Pazartesi, Aralık 23, 2013

Beşyüzevler mücadeleyi bırakmıyor

İstanbul Süper Amatör Lig 1. Grup'ta Beşyüzevlerspor deplasmanda Erokspor'u 2-1 yenerek üst üste beşinci galibiyetini aldı ve rakibiyle arasındaki puan farkını da bire indirerek play-off umutlarını sürdürdü.



İki kritik pozisyon
Burak Taşkınsoy, Cuma Yıldızturan ve Aşkın Şahin hakem triosunun yönettiği maçta kararlarda skora etki edecek iki pozisyon olmasına rağmen maç sonunda hak eden ekip sahadan 3 puan ile ayrılmış oldu. İlk pozisyon kıdemsiz yardımcı Aşkın Şahin tarafından geldi. Bir atak sonrasında rakip 18 alanından çıkmakta olan Erokspor forvet oyuncusu Ali Yavuz 2-3 metre ofsayt pozisyonunda iken topu önünde buldu. Hakem Burak Taşkınsoy yardımcısına baktı ve devam edildiğini görünce oyunu devam ettirdi. Ali Yavuz bu pozisyondan yararlanamadı.


İkinci pozisyon ise ev sahibi ekibin kazandığı penaltı vuruşunda oldu. Top Beşyüzevler defans oyuncusunun eline çarptı ve rakibinin önüne düştü. Hakem Burak Taşkınsoy el ile oynandı gerekçesi ile düdüğünü çaldı ve penaltıya karar verdi. İşte tam bu sırada topu önünde bulan oyuncu sert bir vuruş ile gol attı  ancak şuttan evvel düdük çaldığı için penaltı vuruşu yapıldı. Ve takımının ilk golünü atan Ali Yavuz , penaltı vuruşunu üstten auta attı. Bu iki pozisyondan birisi hakem şanssızlığı diğeri ise forvet oyunu şanssızlığı olarak kayıtlara geçti.


Erokspor erken öne geçti
Maça 39 puan ilke çıkan Erokspor ile 35 puan ile Beşyüzevlerspor sahadan mutlak 3 puan ile ayrılmalarının bilincindeydiler. 17 maç yapan sarı siyahlı ekip 18 maç yapan rakibine göre avantajlıydı ve bunu iyi kullanmak istiyordu. Daha maçın 5.dakikasında golcü oyuncu Ali Yavuz ile golü bularak daha rahat bir oyun oynamaya başladılar. Ancak konuk ekip yenilmeleri halinde neler kaybedeceklerinin bilincinde olduğundan oyunu hiç bırakmadılar.


Devre biterken gelen beraberlik golü
Bir pozisyonda ev sahibi ekip oyuncuları 25 metrelik bir yerden serbest vuruş kullandı. Kaleci Serkan çok iyi bir baraj kurdu ve kullanılan vuruşta top sağ direk dibine gitti , Serkan parmaklarının ucu ile dokundu ve top önce direğe vurdu sonrada diğer köşeden kornere çıktı. Bu pozisyonda Erokspor taraftarları gol diye ayağa kalktılar. Serkan mutlak gole izin vermemiş oldu. Dakikalar 40 olduğunda yeşil beyazlı ekip beraberlik golünü buldu. Devre arasına 1-1 lik skor ile gidilmesinin bir takımda yaptığı olumlu etkiyi hepimiz bilmekteyiz elbette. Beşyüzevler de bu golle moral bulmuş göründü.


Beşyüzevler golle başladı
İkinci yarı başladığında hemen oyunu rakip alana yıkan konuk ekip Beşyüzevler oldu. Tecrübeli golcü Cüneyt , rakip alanda kazandığı top ile rakip kaleye sağ çaprazdan yaklaştı ve 18 alanı içerisinde yaptığı sert vuruş ile takımını 1-2 üstün duruma getiren golü kaydetti.


Beşyüzevler 10 kişi
Bu golden sonrada oyunda biraz daha hareketlilik olmaya başladı , hatta bazı anlar oyunda sertlikler oluyordu ama hepsi de futbolun içerisinde olan sertliklerdi. Orta alanda bir faul pozisyonu sonrasında rakibinin kendisini itmesi sonrasında girdiği diyalog sonrasında direkt kırmızı kart ile oyun dışı kalan Beşyüzevler'in 6 numaralı oyuncu takımını 10 kişi bıraktı. Hakem olay yerine çok yakın olduğu için emin bir hareket ile kırmızı kartını çıkardı , sanıyoruz ki orada bir küfür olayı olmuş olabilir.


Beşyüzevlerspor Teknik Direktörü Adem Mandıralı hoca bu duruma hemen önlem almak için orta alandaki üstünlüğü bırakmamak için oyundan forvet oyuncusunu alarak orta saha oyuncusunu oyuna dahil etti.


Erokspor penaltı kaçırdı
Ev sahibi sarı-yeşilli ev sahibi ekip , 5-10 dakikalık bir bölümde oyunu Beşyüzevlerspor kalesine yıkmayı başardı. Ancak yapılan ataklar günü başarılı kalecisi Serkan tarafından büyük bir beceri ile karşılıksız bırakıldı. Murat ve Serkan iyi olunca Beşyüzevler'in yenilmesi oluyordu bunu bize gösterdiler. Ali Yavuz ve diğer forvet oyuncuları ellerinden gelen yapıyorlardı ancak olmayınca da olmuyordu. Dakikalar 80. olduğunda başta anlattığımız ilginç penaltı pozisyonu oldu. Sarı yeşilli ekipten kaptan Ali Yavuz bundan yararlanamadı. Maçta uzatma olarak 4 dakika gösterildi. Bu son dört dakikada ev sahibi ekip adına 2 konuk ekip adına da 1 gol pozisyonu oldu ancak her iki ekipte başarılı olamadı. Önümüzdeki hafta oynanacak maçlar grubun gidişatı hakkında dahada önem kazandı artık. Takımların kaybetme riskine girmeme adına daha iyi sonuçlar almaları gerekiyor artık. Leventspor 18 maçta 44 puana sahip. Haftaya sahasında Esenler ile oynayacak. Erokspor 18 maçta 39 puana sahip. Haftaya Güngören ile deplasmanda olacak. Beşyüzevlerspor 19 maçta 38 puana sahip. Reşitpaşa ile sahasında oynayacak.


HABER: SERKAN YILDIZ


[gallery link="file" columns="4" ids="100638,100639,100640,100641,100642"]

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.