Pazartesi, Nisan 22, 2013

Zonguldak kahroldu, Adliyespor şampiyon oldu

Bölgesel Amatör Lig'de 6.Grup şampiyonluk maçında son 5 dakikaya 1-0 önde giren Zonguldaksporlu futbolcular uzatma dakikalarında  kalesinde gördüğü gol sonucu şampiyon kupasını elleriyle rakibine verdi.


Şampiyonluk  kutlaması için her şey hazırdı. Sabahın erken saatlerinde stadyuma akın eden  taraftarlar  tribünleri karnaval yerine çevirdiler. Şampiyonluğa inanan yaklaşık 20 bin taraftar maçın başından itibaren takıma destek verdiler. Her şey çok güzel başladı. Kırmızı-Lacivertliler, maçın ilk yarısında attıkları golle taraftarlarını  iyice şampiyonluk havasına soktular. 85’inci dakikaya kadar  skor Zonguldakspor’un istediği şekilde idi. Ne oldu ise son 5 dakikada oldu. 85 ve 90+2’de kalesinde iki gol gören Zonguldakspor, koca bir sezonun emeğini heba etti. Adliye’ye 2-1 yenilen Zonguldakpor evinde kendi eli ile şampiyonluk kupasını  rakibine teslim etti. Hiç beklemedikleri bir  sonuçla karşılaşan Kırmızı- Lacivertli taraftarlar, bu sonuca kahroldu; adeta yıkıldı.





Zonguldakspor-Adliyespor maçını TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün yanı sıra Zonguldak’ta görev yapan 30’a yakın belediye başkanı siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda bayan taraftar ve 20 bini aşkın Zonguldakspor taraftarı izledi. 250-300 dolayında da Adliyespor taraftarı takımlarını desteklemek üzere tribündeki yerini aldı.

İstanbul Bölgesi Hakemlerinden Serkan Ergün, Mücahit Değirmenci ve Mustafa Kubilay hakem triyosunun yönettiği karşılaşma Zonguldakspor taraftarının şovuyla başlarken 37.dakikasında Kaan Demircan penaltıdan attığı golle Zonguldakspor’un ilk yarıyı 1-0 önde tamamlamasını sağladı.

İkinci yarıya skoru korumak ve artırmak için çıkan Zonguldakspor yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken taraftar tribünlerde bir an olsun susmadı. Türk bayrağı ve Zonguldakspor bayrakları elden ele bütün tribünleri dolaşırken görsel şov maç boyunca devam etti. Dakikalar 85’i gösterdiğinde Zonguldaksporlu Barış kendi kalesine attığı golle Adliyespor beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Adliyespor 90 artı 2’nci dakikada Yusuf’un attığı golle skoru 2-1 yaptı. Golün ardından Zonguldakspor’un iki şutu direkten dönerken maç 2-1 Adliyespor’un üstünlüğü ile bitti ve şampiyon olan takım Adliyespor oldu. Bu sonuçtan sonra kahrolan  Zonguldakspor taraftarları büyük bir şok yakarken bir çok taraftar sahaya indi. Polisin taraftarı dağıtmak için biber gazı sıkması sonucu  birçok  taraftar  gazdan etkilendi. En çok etkilenenler ise aileleri ile maçı izlemeye gelen küçük çocuklar oldu.

Emniyet güçlerinin zaman zaman taraftarı tahrik etmesiyle birlikte istenmeyen olaylar meydana geldi. Bir taraftar kalp krizi ve sinir krizi geçirirken, yüzlerce taraftar polisin sıktığı biber gazından büyük ölçüde etkilendi. Taraftarların öfkesi uzun süre davam etti. Bir sezon boyunca şampiyonluğa inanan taraftarlar, bu sonuçtan sonra sahadan üzgün bir şekilde ayrıldı.



STAT: Karaelmas Kemal Köksal
HAKEMLER: Serkan Ergün, Mücahit Değermenci, Mustafa Kubilay
ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Seyhun *, Barış *, Hurşit *, Taylan *, Ferhat *, Kaan *, Ali *, Mahir *, Güven * (Dk. 87 Ebubekir *), Fatih Deniz * (Dk. 67 Emin *), Mehmet Çiloğlan *
ADLİYESPOR: Tahir ***, Murat Şahin **, Serkan **, Kadir **, Türker **, Uğur ** (Dk. 85 Şaban *), Emre **, Murat Almış **, Mustafa * (Dk. 57 Yusuf ***), Osman * (Dk. 46 Cansın *), Ersin *
GOLLER: Dk. 39 (P.A) Kaan (Kömürspor), Dk. 85 Barış (kendi kalesine) (Zonguldak Kömürspor), Dk. 90+2 Yusuf (Adliyespor)


KAYNAK: www.demirmedya.net

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]



1 yorum:

baver tuğrul dedi ki...

valla çook yazık oldu bu taraftara üzüldüm başka diyecek bişi bulamıyorum yaaa inş seneye hakettikleri yer ulaşır zonguldak spor ve tarattarı SİİRTTEN SELAMLAR OLSUN ZONGULDAK SPOR'AAA

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.