Pazartesi, Nisan 22, 2013

Zongultak'ta taraftar sahaya girdi!

Bölgesel Amatör Ligi'nde Ankara Adliyespor'a son dakikalarda yediği 2 gol ile mağlup olarak şampiyonluğu kaybeden Zonguldak Kömürspor'un taraftarları, maç sonunda sahaya girdi. Polis, rakip takım taraftarlarına ve futbolcularına taş atan taraftarlara biber gazı, gaz bombası ve cop ile müdahale ederken, havaya da silahla uyarı atışı yaptı. Çıkan olaylarda çok sayıda taraftar yaralandı.

 

6'ncı grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 56 puan ile lider girdiği son haftada 55 puan ile 2'nci sırada yer alan Ankara Adliyespor'u sahasında konuk etti. 13 bin taraftarın izlediği Karaelmas Köksal Stadı'ndaki karşılaşmada Zonguldak Kömürspor, 39'uncu dakikada Kaan'ın penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Son dakikalara kadar bu skoru koruyan ev sahibi ekip, 85'inci dakikada Barış'ın kendi kalesine, uzatma dakikalarında da Yusuf'un attığı gol ile 2-1 yenik duruma düştü. 2'nci golün ardından, ev sahibi ekibin taraftarları, golü kutlayan sahadaki futbolcular ile rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribüne taş atmaya başladı. Kısa süre durduktan sonra yeniden başlayan maçı 2-1 kazanan Ankara Adliyespor, 3'üncü Lige yükselen taraf oldu.

 

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte önce tribünler, sonra da saha içi karıştı. Ankara Adliyespor futbolcuları, taş ve pet şişe yağmuru altında polis güvenliğinde soyunma odasına gitti. Zonguldak Kömürspor taraftarları, rakip takım taraftarlarının bulunduğu tribünlere yabancı madde atmaya devam etti. Aradaki tel örgüyü de yıkmaya çalışan taraftarlara polis biber gazı ile müdahale etti.

 

Daha sonra sahaya giren Zonguldak Kömürspor taraftarları, konuk takımın taraftarlarına taş atmayı sürdürdü. Polis, biber gazı ve copla sahadaki taraftarları dışarıya çıkarmaya çalıştı. Bu sırada bazı taraftarlar biber gazından etkilenerek bayılırken, bazıları da çıkan arbedede yaralandı. Başına taş isabet eden bir polis memuru da yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Sahadan güçlükle çıkarılan taraftarlar, stat etrafında da taşkınlık yapmaya devam etti. Söktükleri kaldırım taşları ile polis araçlarının camlarını kıran taraftarlar, levhaları yıkıp, cöp konteynerlerini devirdi. Polis, silahla uyarı atışı yaparken, gaz bombası atarak da taraftarları uzaklaştırmaya çalıştı. Yaklaşık 1 saat süren olayların ardından taraftarlar stat ve çevresinden uzaklaştırıldı. Ankara Adliyespor kafilesi ile taftarlar, olayların yatıştırılmasından sonra polis eskortluğunda kentten ayrıldı.

Durmuş SEVİNDİK- Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]



6 yorum:

Hakan dedi ki...

admin bey birşey sorucam neden yenibosna maçlarını yazmıyorsunuz garezinizmi var sezon başından sonuna kadar hiç yazmadınız neredeyse bu hafta kuştepe ile oynadı ama önemli maç olarak görmedinizmi ?

Efkan dedi ki...

elbette garezimiz yok. elimizden geldiğince yenibosna maçı verdik (şu linkten de görülebilir: http://yerelfutbol.org/tag/yenibosnaspor/) son maçınızı da izlemek isterdik, gerçekten de önemli maçtı ancak muhabir sayımız malum, selimiye de o gün ters kaldı bize takip edemedik ne yazık ki...

Hakan dedi ki...

ben yenibosnalı değilimde genel olarak yazılmamış ondan söledim ilginize teşekkür ederim. bu arada son maçlar çok zevkli geçicek yükselme grbunda ve geçmiş olsun yazık oldu zonguldak kömüre

AHMET dedi ki...

SEVGİLİ HAKAN ZONGULDAK KÖMÜRE YAZIK FALAN OLMADI.BENDE İSTERDİMKİ İL TAKIMI ŞAMPİYON OLSUN,SEYİRCİSİ VE HEYACANI BOL OLURDU.ZONGULDAK İKİ HAFTA BERABERE KALDI SON HAFTA YENİLDİ.EDATA ŞAMPİYON OLMAK İSTEMEDİLER.

oenaj dedi ki...

son 3-4 haftadan belliydi zaten puan kayıplarından,adliye o maçta hiç oynamadı.gelen tarafatara yazık oldu.nerde görülmüş bir amatör maçta 20 bin seyirci.zonguldak halkı takımına sahip çıkıyor ama karşılığını alamıyor,yazık oldu 1 seneye.maltepe taraftarına,adana demir taraftarına zonguldağımıza desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürler...

oenaj dedi ki...

ayrıca bu maçtan 10 gün önce falan zonguldak spor yönetiminden önemli kişiler sanki zonguldakta emniyet müdürlüğü savcılık yokmuş gibi ankara emniyeti ve savcılığı tarafından tutuklanarak ankara adliyesine götürüldü,zonguldakta adliye yok sanki,adliyesporun klup başkanı kim acaba,sonra bu zonguldakspor yönetimi serbest bırakılıyor,acaba neyin karşılığında serbest bırakıldı.madem ankara adliyesine kadar götürülecek büyük bir suçtu güya ne olduda serbest bırakıldı.amatör liglerde bunlar dönüyor ama amatör lig oldugu için kimsenin dikkatini çekmiyor.zonguldağın hep önü kesiliyor birileri tarafından,bundan kaç sene öncede süper lige çıkma baraj maçında (ozaman süperligin adı 1.ligdi)yönetim kırmızı kart cezalı oyuncuyu oynatmaştı.hükmen 3-0 mağlup olmuştuk ve çıkamamıştık.zonguldaksporun futbolcularında da yönetiminde de sorun var mı yok mu yorum sizin...

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.