Çarşamba, Kasım 30, 2011

Zorlu maçın galibi Ulaş Belediyespor

KAPAKLISPOR :1 ULAŞ BELEDİYESPOR :2
Tekirdağ 1. Amatör Ligi B Grubu'nda, sonucu merakla beklenen ve takip edilen, grupta ilk iki sırayı paylaşan iki ekibi karşı karşıya geldiği müsabakada, Ulaş Belediyespor deplasmanda Kapaklıspor'u 2-1 yendi ve ligin ilk yarısınıda zirvede bitirdi.
İLK DAKİKALARDAN GOL ÇIKMADI
Karşılaşmaya konuk ekip Ulaş Belediyespor baskılı başladı. Deplasmanda mücadele vermesine rağmen baskılı bir oyun sergileyen Mavi-Beyazlılar Kapaklıspor savunmasını geçemeyince arzuladığı gole kavuşamadı. Kapaklıspor Ulaş Belediyespor’un ilk bölümlerdeki baskısını orta alan üstünlüğünü eline alarak kırmaya çalışsa da başarılı olamadı. Ev sahibi takım uzun toplarla Aydoğan ve Ferhat ile gol aradı. Savunmanın arkasına atılan uzun toplarla gol arayan Kapaklıspor, bu şekilde Ulaş Belediyespor’un baskısını kırmaya başladı.


KONUK EKİP ÖNE GEÇTİ
Karşılaşmanın 30.dakikasında organize atakla etkili gelen konuk ekip Ulaş Belediyespor karşılaşmada öne geçti. Sağ kanattan Tanju ile gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Ahmet Kaya yerden düzgün vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Gelen golle birlikte ev sahibi ekip Kapaklıspor birkaç dakikada golün şokunu atlatamadı. Toparlanan ev sahibi ekip kalan dakikalarda beraberlik golü aradı. Ancak savunmada hata yapmayan konuk ekip Ulaş Belediyespor rakibine beraberlik şansı tanımadı.


İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI
Ataklarını devam ettiren Kapaklıspor karşılaşmanın 39.dakikasında arzuladığı  beraberlik golünü buldu. Emir ile başlayan atakta ceza sahası içine giren Mert yerden şık bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-1 yaptı. Gelen golle birlikte heyecan artarken, her iki takımda galibiyet golü için etkili ataklar geliştirdi. Ancak her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmanın ilk devresi de kaydedilen gollerle 1-1 sona erdi.


ULAŞ BELEDİYESPOR TEKRAR ÖNE GEÇTİ
Karşılaşmanın ilk devresinde rakibine göre daha atak bir futbol sergileyen Ulaş Belediyespor ikinci devreye de etkili başladı. Sağlı sollu ataklarla Kapaklıspor kalesine yüklenen konuk ekip Mavi-Beyazlılar geliştirdiği ataklarda gol bulamadı. Savunmada ve orta alanda çok iyi bir mücadele sergilemesine rağmen ileride çoğalamayan Kapaklıspor gol pozisyonu bulmakta zorlandı. Ataklarını devam ettiren konuk ekip Ulaş Belediyespor karşılaşmanın 70.dakikasında galibiyet golünü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan ilk golün sahibi Ahmet Kaya şık bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.


KAPAKLISPOR BERABERLİĞİ BULAMADI
Rakibinin galibiyet golünün ardından Kapaklıspor oyun disiplininden tamamen koptu. Galibiyeti bulduktan sonra kontrollü bir futbol ortaya koyan Ulaş Belediyespor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. Rakibinin üstüne geldiği dakikalarda kontra ataklarla etkili olan Mavi-Beyazlılar 82.dakikada üçüncü gole çok yaklaştı. Orta alandan hızlı çıkan Ulaş Belediyespor’da Ahmet Kaya topla buluştu. Ahmet Kaya müsait pozisyonda bulunan Tanju’ya topu aktardı. Tanju’nun vuruşunu kale çizgisi üzerinden Mehmet son anda çıkarttı. Bu pozisyonundan iki dakika sonra ceza sahası dışında topla buluşan Kaptan Ramiz’in vuruşu kale direğini sıyırarak auta çıktı. Beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip Kapaklıspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Orçun’un vuruşu az farkla auta çıktı.


ULAŞ BELEDİYESPOR LİDERLİĞİNİ DEVAM ETTİRDİ
Son dakikalarda yaptığı oyuncu değişiklikleri ile rakip kaleye beraberlik golü için yüklenen Kapaklıspor istediğini elde edemedi. Rakibi karşısında savunmada hata yapmayan Ulaş Belediyespor girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın son dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca Ulaş Belediyespor karşılaşmadan 2-1’lik galibiyet çıkartı. 


Ulaş Belediyespor elde ettiği galibiyet ile puanını 21 yaparak liderliğini devam ettirirken, Kapaklıspor bu mağlubiyet ile 17 puanda kalarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara almış oldu. 


Stat: Kapaklı Sahası
Kapaklıspor: 1-Aziz, 2-Cihan,,3-Umut, 4-Ercan, 5-Mehmet, 6-Barış,7-Mert,8-Orçun, 9-Ferhat,10-Emir,11-Aydoğan
Ulaş Belediyespor: 1-Sabri, 2-Ramiz, 3-Yasin, 4-Rahmi, 5-Fatih, 6-Furkan, 7-Emre, 8-Ercan, 9-Ahmet, 10-Tanju, 11-


HABER-FOTOĞRAF: ERKAN KABAKÇI

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...