Salı, Şubat 28, 2012

Fadıl Kurt: İlk iki içinde yer alacağız

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta liderlik koltuğunda oturan Derince Belediyespor, hafta sonu oynanan maçta Feriköyspor’la 1-1 berabere kalmıştı. Sarı-Lacivertli ekibin teknik patronu Fadıl Kurt, lider oldukları için tüm rakiplerinin kendilerine karşı aşırı motivasyonla mücadele ettiğini yine de sezonu ilk ikide tamamlayacaklarına inandığını söyledi.
'Karşımızda dirençli bir rakip vardı'
İstanbul Deplasmanında Feriköyspor ile her iki takım açısından da son derece önemli bir maç oynadık. İki takımın da konumları itibarı ile puana ihtiyacı vardı. Bu maç öncesinde yapılan Antrenör değişikliği Feriköyspor takımına olumlu yönde etki yapmış. Karşımızda dirençli ve oyun disiplininden kopmayan bir rakip bulduk. Maçın başından sonuna kadar, her iki takımın futbolcuları sahada centilmence ama kora kor puan mücadelesi verdiler. 


'Topa sahip olan taraf bizdik'
Sahanın suni çim olması futbolcularımızı olumsuz etkilese de,  maçın genelinden topa daha çok sahip olan ve gol pozisyonu arayan takım bizdik.  Ancak Feriköy defans oyuncuları çok başarılı bir müsabaka çıkardılar ve bize bir kaç pozisyon dışında gol şansı vermediler.  Maçta 1-0 öne geçtiğimiz andan itibaren ise Feriköy takımının beraberliği kurtarma adına uzun toplarla gol arayışları vardı. Maçın son dakikaları oynanırken ceza sahamız içinde yaşanan bir ikili mücadelede Feriköysporlu oyuncunun yere düşmesini,  maçın hakemi penaltı olarak değerlendirdi. Oysaki rakip oyuncu kendini yere bırakmıştı ve hakemin sarı kart vermesi gerekiyordu. Ama neticede maçın hakeminin kararı geçerliydi.  


'İlk iki içinde olacağız'
Penaltıya sebebiyet verdiği için oyuncumuza kırmızı kart göstermesi ise tam bir şok etkisi yaptı. Feriköy takımı penaltıyı gole çevirerek beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra tekrar öne geçmemiz için gerekli zaman kalmamıştı. Maç beraberlikle sonuçlandı ve 1 puan alabildik. Kazanmış olsaydık liderlik yolunda çok büyük bir avantaj yakalamış olacaktık. Son 4 maçımızı üst üste Deplasman da oynadık. Bu zorlu Periyottan 1 galibiyet,  2 beraberlik ve de 1 yenilgi alarak lider çıkmayı başardık. Geriye kalan 5 hafta da alabildiğimiz kadar puanları alıp ligi ilk 2 içerisinde tamamlamak istiyoruz. Takım olarak bunu başaracak gücümüz ve inancımız var.  


'Üzerimizdeki baskıyı gözardı etmiyoruz'
Ara transferde orta sahamızı güçlendirmek için transfer ettiğimiz Cihan'dan, yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle henüz tam anlamıyla faydalanamadık. Sadece 2 maçta oynatabildik. Feriköy maçı öncesi son antrenmanda ciddi şekilde sakatlanması hem kendisi hem de takımımız adına büyük şansızlık oldu.  Haftalardır lideriz ve bunu korumak adına ciddi bir mücadele veriyoruz.  Ligin sonu yaklaştıkça lider olarak kalmaya çalışmanın takım üzerinde oluşturduğu baskıyı da göz ardı etmiyoruz.  Rakiplerimiz lideri yenmek istememin hırsı ve aşırı motivasyonu ile mücadele ediyorlar. Bu da maçlarımızın çok zorlu geçmesine sebebiyet veriyor.


'Play off'a kalacağız'
Takım olarak tüm bu baskı ve zorlukları yenmek zorundayız.  Bu hafta sonu yine Deplasmanda Keşanspor ile zorlu bir 90 dakika oynayacağız. Rakibimiz ikinci yarıda her ne kadar başarısız sonuçlar alsa da güçlü ve iyi bir takım. Ancak geçirdikleri kazanın olumsuz izlerini üzerlerinden atamadıkları görülüyor.  Bu maçtan alacağımız bir galibiyetin bizi çok avantajlı bir konuma getireceğini biliyoruz.  Yarışımız son maça kadar sürecek ve inşallah ta Play Off'a kalacağız.


KAYNAK: www.derincebelediyespor.com

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sezon başından beri yaptığın açıklamaları takip ediyorum,her zaman objektif her zaman mütevazi,her zaman rakiplerine karşı saygılı değerlendirmelerde bulunuyorsun hocam. Mütevazi bir kadroyu haftalardır zirvede tutmak kolay iş değil. İnşallah futbolculuk hayatında olduğu gibi antrenörlük hayatında da başarılı olursun. Türk futbolunun sizin gibi antrenörlere ihtiyacı var. İnşallah kurtlar sofrasına yem olmazsın. Allah yardımcın olsun.

Adsız dedi ki...

aşırı motivasyon ne demek sayın hocam
yadırgadım kusura bakma da.maçı seyreden kişi olarak siz motive oldunuzmu acaba.FERİKÖY HER ZAMAN MOTİVEDİR PAZAR GÜNÜ BAKIN GÖRÜN.

YUKO

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...