Pazartesi, Ağustos 06, 2012

Leventspor kalesini sağlama aldı

İstanbul Süper Amatör Lig ekiplerinden Leventspor, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmek ve alternatifli bir kadro kurmak adına yeni transferlerine son sürat devam ediyor. Kaleciler Erdoğan Özcan ve Tuncay Döşoğlu'dan sonra kale mevkiine bir takviye daha yapan kırmızı siyahlı Beşiktaş temsilcisi, geçen sezonu Bölgesel Amatör Lig 12.Grup takımlarından Silivrispor'da geçirip, TFF 3.Ligine çıkma sevinci yaşayan mavi kırmızılı takımın 27 yaşındaki kalecisi Şener Şentuna ile de anlaşarak kalesin iyice sağlama aldı.



Bugün saat 13'de Leventspor krostan döndükten sonra kulüp tesislerine gelen oyuncu ilk önce Teknik Direktör Serdar Gücüyener ve Antrenör Recai Şahinler ile yirmi dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Sonrasında saat 16'da Kulüp Başkanı Mehmet Şenozan ile bir araya gelen tecrübeli kaleci yarım saatlik görüşme sonunda iki tarafında anlaşması ile bir sezon kendisini kırmızı siyahlı takıma bağlayan imzayı attı. Kaleci Şener geçtiğimiz sezon başı da Leventspor gündemine gelmiş ve görüşülmüş fakat maddi konularda anlaşılamamış ve oyuncu Silivrispor ile anlaşmıştı.

Şener Şentuna kimdir?
Kaleciliğe 13 yaşında Altınay minik takımında başlayan oyuncu, Altınay minik ve yıldız takımlarında iki sezon forma giydikten sonra, 15 yaşında Vefa altyapısına transfer olmuş, burada üç sezon altyapı kategorilerinde forma giydikten sonra gösterdiği performansla Vefa A Takımına yükseltilmiş ve aralıksız 3 sezon yeşil beyazlı takımın formasını başarıyla taşımıştı. 2007-2008 sezonunda Yeniköyspor'a transfer edilen  tecrübeli eldiven burada bir sezon oynadıktan sonra 2008-2009 sezonunda eski takımı Vefa'ya geri dönmüş. Bir sezon kalesini korumuş ve bir sonraki 2009-2010 sezonunu ise Galata'da geçirmişti. 2010-2011 sezonunda tekrar Vefa'ya geri dönen kaleci yine bir sezon  daha ter döktükten sonra geçen sezon başı Silivrispor'a transfer olmuş, Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta mücadele edip TFF 3.Lige çıkan kadroda ikinci kaleci olarak yer almıştı.20 Grup maçı ve 2 play-off maçı (Afyon Emirdağ ve Bursa Merinos) toplam 22 maçın sadece 1'inde şans bulan  deneyimli kaleci sadece 1-1 sonuçlanan Silvrispor-Beşyüzevler grup müsabakasında 90 dakika forma giymişti. Tecrübeli kalecinin kariyerinde Vefa takımı ile 4 Türkiye Şampiyonası deneyimi (2003-2004 üçüncü kaleciydi), (2005-2006 1.Kademe finali-Vefa:4-Bozüyükspor:5 penaltılarla), (2006-2007 1.Kademe finali Vefa:2-Edremit Belediyespor:4 penaltılarla), (2008-2009 1.Kademe finali-Sultanbeyli Belediyespor:4-Vefa:3 penaltılarla),Bölgesel Amatöre yükselinecek ilk sezon olan 2009-2010 sezonunda ile Galata takımıyla grup üçüncülüğü bulunuyor. Galata takımı o sezon ikili averajla Bağlarbaşını geçip 54 puanla ligi üçüncü bitirmiş, son hafta Vefa'nın grubu 9.sırada bitirmesi matematiksel kesinleşmesine rağmen, Vefa'ya kendi sahasında 3-4 yenilerek son maça kadar taşıdığı Bölgesel Amatör Ligi umudunu kaybetmişti. Kaleci Şener'in eski takımına karşı kaybetmesi ilginç bir tesadüf ve kaderin cilvesi olarak göze çarpmıştı.

HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
KAYNAK: www.leventspor.com


Hiç yorum yok:

Bollucaspor kadın futbol takımı kurdu

Arnavutköy ilçesi kulüplerinden Bollucaspor, kadın futbol takımı projesi başlattı.