Çarşamba, Nisan 17, 2013

Pehlivan: Böyle kirli turnuva yaşamadık

Türkiye U17 Şampiyonası Kütahya Grubu'nda mücadele eden Güngörenspor Kulübü'nün Kütahya ASKF'ye tepkisi sürüyor. Kulüp Başkanı Erol Pehlivan, süreci anlatan bir açıklama yaptı...



Kütahya'da yaşadıklarını anlatan Erol , Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz'in sözünde durmadığını söyledi. Bir ara final maçına bile çıkmamayı düşündüklerini belirten Pehlivan'ın açıklaması şöyle:


"U17 Türkiye Şampiyonası Kütahya Grubu'nda kulübümüz Güngörenspor'la final oynayan ve 1-0 galip gelerek üst tura çıkan Kocaeli 1937 Sekaspor'u kutluyor, bundan sonra devam edeceği Türkiye Şampiyonası müsabakalarında başarılar diliyoruz.
Güngören Spor Kulübü olarak final müsabakası öncesinde Kütahya ASKF Başkanı ve orada görevli bazı arkadaşlara tepkiler verdik, bu tepkiler kesinlikle Kocaeli takımının başarısını gölgelemek amacı ile yapılmadı. Kütahya Amatör Spor Kulüpler Federasyonu Başkanı Murat Cengiz kura çekiminin yapıldığı ilk gün şampiyonaya katılan takımların tamamını Kütahya ASKF 'de toplayarak bu tür toplantılarda yapılan klasik konuşmalardan birini yaptı ve final müsabakasını şayet katılan takımlar isterlerse ve de final oynanacağı gün hava yağmurlu olmazsa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün de izni ile çim zeminli ve 1. Lig maçlarının oynandığı Dumlupınar Stadı'nda final oynatabileceklerini söyledi. Bunun üzerine Güngören Spor Kulübü Başkanı olarak söz aldım ve "Finale kalıp kalmayacağımız henüz belli değil, ukalalık olarak görmeyin ama Güngören Spor Kulübü finale kalırsa kesinlikle çim sahada oynamak istemiyoruz" dedim. Diğer takımlardan görüş bildiren olmadı. Kütahya ASKF Başkanı da bunun üzerine "Günü geldiğinde finale kalan takımlar maçın oynanacağı stadı kendi aralarında anlaşır" diyerek kura çekimine geçildi.


Çay ocağında toplantı yaptık
A Grubu'nda Güngörenspor, Eskişehir Sağlıkspor ve MKE Kırıkkalespor (MKE Kırıkkalespor maddi imkansızlıklar nedeni ile turnuvaya katılamadı),  B Grubu'nda da Kocaeli 1937 Sekaspor, Bandırmaspor ve Ankara Şekerspor yer aldı. Oynanan müsabakalar sonucunda Güngörenspor ve 1937 Sekaspor finale kaldılar. Final müsabakasının yerinin belirlenmesi için 30 Ağustos Stadı çay ocağında iki takım yöneticilerinin, hocalarının, seyircilerin ve çay ocağı sakinlerinin de yer aldığı toplantıda ( finale kalan takımları kendi binalarında bile bir araya getiremeyen bir ASKF !) Güngörenspor olarak final müsabakasının suni çimde oynanmasını istedik. Çim saha deneyimi olan Seka Spor yöneticileri ve hocaları da avantajlarını kullanabilmek amacıyla çim sahada oynama konusunda ısrarcı oldular.


'Maça çıkmamayı bile düşündük'
ASKF başkanı bu durumda bir orta yol bulunması ya da takımları ortak müşterekte buluşturması gerekirken direk olarak 1937 Seka Spor tarafında yer alarak finalin çim sahada oynanacağını söylemesi üzerine tepkimizi verdik. Bir ara maça çıkmamayı bile düşündük fakat kendimize ve rakip takıma olan saygımızdan bunu yapmadık. Yaşanan olayları İstanbul Federasyon yetkililerine telefon ile anlatsak da herhangi bir sonuç alamadık. Final müsabakası Kütahya ASKF başkanının ve Seka Spor'un anlaşmış olduğu Dumlupınar çim Sahası'nda oynandı ve 1937 Seka Spor centilmence geçen müsabakanın sonucunda Kütahya'dan şampiyon ayrıldı. Tekrar tebrik ediyoruz. 


