelede, 17 maçta 19 puanı bulunan ve Beykoz 1908 ile birlikte Kağıthane Sporla nefes nefese süren, küme düşmeme mücadelesi içinde olan Bakırköy ekibi Osmaniye İstiklal ile, 18 maçta 11 puanı bulunan ve ilk yarının açılış maçında Fenerköy karşısında hükmen aldığı 3 puandan sonra puan yüzü göremeyen Terazidere spor karşı karşıya geldi.


Maçın ilk bölümleri orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, matematiksel  olarak alt sıralardan kurtulma şansı daha yüksek olan ev sahibi, rakibinden biraz daha fazla arzulu ve istekli oyun ortaya koyunca, günün golcüsü Talha’nın da golü gecikmedi. 1-0


Bu golden sonra konuk ekip toparlanır gibi olsa da, Fethi’nin gördüğü kırmızı kartla henüz ilk yarının ortasında 10 kişi kalarak az olan umutlarını iyice tükettiler. Skor olarak üstün olan ev sahibi ekip birde sahada sayı olarak üstün duruma gelince sahada kendinden daha emin, istekli, kazanmaya yakın olmanın verdiği şevk ile saldıran bir Osmaniye İstiklal izledik. Ataklarını arttıran ev sahibi, Suat’ın akıl dolu pasında Talha’yı buluşturması sonucu ikinci golüde bularak skoru 2-0’a taşıdı.  İlk yarıda başka gol olmayınca ev sahibi ekip skor üstünlüğe ile soyunma odasına girmeyi başaran takım oldu.


İkinci yarıya puan almaya kendini yakın hisseden ev sahibi biraz rehavet, birazda rehavetle çelişkili şekilde, skoru korumak adına çok pas yapıp rakibe topu vermemeye yönelince, karşı kalede etkili olup herhangi bir pozisyon üretemedi. Konuk ekip maçın 65 dakikasında bu rehavetten faydalanıp ani geliştirdiği atakta, kaptan Aykut’un ayağından golü buldu. Aykut’un sert vuruşunda top önce üst direğe çarptı, ardından çizgi üstümü içerdemi diye gözler yardımcı hakeme döndüğünde yan hakemin ortaya doğru tereddütsüz koşması ile maçın orta hakemi santrayı gösterdi. 2-1


Golden sonra konuk ekibin maçı bir kişi eksik götürmesinide fırsat bilen ev sahibi. Kenardan Şeref hocanın direktifleri doğrultusunda oyunu daha çok kanatlara yaymaya başlayınca, karşı kalede pozisyonlar bulmaya başlasada. Bunları gol ile sonuçlandıramayınca karşılaşma ev sahibi ekibin üstünlüğü ile sona erdi ve Beykoz 1908’inde Bağcılarspora 3-1 mağlup olması ile aradaki puan farkını maç eksiği ile 4’e çıkararak rahat bir nefes almış oldu.


Dikkat çekenler


Osmaniye İstiklal sporlu tecrübeli kaptan Suat’ın saha içindeki, kendi takım arkadaşları ve rakip takım oyuncularına karşı yapıcı tavrı, çizgi üstümü içerde mi  tartışmalarına açık olan yedikleri golde. Yardımcı hakemin ortaya koşmasından sonra yardımcı hakeme dönüp tek kelime dahi etmeyen tüm Osmaniye İstiklal sporcuları ve teknik kadrosu ile konuk ekipte orta sahada dinamo gibi çalışan Cem ile takımın ataklarında etkin rol alan kaptan Aykut Yavaş dikkat çekenlerdi.


Bir diğer dikkat çeken ve yedek oyunculara zor anlar yaşatan konu ise. Bakırköy Belediye stadının, yedek kulübelerinin ve saha komiserinin bulunduğu kulübenin yanlarının kapalı olması gereken alanları uzun zamandır açık olup, havanın çok soğuk olmamasına rağmen oyuncuların rüzgar yüzünden oldukça üşüdükleri. Ev sahibi ekibin bu konuda daha tecrübeli olup çok soğuk olmayan havada bile ısınmak için battaniye kullanmak zorunda kalması üzücü bir şekilde dikkatimizi çeken noktaydı. Saha içindeki yardımlarından dolayı saha komiseri Önder Denli’ye teşekkür ederiz.


 


OSMANİYE İSTİKLALSPOR: İsa, Vahap, Erhan, Suat, İbrahim, Barış, Mustafa, Hüseyin, Talha, Adem, Samed Ali
Yedekler:Kerimcan, Halil İbrahim, Y.Emre, Emre Mert, Sezer, Hakan, Merthan.
TERAZİDERESPOR: Soner, Ali, Uğur, Aykut Yavaş,  Fethi, Cem, Bekir, Eren, Şükrü, Oğuzhan, Aytekin, Sezer
Yedekler: Furkan, Kemalettin, Emre, Aykut Muhammed


HABER-FOTOĞRAF: MELİH ÖZTÜRK


 


 

[gallery link="file" ids="100801,100800,100799,100798,100797,100796"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...