Cumartesi, Nisan 20, 2013

Gemlik Zeytinspor lige dönüyor

1998-99 sezonunda ilk kez kurulan Kadınlar 2.Lig'in şampiyonu Gemlik Zeytinspor kadın futboluna geri dönüyor.


1998 yılında Gemlik'te kadın futbol takımı olarak kurulan Zeytinspor, daha sonrasında erkek takımları kurduysa da klübün ana damarı hep kadın futbolu olmuştu. Daha ilk yılında, yeni kurulan Kadınlar 2.Lig'de şampiyon olan Zeytinspor, 2002 yılında maddi sıkıntılar nedeni ile faaliyetlerine ara vermişti. 2006 yılında tekrar toparlanan Zeytinspor kaynak sürekliliği sağlanamayınca kalıcı olamamıştı. Bu yıl Asiye Erman'ın başkanlığında yeni bir yönetim oluşturan Zeytinspor, daha önceki tecrübelerin ışığında, emin adımlarla tekrar geliyor. 1993 Bursaspor kadın takımında yer alan, Bursa'nın ilk kadın futbolcularından, eski hakem ve gözlemci Asiye Erman Zeytinspor'un başarısı için kolları sıvamış durumda. Yeni yönetimi ile bir iktisadi işletme oluşturan Zeytinspor, faaliyet gösterdiği beş branştaki altyapı programları ve spor okulları ile, hem oyuncu kaynağı hem de düzenli sağlamayı ve ligde bu kez kalıcı olmayı hedefliyor.


Asiye Erman'ın verdiği bilgiye göre Gemlik Zeytinspor hedefini Bursa'nın kadın futbol takımı olabilmek olarak belirledi. Türkiye'nin en önemli futbol kentlerinden olan Bursa'nın kadın liglerinde yer almamasının üzücü olduğunu söyleyen Erman, lige katıldıklarında iç saha maçlarını Gemlik'in yanı sıra dönüşümlü olarak Bursa merkezde de oynayacaklarını belirtti. Zeytinspor, kadın futbolunu yaygınlaştırmak amacı ile Bursa'nın ilçelerinde de karşılaşmalar oynamayı planlıyor. Zeytinspor başkanı büyük kentler ve büyük klüplerin kadın futboluna yatırım yaptığını, Bursa'da bu alandaki açığı doldurmak istediklerini vurguladı.


Zeytinspor takımın iskeletini Bursa'lı oyuncular ile kurmak istiyor. Geçmişte İstanbul ve diğer illerden gelen oyuncular ile yakalanan başarıların sürekli olamadığının bilincinde olan Gemlik ekibi, altyapısından kendi değerlerine uygun oyuncular yetiştirerek mücadele etme yöntemini benimsiyor. Kadın futbolunun köklü ekibi Zeytinspor yeni sezonda ligin önemli renklerinden bir olacak.


Erdem G


 

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...