Perşembe, Kasım 08, 2012

Beykoz 1908 A.Ş.’den AFDK'nın verdiği cezaya büyük isyan var

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Beykoz 1908 A.Ş Yönetim Kurulu, 21 Ekim 2012 tarihinde Küçükçekmece Metin Oktay Stadında oynanan Küçükçekmecespor-Beykoz 1908 A.Ş. müsabakasına ait kararı açıklayan Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na tepki gösterdi. Sarı-siyahlı ekibin Yönetimi açıklamasında, Kurul’u çifte standart uygulamak ile itham etti ve ‘Biz verilen bu saha kapama cezaları nedeni ile madden ve manen büyük kayıp ve travmalar yaşayıp takım olarak etkilenirken diğer yandan Türk Futbolunun başına bela olan Fanatizmin adeta ödüllendirildiği bir cezayı öğrenmek kulübümüz ve camiamızı derinden yaralamıştır.’ denildi.



Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun 05.11.2012 Tarih ve 21 Sayılı Toplantısında almış olduğu kararlar içerisinde olaylı Küçükçekmecespor Beykoz 1908 A.Ş.müsabakası da vardı. Metin Oktay Stadında oynanan müsabaka Küçükçekmecespor taraftarlarının Beykoz 1908 A.Ş.Kale arkasına denk düşen Anayol üzerinden sahaya taş yağdırmaları neticesinde 23 dakika duraklamaya uğramıştı. Emniyet Güçlerinin müdahalesine karşın stad dışına çıkıp saldırıyı gerçekleştirmelerine karşın yeniden stada giren Küçükçekmecespor taraftarları bu kez de tribünlerdeki Beykoz taraftarlarına saldırıda bulunmuştu. Bu maça ilişkin AFDK tarafından açıklanan kararda şu ifadeler yer aldı;

1-Küçükçekmecespor A.Ş. kulübü hakkında; 21.10.2012 tarihinde oynanan Küçükçekmecespor A.Ş.-Beykozspor 1908 A.Ş. BAL müsabakasında çıkan saha olayları nedeniyle 1 maç seyircisiz olarak saha kapatma cezası ile birlikte 500 TL (beşyüz türk lirası ) para cezası verilmesine,

Küçükçekmece müsabakasına ilişkin kararın resmi olarak açıklanmasının ardından Beykoz 1908 A.Ş.cephesinden büyük tepki geldi. Özellikle geçen sezon yani 2011-12 Futbol Sezonunda Kulüp olarak hiç de hak etmedikleri toplam 8 maç saha kapama cezası dikkate alındığında ortaya konan tablonun bir çifte standarta sebep olduğunu gözlemlediklerini belirten Beykoz 1908 A.Ş. Yönetim Kurulu açıklamasında daha sonra şu ayrıntıla dile getirildi.

Çifte standartın izleri öylesine açık ki...
Beykoz 1908 A.Ş.Türk Futbolunda ilk kurulan kulüplerin başında gelen bir asırlık çınarın takımıdır. 2011-12 Futbol Sezonu içerisinde 2 maça ilişkin AFDK tarafından alınan kararlar ile bu sezon 21 Ekim 2012 tarihinde Küçükçekmecespor-Beykoz 1908 A.Ş. arasında gerçekleşen Bölgesel Amatör Lig 9.Grubuna dahil karşılaşma esnasında yaşanan olaylar hakkında verilen kararlarda son derece çifte standartın izlerini gördük.

Kararlarda adaletsizlik var
2011-12 Sezonuna ilişkin 2 maçımız ile Küçükçekmece Metin Oktay Stadında gerçekleşen maçta yaşananları mukayese ettiğimizde bu adaletsizliğin, çifte standartın camiamızda infiale neden olduğu bir gerçektir. Beykoz 1908 A.Ş.-Babeskispor maçının son dakikasına girilmiş iken tribünlerden atılan bir koltuk parçasının görevli memura gelmesi nedeni ile soyunma odasının yolunu tutan hakemlerin talebi üzerine Beykoz Stadı 5 dakikayı bulmayan bir süre zarfında boşaltılmıştı. Ancak nedense hakemler soyunma odasında maçı tatil ettiklerini belirten kararı verip raporlarını AFDK'ya göndermişler ve neticede 3-0 Hükmen mağlubiyet ve 3 maç saha kapama cezası alınmıştı.

2011-12 Futbol Sezonunda oynanan Beykoz 1908 A.Ş.-Feriköyspor maçı esnasında tribün dışında gerçekleşen her iki takım taraftarları arasında vuku bulan istenmedik olayların ardından yine AFDK Kulübümüze 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynama gibi son derece ağır bir ceza tayinine gitmişti.

Şimdi sormak istiyoruz, bir tarafta sadece bir koltuk parçasının görevli memura isabet etmesi ile 5 dakikada boşaltılan bir stat diğer yanda atılan büyük taş parçaları yağmuru altında tam 23 dakika devam eden olaylar nedeni ile başlayamayan bir maç. Üstelik olaylara neden olan taraftarların ikinci kez tribünlere girip maçı takip için gelen Beykoz taraftarlarına saldırmaları ve ardından gelen sadece 1 maçlık saha kapatma cezası.

Kurumlara olan güven duygumuz büyük bir darbe almıştır
Hangi adalet-hak hukuk anlayışından bahsedilebilir? Biz verilen bu saha kapama cezaları nedeni ile madden ve manen büyük kayıp ve travmalar yaşayıp takım olarak etkilenirken diğer yandan Türk Futbolunun başına bela olan Fanatizmin adeta ödüllendirildiği bir cezayı öğrenmek kulübümüz ve camiamızı derinden yaralamıştır. Kurumlara olan güven duygumuz bütün bu yaşananlardan sora büyük bir darbe almıştır.

Tepkimiz kulüplere değil!
Şu konunun altını da çizmek isteriz ki, Küçükçekmece Metin Oktay Stadında vuku bulan olaylar esnasında yatıştırmak için büyük çaba sarf eden ve maçı hakkı ile kazanmasını bilen Küçükçekmecespor Yönetiminin sağduyulu yaklaşımlarını hiç bir zaman unutmayıp dikkate aldığımız da beyan ederiz. Bizim tepkimiz kulüplere değil çifte standart anlayışındadır.” denildi.


HABER: TALİP ERCAN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.