'Kıvırmak yakışmadı'
Güngörenspor daha önceki yıllarda da defalarca kere Kütahya 'da çeşitli yaş gruplarında turnuvalara katılmış ve herhangi bir sorun yaşamamıştır. Fakat bu yaşadığımız olaylara bir anlam vermekte zorlanıyorum. Başkanlık makamında oturan bir kişinin sözü önemlidir. Sözü söyledikten sonra kıvırmak Kütahya İlinin ASKF Başkanına yakışmaz. İlk toplantıda kesin bir çizgi çizilse ve saha seçimi şu stat diye belirtilse hiçbir takımın bu konuda fikir beyan etme şansı olmaz maç günü ve saati geldiğinde çıkar müsabakasını belirtilen sahada oynar. Fakat burada "Seçimi finale kalan takımlar aralarında anlaşarak yapar" diyeceksin ve final günü arifesinde de diğer takımla fikir birliğine varıp ilk gün söylediğin sözleri yutacaksın ve telefonda yüzüne de söylediğim gibi kıvıracaksın. O makamdaki bir kişinin sözünü inkar etmesi yakışmaz. Bir insanın sözü onu şerefi ile namusu ile bağlar. Hele de gencecik çocukların katıldığı bir turnuvada onların gelecekleri ile oynamak şerefli haysiyetli insanlara yakışmaz.


'Herhalde utancından maça gelemedi'


Kendi ilinde oynanan final müsabakasına herhalde utancından gelemediği gibi 30 – 40 kişilik Güngören taraftarının bulunduğu stada Kütahya Emniyetini de teyakkuza geçirerek en az 60 – 70 adet polise görev yaptırdı. Yazık yakışmadı. Bir de bana bundan sonra herhangi bir hukuğumuzun kalmadığını söyleyen Murat Cengiz'e soruyorum. Daha önce ne hukuğumuz vardı? Bu güne kadar İlinizde düzenlenen turnuvalarda hangi takım başkanının, yöneticisinin kaldığı otele gidip de bir ihtiyacınız var mı yok mu diye sordun? Hangi dostluk ? Hangi hukuk?

'Böyle kirli bir turnuva yaşamadık'
Bu güne kadar bir çok Türkiye Şampiyonasına katılan ve alt yapılarda 2 Türkiye Şampiyonluğu 2 de Türkiye ikinciliği ve bir çok İstanbul Şampiyonlukları bulunan Güngören Spor Kulübü ilk defa bir turnuvadan elenmiyor. Fakat böyle kirli oyunların döndüğü bir Türkiye Şampiyonası yaşamadık. Böyle bir olayı bizlere yaşatanları kınıyor yorumu sizlere bırakıyorum."


 

3 yorum:

erdem eren dedi ki...

çim sahada maçın oynandıgı için telekür edeceginize şikayet ediyorsunuz ne zaman deneyim kazanacak sizin oyuncularınız çok merak ediyorum

bülent parlakkıliç dedi ki...

Kardesim sen yazıyi okumadın yada anlamadın teknik konular konuşldugu gun finsle kalan iki takıma sorulacsktı fakat kocaeli seka taraftarı olan istanbul dusmanı murat cengix ve ekibi bunu ilk defa yapmamıs albayrak takimininda yine finalde seka kagit takiminin macini yine suni çimden gercek çime aldırdı biz daha once yine gittik kutahya ya ve ogrubtan ciktik ve maçlar her zaman suni çimde oynsndida niye rakip kocaeli seka olunca gercek çime aliniyor nedeni ise şu seka takimi norvec ve bircok avrupa ulkesinde ve antremanlarıni çimde yapiyor biz ayni sartlarda olmasakta askf baskanin bu iki takimi ayni sartlarda mucadele ettirmeliydi ama bunu anlayacak insanın hz ömer gibi adaletli olması gerekirdi bizim hatamız ise bu adsleti beklemekti seka takimina ise başarilar dileriz

erol pehlivan dedi ki...

Erdem EREN, yaptığın yorumun yazdığım yazı ile hiç bir alakası yok. Olay çim de oynama ya da deneyim kazanma olayı değil , isyan ettiğim olay Kütahya gibi bir ilin ASKF Başkanlığı koltuğunda oturan şahsın konuştuğu lafın arkasında durmama ve makamının gereğini yapamama olayı. Bilmem anlatabildim mi ?

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...