Çarşamba, Kasım 30, 2011

Fenerköy karşı yakadan şen döndü


ÇUBUKLUSPOR: 1 FENERKÖYSPOR: 3
İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup’ta play-off’a girme hesapları yapan Fenerköyspor, Spor Akademisi Stadı’nda Çubukluspor’u 3-1 mağlup etti. Baştan sona üstün götürdüğü maçı 3 golle süsleyen Silivri temsilcisi “Zirve yarışında ben de varım” dedi. 
Maça yedek ağırlıklı kadroyla başlayan Fenerköy'de 10 numaralı Hakan Genç, Kayserispor’dan alınan genç yıldız Sinan Aydın, Ertan Çalışır, gol makineleri Uğur Ayçin, Barış Turan ve son günlerde oynadığı futbolla göz dolduran Meksen Çolak maçı tribünden izlediler.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi Çubuklu oldu. Metin'in vuruşunu mükemmel bir refleksle tokatlayan Altay Kartal olası bir golü engellemiş oldu. Dakikalar 16'yı gösterirken Fenerköy sağ taraftan Metin Erdem’le korner kullandı. Çubuklu defansı topu uzaklaştırmaya çalışırken top Caner’in önünde kaldı. Caner’in vuruşu Çubuklu defansına çarptı hakem Metin Yüce penaltı noktasını gösterdi. Dakikalar 18'i gösterirken topun başına Gökhan geçti ve penaltıyı gole çevirdi: 0-1.

Bu dakikadan sonra rakibine sağlı sollu ataklarla yüklenen Fenerköy’de Onur Çelik ve Gurur ileri çıkışlarıyla rakip savunmayı zorladılar. Forvetlerin yokluğunda maça ileri uçta başlayan Süleyman Karadağ, Metin Erdem’in ara pasında topu önüne aldı ve mükemmel bir vuruş yaptı ancak top direkten döndü. Dönen topu düzgün bir vuruşla filelerle buluşturan Gurur Fenerköyün ikinci golünü atarak takımını rahatlattı. İlk yarıda başka pozisyon olmazken Fenerköy soyunma odasına 2-0 önde girdi.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Çubuklu farkı kapatmak için sağlı sollu ataklarla pozisyonlar bulurken Altay Kartal’ı geçemedi. İkinci yarı 4 tane net pozisyonu, ilk yarı da 1 pozisyonu engelleyen Altay Kartal maçın yıldızı oldu. Girdiği ikili mücadelede kasığından sakatlanan Fenerköy kaptanı Metin Erdem 66. dakikada yerini Bahadır'a bıraktı. 69. dakikada ceza sahası içinde Fenerköy defansından Eyüp Karakaş topu eliyle engellediği gerekçesiyle hakem Metin Yüce ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Çubukluspor’da topun başına geçen Metin topu ağlarla buluşturdu 2-1.

Çubuklu, Altay'ı geçemedi 
Bu noktadan sonra beraberliği yakalamaya çalışan Çubukluspor, Fenerköy defansına zor anlar yaşattı ancak yine sahnede aynı isim vardı: Altay Kartal. Dakikalar 70'i gösterirken Hakem yardımcısının uyarısıyla, yardımcı hakemle polemiğe girdiği gerekçesiyle Fenerköyspor Sportif Direktörü Serhan Sezginer’i tribüne yolladı.

Dakika 80'den sonra Çubukluspor atakları sıklaştı. 85'te oyuna giren nöbetçi golcü Mehmet Nalbantoğlu Süleyman’ın pasında topu önüne aldı, iki kişiyi çalımlayan Mehmet 30 metreden topu kalecinin uzanamayacağı köşeye yolladı. Golün sahibi Mehmet bu golü, tribüne gönderilen hocaları Serhan Sezginer’e hediye etti.

Bu dakikadan sonra gol olmazken Fenerköy 3 puana uzanan taraf oldu. Çubukluspor ise son 5 maçta 4. yenilgisini aldı.

Uğur Dündar da maçtaydı
Maça Fenerköyspor Başkanı Muharerm Eren'in davetiyle gelen televizyoncu Uğur Dündar galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ''Sıkı bir Fenerbahçe taraftarıyım, Fenerköy de renklerine gönül verdiğimiz takımla aynı renklerde… Genç kardeşlerimizi oynadıkları futbol ve aldıkları 3 puan dolayısıyla tebrik ederim'' dedi.

Fenerköy taraftarı takımını yalnız bırakmadı 
Maçın yıldızı Altay Kartal, “Bu kadar formda olmamı kaleci antrenörüm Yusuf hocaya borçluyum. Kendimi keşfetmemi sağladı” dedi.
Karşılaşmayı yaklaşık olarak 100 Fenerköyspor taraftarı takip ederken takımlarını yalnız bırakmayacaklarını bir kez daha gösterdiler.

HABER-FOTOĞRAF: KEMAL AYDIN

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...