Pazar, Nisan 21, 2013

Teşvikiye rahat bir nefes aldı

Yalova Süper Amatör Lig’de küme düşme hattının üzerinde yer alan Teşvikiye Belediye Spor, Esenköyspor’u 2-1 mağlup ederek rahat bir nefes aldı.


Ahmet Saraç Sentetik Saha’da oynanan mücadelede goller ilk yarıda geldi. Oyuna daha kontrollü başlayan ve topla daha fazla oynayan Teşvikiye Belediye Spor, 17. dakikada öne geçti. Rakip savunmanın önde olduğu bir anda arkaya atılan topu iyi takip eden Yasin, ceza sahasına girer girmez yerden düzgün bir vuruş gerçekleştirdi ve kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu.


Geriye düştükten sonra oyuna biraz ağırlığını koyan Esenköyspor, 29’da istediğini aldı. Maçın tamamında çok iyi bir performans sergileyen ev sahibi ekip kalecisi kornerde gelen topu ıska geçince Ahmet Bektaş’a sadece dokunmak kaldı.


Skora yeniden denge gelmesinin ardından oyun orta alana sıkışırken, pozisyon arayan ev sahibi ekipti. İlk yarıya gösterilen 3 dakikalık uzatmanın son dakikası içerisinde Kırmızı Beyazlılar, atak yönüne göre sağ taraftan kullanmış olduğu taç atışında topu Ali Yavuz ile buluşturdu. Korner bayrağına yakın bir noktada buluştuğu topla buluşan Ali Yavuz’un orta-şut karışımı vuruşu kalecinin de hatasıyla uzak direkte filelerle buluştu.


Karşılaşmanın ilk yarısı da bu golle 2-1 sona ererken, Teşvikiye Belediyespor soyunma odasına moralli gitti.


İkinci Yarı Vasatı Aşamadı


İlk yarıda gelen 3 golün ardından ikinci yarıda oynanan oyun vasatı aşamadı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ikinci yarıda konuk Esenköyspor rakip yarı sahada daha fazla görünmesine rağmen aradığı fırsatları bulamadı. Teşvikiye Belediyespor ise savunmasının ve kalecisinin başarılı bir performans sergilediği karşılaşmada uzun toplarda rakibinin hata yapmasını bekleyerek gol aradı. Kırmızı Beyazlı oyuncular istediği fırsatları yakaladı, ancak son vuruşlarda yetersiz kaldı.


Esenköyspor’un Şansı Matematiksel Olarak Bitti


Karşılaşmayı 2-1 kazanan Teşvikiye Belediyespor, puanını 17’ye yükselterek son iki sırada yer alan rakiplerinin birbiri ile oynadığı haftada önemli bir galibiyet aldı. Konuk Esenköyspor ise bu yenilgi ile 35 puanda kalırken, şansını matematiksel olarak yitirdi ve ligde amaçsız bir konuma geldi.


HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.