Pazar, Nisan 21, 2013

Öz Trabzonlular son dakika golüyle

Zeytinburnu Hasan Doğan Stadı'nda oynanan U-19/2 Ligi 6. grup maçında Öz Trabzonlular ile Yenişehir takımları karşı karşıya geldi. Öz Trabzonlular son dakika golüyle maçı 2-1 kazandı.
   Hakem atışı sonrasında maça Yenişehir'in vuruşuyla başlandı. Maça çok hızlı başlayan Yenişehir takımı henüz 2. dakikada sağ kanattan geliştirdiği atakta Aycan'ın şık vuruşuyla öne geçti, 0-1. Santra sonrası gelişen Öz Trabzonlular atağında Yenişehir ceza alanı içinde oluşan karambolde önce Sami, sonrasında da Abdullah topu kaleye gönderemeyince Öz Trabzonlular çok önemli bir beraberlik şansından yararlanamadı. İlk yirmi dakikada Öz Trabzonlular takımı topa daha çok sahip olsa da oyun kurmakta ve pozisyon bulmakta zorlandı.


Maçın 22. dakikasında gelişen Öz Trabzonlular atağında sağ kanattan Sami'nin getirdiği topa altı pasın hemen dışında müsait pozisyonda bulunan Emre vuramadı ve Yenişehir savunması bu topu uzaklaştırdı. Bu pozisyonun beş dakika sonrasında yine sağ kanattan gelişen bir başka Öz Trabzonlular atağında bu kez Abdullah kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu auta yolladı. Bu dakikalarda Öz Trabzonlular beraberlik için yüklenmeye devam etti; 33. dakikadaki pozisyonda Emre müsait durumdaki Sami'ye topu vermeyerek sol çaprazdan kaleyi düşündü ancak Yenişehir kalecisi Bayram topu kornere çeldi. Sonraki dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Yenişehir'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.


 İkinci yarıya iki takım da kontrollü bir futbolla başladı. Öz Trabzonlular ikinci yarıdaki ilk tehlikeli atağını 57. dakikada geliştirdi; sol kanattan olgunlaşan Öz Trabzonlular atağında Abdullah'ın sağ direk dibine yaptığı vuruş ağlarla buluştu, 1-1. 70. dakikada Yenişehir takımının sağ kanattan kullandığı serbest atışta seken top sol çaprazda Aycan'da kaldı, bu oyuncunun vuruşunda kaleci Anıl gole izin vermedi. Kalan yirmi dakikada ortada geçen oyun ve "maç berabere bitecek" derken 87. dakikada Öz Trabzonlular'da defansın solunda etkili bir mücadele sergileyen Samet'in başlattığı atakta Yenişehir kalecisi Bayram ilk şutu kurtarmasına rağmen uzaklaşmayan top arka direkte Öz Trabzonlular oyuncularının önünde kaldı ve bu pozisyonda Öz Trabzonlular kendilerine galibiyeti getiren golü buldular, 2-1. 90. dakikada Yenişehir oyuncusu Timur Mehmet hakeme itirazından dolayı kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Uzatma dakikalarında gelişen Öz Trabzonlular ataklarında kaleci Bayram başarılıydı ve gole izn vermedi. Maç Öz Trabzonlular'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.


Maç sonunda Öz Trabzonlular oyuncuları tribünlere koşarak galibiyet coşkusunu taraftarlarıyla paylaştılar. Maçta Öz Trabzonlular adına defansta görev yapan Samet ve Bünyamin, Yenişehir'de ise ileri uçta görev yapıp takımın tek golünü atan Aycan etkili isimler olarak dikkat çektiler.


NOT: Saha komiseri Hüseyin BEŞOK ve yardımcısı (aday) saha komiseri Selami SARIYER'e ilgi ve yardımlarından dolayı teşekkürler.


HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...