Cuma, Nisan 19, 2013

Ankara amatöründe özlenen buluşma

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu ve yönetim kurulu Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda görev almış başkanlarla bir araya geldi.
Federasyonun düzenlediği toplantıya Kurucu Başkan Rıza Sümer, eski başkanlardan Oktay Yücel ve Hüseyin Ar katıldı.

"AMATÖRE HİZMET EDEN KUTSAL BİR GÖREV YAPAR"
Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu, Ankara sporunda birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Amatör sporuna hizmet vermiş tecrübeli yöneticilerimiz ile bir araya geldik. Kendilerinin tecrübelerinden yararlanmak ve yürüdüğümüz yolda bize ışık tutmaları istiyoruz. Amatöre hizmet vermek gönüllü yapılan bir iştir ve ailenin, işinin zamanından çalmaktır. Amatöre hizmet eden herkes kutsal bir görev yerine getirir. Zamanında büyük fedakarlıklar yaparak, federasyonumuzun kuruluşunu gerçekleştirmiş ve bugünlere kadar gelmesini sağlamış başkanlarla ve yöneticilerle bir araya gelmek bizi mutlu etti. Geçmişte yaşanan unutkanlıkların üstüne bu akşam bir çizgi çektik ve büyüklerimizin hoş görüsüne sığındık. Amatörün ruhunda sevgi ve beraberlik vardır bunu tekrar yakalamak bizi mutlu etti" dedi.

"ARTIK BAŞKANLARI KENDİ İÇİMİZDEN ÇIKARIYORUZ"
Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kurucu Başkanı Rıza Sümer, "Cumhuriyet tarihi Mustafa Kemal’in İstanbul’dan Samsuna çıkması ile başladı ve Ankara’da o meşale yanarak tüm Türkiye’yi sardı" dedi.

Sümer, "Amatörün meşalesini Ankara’da büyük zorluklar çekerek yaktık. 40 yıl önce başlattığımız hareketin meyvelerini görmek bizi çok mutlu etti. Artık başkanlarımızı da kendi içimizden çıkarıyoruz. Zaman geçtikçe insanlar birbirinden uzaklaşıyor ama bizler spor sayesinde bir araya geliyoruz. Birbirimize ihtiyacımız var. Amatörde de yeni atılımlar yapmamız gerekiyor. İlk başta başkanlar kurulunun formatı değişmeli ve sadece futbol konuşulmamalı. Amatör branşlarla ilgilenmeliyiz ve kadınlar daha çok söz sahibi olmalı" diye konuştu.

"BİZ BİR AİLEYİZ"
Federasyon eski başkanlarından Oktay Yücel, amatörün bir aile olduğunu belirterek, "Hepimiz bir aileyiz. Buraya geldiğimizde ilk önce birbirimize sarıldık ve eşlerimizin, çocuklarımızın hatırlarını sorduk. Geçmişte yönetim kurulu üyelerimizin de aileleri ile birlikte hareket ederdik. Başarıyı böyle yakaladık. Büyük işler başardık ama hala yapamadığımız işler var. Bence bu büyük organizasyon gücünün farkına varmalı ve bakanlık düzeyinde çalışmalı. Gücümüzün farkına varırsak büyük işler başarırız" dedi.

Eski başkanlardan Hüseyin Ar, STK’lar da görev değişiminin olduğunu ama hizmetin daim olduğunu söyleyerek, "Geçmişten dersler çıkarmalıyız. Yeni dönem arkadaşların güzel işler yapacağına inanıyorum biz bir aileyiz ve tecrübem ile gereken desteği vereceğim" dedi.

KAYNAK: www.aaskf.org.tr

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.