Çarşamba, Kasım 30, 2011

Kağıthane derbisinde 'Tufan' esti


İSTANBUL GÜMÜŞHANESPOR : YAHYA KEMAL İ.Y: 2 
İstanbul Süper Amatör Lig 1. Grup mücadelesinde İstanbul Gümüşhanespor evinde Yahya Kemal İdman Yurdu ile karşı karşıya geldi. Kağıthane derbisinde  gülen taraf 5-2'lik skorla İstanbul Gümüşhanespor oldu. Ev sahibi ekipte üç gol atan Tufan yıldızlaştı.



Karşılaşmaya hızlı başlayan ve maçın genelinde de iyi bir grafik çizen ev sahibi konumundaki İstanbul Gümüşhanespor, Yahya Kemal İ.Y karşısında 1-0 geriye düşmesiyle bir anda moralleri bozuldu. Turuncu-Mavililer 35. dakikada Tufan'ın kafa vuruşuyla eşitliği sağladı. 45. dakikada İstanbul Gümüşhanesporlu İsmail rakip  ceza sahası içinde yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Ferhat kullandı. Kalecinin güçlükle çıkardığı pozisyonun devamında tamamlayan Yaşar ilk yarıyı belirleyen golü kaydetti: 2-1

Tufan'dan üç gol birden
Mücadelenin ikinci yarısına 2-1'lik skorla mağlup başlayan konu Siyah-Beyazlılar, 49. dakikada direkten topla eşitlik golüne çok yaklaştı. Beraberliği yakalamak için açık futbolu tercih eden Yahya Kemal İ.Y'nin defansta açıklar vermesi farkın bir anda açılmasına neden oldu. 61 ve 64. dakikalarda günün başarılı ismi Tufan bir anda skoru 4-1'e taşıdı. 85. dakikada, ilk yarıdaki penaltı atışında kaleciyi geçemeyen Ferhat bu sefer affetmedi ve takımının beşinci golünü kaydetti. Karşılaşmanın sonlarında, oyuna sonradan dahil olan Ozan attığı golle skoru 5-2 olarak tescil etti.
STAT: Mehdi Sancak
İSTANBUL GÜMÜŞHANESPOR: Batuhan, Yasin, İsmail, Ferhat, Erhan, Samet, Resul, Yaşar, Tufan,Serdar, Ümit ( Serkan, A.Murat, Özgür, hüseyin, Furkan, Bayram, Onur)
TEKNİK DİREKTÖR:  Erdoğan Sevim
YAHYA KEMAL İ.Y: Oğuzhan Onat, Ferdi, Murat, Yasin, Rıza, Oğuzhan Bıyık, İhsan, Ersin, Sercan, Yıldırım, Yahya ( Alican, Ozan, Burak, Anıl, Mehmet, Özkan, Mertcan)
TEKNİK DİREKTÖR: Suat Ak
GOLLER: Ersin  (23) / Tufan ( 35, 64, 66 ), Yaşar (45), Ferhat (82)

Turncu-Mavililer bu sonuçla 12 puana ulaşırken, Siyah-Beyazlılar 8 puanda haftayı tamamladılar. 

HABER-FOTOĞRAF: YÜKSEL CIRT

Hiç yorum yok:

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...