Cumartesi, Nisan 20, 2013

İstanbul İSGÖR galibiyetle başladı

Türkiye Görme Engelliler B1 Futsal 1. Ligi’nde açılış maçında İstanbul İSGÖR, İstanbul TURGED karşısında rahat bir futbol sergiledi ve Ali’nin 3 golüyle maçı 3-0 kazandı.


Maç tatil edilecekti..
Müsabakanın başlama saat 13.00 olarak belirlenmişti. Fakat saha üzerine kurulan alanın biraz uzun sürmesi ve kalelerin de sıkıntılı olması nedeniyle maç yaklaşık 1 saat gecikmeli başladı. Maç öncesi statta ambulans bulunmaması sebebiyle maçın Hakemleri maçı oynan atmamayı düşündüler. Daha sonra Federasyondan gelen onay üzerine maç başlatıldı. 25’er dakikadan oluşan ilk devre sonrasında Ambulans sahaya geldi.


Marmara Üniversitesi’nin kaleleri imdata yetişti!
Maçın başlamasına kısa bir süre kala maçın oynanacağı kalelerde de sorun yaşanınca bu sefer imdata Spor Akademisi Stadı’nda ki Marmara Üniversitesi imdata koştu. Okulun salonunda bulunan futsal ligi kalelere maç için ödünç alındı. Maçın sona ermesinin ardından ise kaleler apar topar salona taşındı.


Fotoğraf çekiyorlar! Görmüyor musun?
Karşılaşma öncesinde objektiflerimize poz veren İstanbul İSGÖR takımının futbolcuları birbirlerine takılarak, ‘’beyler fotoğraf çekiyorlar, görmüyor musunuz? ‘’ sesleri gülüşmelere neden oldu.


Zilli top ve kale arkasında yönlendirme
Müsabakanın oynandığı topun içerisinde zil bulunuyor ve top hareket ettiğinde ses çıkartıyor. Böylelilikle futbolcuların işi kolaylaşıyor. Kale arkalarında ise kendi takımlarından bir kişi futbolcuları sağ ve sola gitmeleri konusunda yardımcı oluyor.

Maç nihayet başladı
Karşılaşmanın 6.dakikasında İstanbul İSGÖR takımında Ali takımını 1-0 öne geçirdi. 19.dakikada bir gol daha kaydeden Ali takımının devreyi 2-0 önde tamamlamasını sağladı. 25+4.dakikada İstanbul TURGED’den Murat penaltı atışından yararlanamadı. 40.dakikada Ali bir kez daha sahneye çıktı ve takımının galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.


Görme Engelliler Nasıl Futbol Oynuyor?
Sınıflandırma:
- Sporcular görme derecelerine göre B1, B2 ve B3 olarak sınıflandırılır. B1 sınıfı hiç görmeyen, B2 ve B3 grubu ise kısmen görmeyen oyunculardan oluşmaktadır.
- Karşılaşmalar tamamen görme engelli olan B1 grubundaki ya da kısmen görme engelli olan B2 ve B3 grubundaki oyuncular arasında oynanır.
Kuralların Uygulanması:
B1 (Tamamen görme engelliler)
- Düz zemin üzerinde oynanır.
- Her bir takım 4 oyuncu ve 1 gören kaleciden oluşur.
- Ofsayt kuralı yoktur.
- Oyunda kullanılan futbol topunun içerisinde zil bulunur. Böylece top hareket ederken ses çıkartır.
- Karşılaşmalar, sessizlik esasına göre oynanır.
B2 - B3 (Az görenler)
Kuralları B1 kategorisi ile aynıdır. Tek fark zilli topla oynama mecburiyetinin olmamasıdır.


Ayrıca önümüzdeki hafta da B2 ve B3 grubu (kısmen görmeyen oyunculardan oluşmaktadır.) maçları da başlayacak.


STAT: Marmara Üniversitesi Spor Akademisi
HAKEMLER: Sadık Öztürk, Melih Yosunkaya, Ercan Kaplanlı, Zuhal Alkan, Şirin Alkan
İSTANBUL İSGÖR: İsmail Koç, Yusuf Uçar, Ali Çavdar, Nuri Gökyüz, Serdar Aydın, Mikail Güçlü, Caner Keleş
İSTANBUL TURGED: Serkan Kırlangıç, Fatih Çolak, Ramazan Koçak, Murat Taşkın, Fatih Karadayı, Sıraç Erbek, Yıldıray Altınbaş
GOLLER: Dk.6, 19 ve 40 Ali Çavdar (İstanbul İSGÖR)


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT

[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]




Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...