Pazar, Nisan 21, 2013

Görme Engelliler maçında Hakem bolluğu!

Türkiye Görme Engelliler B1 Futsal 1. Ligi’nde bugün oynanan İstanbul İSGÖR ve İstanbul TURGED açılış maçına hem İstanbul'dan hem de Ankara'dan Hakem ataması yapılınca, İstanbul Hakemleri maçı yönetemeden geri dönmek zorunda kaldılar.


Ankara Görme Engelliler Spor Federasyonu'nca düzenlenen ve ilk kez uygulamaya sokulan ligde İstanbul’daki açılış maçına hem İstanbul İl Hakem Kurulu hem de Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Hakem ataması yaptı.



İstanbul İl Hakem Kurulu'nun resmi sitesindeki Bültende isimleri açıklanan Göksel Göktürk, İbrahim Erdinç ve M.Hasan Küçük'ten oluşan trio, maçın oynanacağı Marmara Üniversitesi Spor Akademisi Sahası’na geldiler. Ancak bu hakem triosu maç ile ilgili hiçbir kuraldan haberleri yoktu. Maçın başlamasına bir saat kala Ankara’dan atanan Hakemler Sadık Öztürk, Melih Yosunkaya, Ercan Kaplanlı,  Zuhal Alkan ve Şirin Alkan maçın oynanacağı stada gelince işin gerçek yüzü ortaya çıktı ve İstanbul İl Hakem Kurulunun yanlışlıkla bu maça Hakem atadığı ortaya çıktı. İstanbul Bölgesi Hakemleri, maçı yönetecek Hakemlerin durumu kendilerine izah etmesinden sonra stattan ayrıldılar. Görme Engelliler Futbol maçı 3 Hakem, 2 masa Hakemi ve bir gözlemci ile idare ediliyor.


 


İl Hakem Kurulu, Hakemleri maçsız bırakmadı
Bu olay üzerine görüşlerini aldığımız İstanbul İl Hakem Kurulu'ndan bir Üye, "Salı günü bize, İstanbul Futbol İl Başkanlığı'ndan hazırlık bülteni geliyor, biz de Başkanlığa 'bu maça Hakemi biz mi atayacağız?' diye sorduk. Bizim atayacağımız bilgisi verildi. Ayrıca Çarşamba günü yayınlanan bültende de maçı görünce Hakemleri atadık. Mesela, Ampute Ligi maçlarında biz İstanbul İHK olarak Hakem ataması yapmıyoruz çünkü, atamaların kimin tarafından yapılacağı hakkında bize yazı ile bilgi verilmişti. Dolayısıyla İstanbul İSGÖR ve İstanbul TURGED maçında yanlış anlamadan kaynaklanan bir yanlışlık oldu. Göksel Göktürk, İbrahim Erdinç ve M.Hasan Küçük isimli Hakemlerimizi başka maçlarda görevlendirdik" dedi.


HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT


[gallery link="file" order="DESC" columns="5"]

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...