Pazar, Ağustos 25, 2013

Hakkarigücü koşu çalışmalarına devam ediyor

TFF Kadınlar 2.Lig'de iki sezondur terfiyi son maçta kaçıran Hakkarigücü, sezon hazırlıklarına koşu çalışmaları ile devam ediyor.


"İki senedir son maçta kaybediyoruz"


Hakkarigücü başkanı Hüseyin Adıyaman, iki senedir finallerde takılan takımının bu sene artık 1.Lig'e çıkmak istediğini söyledi. Olanaklar elverdiğince yeni oyuncular ile takımı güçlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Adıyaman, fizik gücü yüksek ve koşan bir takım yaratmak istediklerini belirtti. Takımın teknik sorumlusu Tahir Temel de, final seviyesine geldiklerinde sorumluluk alacak ve tecrübeli bir iki oyuncunun olmamasından dolayı takımının iki yıldır son aşamayı tamamlayamadığının altını çizdi. Hakkari'den yetişen sporcuların bugün Trabzon ve Mersin'de forma giydiğini, geçen yılki Gençler dördüncülüğü sonrası çeşitli oyuncularına birinci lig ekiplerinden transfer teklifleri geldiğini söyleyen tecrübeli hoca, ancak gidenin yerine aynı tecrübede oyuncuyu getiremediklerini söyledi.


"Tek bir tecrübeli oyuncu bile Hakkari'nin kaderini değiştirir"


Yalnızca maçlara gelecek ancak takımın saha içinde lideri olacak bir oyuncu ile, alttan yetişen genç oyuncularının zorlu hedefi başaracaklarını da söyleyen Temel, bunu şu ana kadar gerek maddi imkansızlıklar, gerekse oyuncuların Hakkari'yi tercih etmemeleri nedeni ile gerçekleştiremediklerini belirtti. Zorunlu olarak alttan yetiştirdiği gençler ile yoluna devam eden Hakkarigücü, Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda da ikinci tura çıkan ekibin iskeleti oluşturacağı bir kadro ile ligde mücadele etmeyi planlıyor.


"Hazırlık maçı sıkıntısı yaşıyoruz"


Genç oyuncuların maç yaparak yetişmeleri gereğini vurgulayan Hakkarigücü teknik sorumlusu, çevre illerde üst düzey takım olmadığı için hazırlık maçı yapma imkanlarının olmadığını söyledi. Hakkari'deki sahayı haftada bir kez alabilen Hakkarigücü, zor şartlara rağmen bir yandan takımı güçlendirmeye çalışıyor. Van'da deprem öncesinde kurulan futbol takımında altyapı eğitimini almış Hakkari'li genç kızların da içinde bulunduğu 7 yeni oyuncuyu A-takıma eklemeye çalışan Hakkarigücü, final şanssızlığını kırmak için tüm Hakkari'lilere destek çağrısında bulunuyor.


Erdem G


 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...