Cuma, Ağustos 31, 2012

Son çizgi: Sezona başlarken...

Sezonun başlamasına az kaldı. Her takım yaptığı transferlerle kadrolarına kattıkları oyuncularla lige hazırlanmaya devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla birçok takım daha lige hazırlanmaya bırakın elindekileri de kaybeden taraf olmaya devam ediyor.  'İstanbul 3. Bölge'deki takımlar neler yapıyor, hep beraber bakalım isterseniz...
Yeni sezon dedik inşallah herkese hayırlı, kazasız, belasız bir lig olur diyerek başlayalım. İlk olarak İstanbul 3. bölgenin en büyüğü bir ekiple başlamak istiyorum. Yani Tepecikspor'la. TFF 2. Lig'de mücadelesine devam edecek olan yeşil-beyazlı ekip teknik direktör İlker Erdem nezaretinde çalışmalarına devam ediyor. Kendisinin hem kişiliğine, hem de teknik direktörlüğüne hayran olduğum bir insan, yaptığı transferlerle de iyi bir kadro oluşturduğuna inanıyorum. İki kez kampa giderek çok daha iyi bir hazırlık dönemi geçirdiler. Yine hedefi olan bir ekip olacaklar yine başarılı olacaklar. Geçtiğimiz sezon kaçırdıkları play-off’ları bu sezon düşünmeyeceklerine inanıyorum. 

Silivrispor
Bölgenin ikinci profesyonel ekibi olan Silivrispor'u çok fazla seyretme fırsatım olmadı. 18 yıllık özlemini bitirdikten sonra düşmeye bir takım yapacak halleri yok ya, Tekin Aslıhan iyi bir ekip yarattı. Tabi ki bu konuda kendisine yardımcı olanlar var, yönetim kurulu da bu konuda kendisine tam yetki vermesi tecrübeli çalıştırıcının işini daha da kolaylaştırdığına inanıyorum. Yeni sezona hazır bir görünüm verdiklerine inanıyorum. Bu sezon Silivrispor’un en büyük destekçisi taraftarı olacaktır.

Büyükçekmecespor
Gelelim BAL'a... Büyükçekmecespor tecrübesi ile adından bahsettiriyor. Geçtiğimiz sezon finalden dönen bölge ekip bu sezon 9. Grup'ta mücadele edecek. Sezon başında yönetim kurulu olarak bir sorun yaşasa da bunu bir şekilde hallettiği ortada ki kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Rüzgâr gibi geldi geçti, Sorunlar bir anda bitti. İnşallah iyi bir ekip kurarlar ve başarılı olurlar.

Çatalcaspor
Çatalcaspor’a gelince... Durumu diğer ekiplerden daha şanssız hani ilçe takımı değil ya, hani kimse futbolu sevmez ya, hani Belediyesi sahip çıkmaz ya, daha ne sayayım. Almış birileri kulübü, başarıyı üstlenen başarısızlıklardaysa herkesi suçlayan bir politika izliyorlar. Gelen oyuncular duydukları fiyattan dolayı çekip gidiyorlar. Süper Amatör Lig'de değil, BAL'da mücadele edeceksiniz. Hala bir şeyin farkına varamadınız galiba. Yönetimin bir araya gelemediği söyleniyor birkaç yönetici ile görüştüm. Kimse kimseyi aramıyor, kimse kimseye hesap vermiyor. Öylesine bir kulüp haline gelmiş. Üzerinde bir kulübe bile olmayan bir kulüp haline gelmiş durumda. Çatalcaspor’da bir başıboşluk almış gidiyor. Birileri çıkıp bunun hesabını sorar diye bekliyorum ama buda zor gözüküyor. Ama bir gün mutlaka birileri hesap sorar.

Belediye Başkanı Cem Kara manevi desteğinin yanı sıra kulübün konaklama, Ulaştırma, yeme içmelerine kadar her şeyi üç senedir karşıladı. Üç senedir Süleyman Kolcuoğlu ekmeğini verdi... Geriye ne kalıyor, bir transfer ücretleri. Onud a yapın artık beyler. Çatalcaspor camiası gerçekten büyük bir camia, esnaf sahip çıkmaya hazır, hatta daha iki üç ay evvel birkaç esnafla konuştuğumda (hatta isim de vereyim, Hamza Ağabey) her ay makbuz karşılığında 100 lira vereceğini söylemiş. Yönetim kurulu üyeleri bu parayı bile alamadılar. "Her şeyi ben karşılarım" havasında giderseniz bunu yapacaksınız. Hamama giren terler, "Yok ben terlemek istemiyorum" dersen hamama girmeyeceksin. Bırakıp gideceksin elbet birileri sahip çıkar bu kulüp ortada kalmaz.
Birlik beraberlik içinde çalışacaksanız buyurun meydan sizin. Ama bunu yapabilmek için kibrinizden vazgeçin, ben değil, biz diyin. Çatalcaspor Kulübü sayesinde bir yerlere gelen isimlerden olmayın, Çatalcaspor Kulübü sizin sayenizde bir yere gelsin. Bal tutan parmağını yalar olmasın. BAL liginde BAL gibi bir sezon geçirin. Herkes bir başarı diye tuttururken, bu seslere kulaklarını tıkayamazsınız. Açın kulaklarınızı da dinleyin, destek olanının önüne geçmeyin,  o destek olan konuşacak diye düşünürseniz öyle bir şey yapın ki konuşturmayın. Bu arada sizde konuşmayın insanları ötelemeyin, kabul edin ve içinize alın. Ben değil, biz havasında olsun her şey. Çatalcaspor’la Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın iyi niyetleri olduğunu biliyorum. Her zaman destek olacağına inanıyorum ama bana kalırsa yönetim kurulu gidecek üç senenin hesabını verecek ondan sonra yeni sezon için desteğini bekleyecek. Bunu yapabilmek zor olmasa gerek.

