Pazar, Ağustos 25, 2013

Siirt Kadın Futbol takımı İstanbul'da

TFF Kadınlar 2.Lig'de mücadele eden Siirt temsilcisi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in davetlisi olarak sezon öncesi kampı için İstanbul'a geldi.


Geçtiğimiz yıl 2.Lig 8.grubu 4.sırada bitiren Siirt ekibi 22 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında Sarıyer Spor Kulübü Selahattin Yarar Tesisleri'nde kamp yapacak. Siirt Kadın Futbol takımı bu süre zarfında bir de hazırlık maçı oynayacak. 16 sporcu ve iki idarecinin bulunduğu kafile sportif aktivite yanında İstanbul'da sosyal bir program da gerçekleştirecek. Bu program kapsamında Siirt'li futbolcu kızlar dün akşam Sezen Aksu konseri'ne gittiler.


Kafilenin yönetimini yapan Zeki Eren, Siirt'te kadın futbolunun artık kanıksandığını ve önce kuşkuyla bakan ailelerin, artık kızlarının antremanlarını izlemeye geldiklerini söylüyor. Siirt'te öncü bir konumda bulunduklarını da belirten Eren, kentin ve insanların sosyal hayatlarına spor yolu ile katkıda bulunmak istediklerini belirtiyor. İlk başlarda yerel gazetelerde duyurular ile yüzü aşkın futbola hevesli kıza eriştiklerini vurgulayan Siirt'li teknik adam, şu anda 30 sporcu ile yolların davam ettiklerini vurguluyor. Kendisi de 17 yıl boyunca profesyonel olarak Antep, Siirt, Çanakkale, Kayseri'de futbol oynayan Eren, takımın Siirt dışına yaptığı deplasmanların ve konuk ettiği takımların farklı illerden insanları yakınlaştıran bir etkisi olduğuna inanıyor. Eren, Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu'nun Siirt Kadın Futbolu için çıklan yolda büyük bir destek olduğunun altını özellikle çiziyor.


Mutlu Ekizoğlu'nun da önerisi ile Siirt Kadın takımının eşofmanları ile Havaalanı'nda karşıladığı Yıldırım Demirören'in takımla yakından ilgilendiğini ve güzel bir diyalog geliştiğini belirten Zeki Eren, kızların isteğini kırmayarak Yıldırım Demirören'in takımı İstanbul'a kamp için davet ettiğini söyledi. TFF İl temsilcisi Ahmet Muhtar Akıncı'nın deyişi ile "bu sayede çocuklarımız normal şartlarda gerçekleştiremeyecekleri bir tecrübe yaşıyorlar.


Siirt ekibi geçtiğimiz yıl "Siirt Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor" ismi altında mücadele etmişti. Bu yıl isim değişikliğine gidilmesi planlanmakla birlikte ilk düşünülen "Akademi" ismi TFF'den kabul görmedi. Şu anda tarihsel bir yönü de olan "Siirt Hasbey" değerlendiriliyor. Siirt Kadın futbol takımı yeni sezonda yeni isim ile mücadele edecek.


 Erdem G

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.