Cumartesi, Ağustos 24, 2013

Sitedeki sorunlarla ilgili açıklama

Sitemizde son dönemde birçok sıkıntı yaşanmakta. Bununla ilgili bilgi vermek istiyoruz.


Hiç öyle kurumsal havaları girip anlatmayacağım yahut göz boyamayacağım. Olan açık ve net şöyle:


Bildiğiniz gibi geçen sezon başında, Blogger’ı bırakıp Natro isimli bir firmadan hosting hizmeti almaya başlamış ve Wordpress tabanlı yeni sitemizde hizmet vermeye başlamıştık. Blogger iyi hoştu, hızlıydı, güvenliydi, halen orayı özlemle anıyorum ancak Yerel Futbol’un ihtiyaçlarına karşılık vermiyordu, bir büyüme hamlesi yapmamız gerekiyordu, yeni siteye geçtik. Bir takım sıkıntılar ve can sıkıcı 3-4 hafta sonra site düzene oturdu. Hatta her şey fazlasıyla iyi oldu.


İşte bu fazlasıyla iyi olma da bir dönem sonra sıkıntı yaratmaya başladı. Ziyaretçi sayımız gün geçtikçe artarken, Natro ile sıkıntılar baş gösterdi. Yerel Futbol’un durumu belli, sitenin bir geliri olmadığı için cebimizden ödeyerek paylaşımlı bir server’a siteyi vermiştik. Tam rakamları hatırlamıyorum ancak sanırım paylaşımlı server’larda bir site toplam kapasitenin yüzde 30’unu kullanabiliyor. Aslında biz ‘sınırsız’ olarak abone olmuştuk ancak malum hiçbir şey sınırsız değil. Yerel Futbol Sitesi’nin haber trafiği paylaşımlı server’a fazla geldi. Sizlerin yoğun ilgisi Natro’nun server’ını kilitledi. Bizimle birlikte paylaşımda bulunan diğer siteler de etkilendi (etkilenmiş, öyle diyorlar).


Uzatmayalım, Natro bize “Burası size küçük geliyor, kendinize özel bir server bulun” dedi. Araştırdık ettik, Yerel Futbol ölçeğinde bir sitenin düzgün işleyebilmesi için aylık server masrafı, o ana kadar bizim yıllık ödediğimiz masrafı bile aşıyordu. Elbette o paraları ödeyecek durumumuz yoktu. Öyle böyle derken Natro bir gün bizim siteyi ansızın kapattı. Aradık, “Siteyi durdurduk, kendinize özel bir server bulun” dediler. Bu süreçte site 4 gün kadar kapalı kaldı biliyorsunuz.


Ne yapacağız diye düşünürken bir sevgili dostumuz yardım elini uzattı, kendisine ait özel server’ı bize açtı. Bu süreç biraz uzun sürdü zira Yerel Futbol’un 90 GB kadar dosyası var. Haliyle sancılı bir geçiş oldu. Tam düzeldik derken, geçtiğimiz Windows Server’ın, sitenin altyapısını oluşturan Wordpress’le sıkıntı yaşadığı anlaşıldı. Bu kez de siteyi Windows server’dan Linux’a taşımaya başladık. Dün başlayan bu süreç bu gece bitecek diye düşünüyoruz. Elbette domain yönlendirme, bunun döngüsünün tamamlanması vs. 1-2 günü bulacak. Bu arada virüs uyarısı aldığını belirten kullanıcılarımız da var. Muhtemelen FTP’deki dosyalardan birkaçına virüs bulaştı, ona da çare bulacağız. Yönlendirmenin ardından o da hallolacak-İnşallah.


Bunlar sizin gördüğünüz hatalar, bir de bizim panelde karşılaştığımız ve kafamızı yediren hatalar var ki hiç girmiyorum. Aslına bakarsanız ben bu süreçte ya gazete için gezide ya tatilde ya da ev taşımadaydım. En büyük sıkıntıları ekip arkadaşlarım çekti.


İstanbul’da sezon başlarken bu tür sıkıntıları yaşamak hoş değil elbette. Ancak umuyorum ki kısa sürede bunları aşacağız ve daha güçlü, daha iyi bir Yerel Futbol Sitesi’yle karşınızda olacağız. En kötü ihtimal yine Blogger’a döner, paşa paşa devam ederiz. Biz gücümüzü wordpress’ten değil, sizlerden alıyoruz. Her platformda elimizden gelenin en iyisini yapacağız.


Sizin oraya maça geldiğimizde görüşmek üzere…


Efkan Bucak


Yerel Futbol Sitesi CEO’su


 


 

2 yorum:

SABAN KIRAN dedi ki...

MUTLAKA TERKOS STADINDA SIZI AGIRLAMAK ISTIYORUZ EFKAN BEY.TABIKI YEMEN BASKAN TERKOS STADINA MAC VERIRSE...

horoz dedi ki...

terkoz stadı şuan çogu ilçelerimizde olmayan güzellikte ..gönül isterki her hafta maç olsun ..önceki sene tuna genç takımı u 19 da şampiyon oldugu zaman hocalarında izin alıp piknik e getirmiştim oraya nerede çalışalım derken şahane bir ortamla karşılaştık oradaki arkadaşın izniyle 1 saat çalışma imkanı bulduk ..spor herşeyden önce gençlerimizin kahve ve diyerlerde bulunmalarını önleyerek saglıklı bir nesil yetişmesini saglıyor ..o zaman terkoza daha çok önem verilmesini saglamalıyız .oradaki gençlerin bundan daha iyi bir aktive bulamazlar..teşekkürler tüm spora emek verenlere.

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.