Ömerli Köyü SK
Süper Amatör Lig'de Ömerli Köyü iyi bir ekip yaptı. Geçtiğimiz sezonki takım kadrosundan önemli isimlerin kaybetmesine rağmen iyi bir kadro yapacaklarına inanıyorum. İyi bir Kulüp Başkanı Vedat Dönmez ve onun kadar iyi niyetli bir kenar yönetimi elinden geleni yapıyor. Vedat Dönmez oyuncuları ile ilişkisini o kadar güzel kurmuş ki bazen adamın gidip bedava oynayası geliyor gerçekten. Bu sezonda hedefinin olacağına inandığım Ömerlispor’a başarılar diliyorum.

Beylikdüzüspor
Beylikdüzüspor mazisini arar oldu. BAL'da ilk sezonunda düşmekten son anda kurtulan Mavi-Beyazlılar geçtiğimiz sezon süper amatör kümeye düşmekten kurtulamadı. Bu sezon öncesi de çalışmalarına hızlı başlamıştı ama ne olduysa her şey bir anda bitti. Yönetim kurulunun bir araya gelememesi kulüp başkanı Tayfun Şen’in yalnız kalması teknik direktör konusunda onu geri adım atmaya ittiğine inanıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki "Teknik Direktör Şenol Demir’in parasını İbrahim Türkgenç ödeyecekti." Bununla bitmiyor ki, futbolcu transferi, geçtiğimiz sezondan kalan borçlar onları kim ödeyecek. Kulübe uğramayan yöneticiler, uğrayıp da hiçbir şey yapamayan yöneticiler var. Hem şunu anlamış değilim, koskaca Beylikdüzüspor’un hedefi olmaz mı, İstanbul’un en büyük ilçelerinden olan Beylikdüzü’nde bu kötü gidiş hatta, son duruma Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un neden böyle sessiz kaldığını gerçekten anlamıyorum. Yöneticiler kulübe uğramıyor. Bence bunun içinde başka bir şey var, yıllardan beri tanıdığım Yalçın Özcan neden Beylikdüzüspor’a uğramasın ki, parasını alamadığı diye bir sebebe inanmıyorum. Bunun içinde kesinlikle başka bir durum söz konusu mutlaka önümüzdeki günlerde bunlar tek tek gün yüzüne çıkacaktır.

Fenerköyspor
Fenerköyspor’a gelince... Sarı-Lacivertliler Silivri’yi Süper Amatör Lig'de temsil edecek olan tek takım olma ünvanını taşıyor. İyi bir ekip oluşturdular. Bu sezon üst sıraları zorlayacak bir ekip olacaktır.

1. Amatör Lig
Birinci Amatör Küme'deki bölge takımlarının işi gerçekten çok zor. Maddi sıkıntılar bir taraftan, oyuncu bulmaktaki zorluklar bir yandan...  Her şeyle uğraşır duruma geldiler. İyi bir ekip yapan takımlar birinci grupta toplandı. Tam bir ateşten gömlek. Bu grupta oynanacak olan karşılaşmaları inanın ben de merakla bekliyorum. Bu sezon 1. Grup'ta oynanacak olan karşılaşmalar tüm spor camiasının ilgisini çekecektir.

Önümüzdeki günlerde takımları tek tek mercek altına alacağız. Onların yaptıkları transferleri, lig öncesi düşüncelerini paylaşacağız. Ama kulüpler şunu unutmasın, bir lisanlarını hemen götürsünler bir de bu namazın iki rekât olduğunu, ne ekerseniz onu biçersiniz. Kendi sahanda iyi davran deplasmanda iyi karşılan. Kötülükle bir yere varılamaz. Bunu hep gördük görmeye de devam edeceğiz. İki kişi çıkıp laf atıyor o kişiler deplasmanda oynanan maçada gelmiyor bunun karşılığında deplasmana giden takım o atılan lafın karşılığını mutlaka görüyor. Böyle şeyler yapmanın bir anlamı yok.

YAZI: HAKAN SONGUR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.