Çarşamba, Kasım 30, 2011

Enver Anık: Sahteciliğe göz yummayın!

İstanbul 1. Amatör Lig, 4. grup ekiplerinden Karayolları Yeni Öz Kartal Kulübü Başkanı Enver Anık, kendileri ile oynadıkları maçta cezalı oyuncu oynattıklarını tespit ettikleri rakipleri Abide-Hürriyet’in 3 puanının halen silinmediğini ifade ederken, İstanbul Futbol İl Temsilciliğini kendi yazdıklarını tekzip etmek ile itham etti ve sordu: Abide-Hürriyet’i kim, neden kolluyor?
Duyuru yapıyorlar ancak talimatları uygulamaktan imtina ediyorlar
Karayolları Yeni Öz Kartal Kulübü Başkanı Enver Anık, 9 Kasım 2011 Çarşamba günü Karayolları Öz Kartal Stadı’nda oynadıkları ve 2-1 kazandıkları maçta cezalı oyuncu oynattıklarını tespit ettikleri rakipleri Abide-Hürriyet’in mevcut 3 puanının halen silinmemesi üzerine veryansın etti. Başkanı Anık, İstanbul Futbol İl Temsilciliği, resmi sitesine 15 Kasım 2011 günü bir yazı koydu ve Son haftalarda oynanan müsabakalarda sahteciliklerin arttığı ve bazı hocalarımızın bunlara göz yumduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen takımlar ligden ihraç edildikleri gibi, bir sonraki sezonda da liglere alınmayacaklardır. Sahteciliklere göz yuman hocalar ve yöneticiler ise talimatlar doğrultusunda 1 yıldan, 3 yıla varan cezalara çarptırılmaktadırlar. Her zaman söylemiş olduğumuz gibi, amacımız yarışmak değil, sağlıklı ve ahlâklı sporcular yetiştirebilmektir” deniliyor; “Ancak bize karşı, cezalı olmasına rağmen, kardeşinin lisansı ile oynayan Abide-Hürriyetli futbolcu Mehmet Güney, Kalespor ile oynadıkları maçta yine görev yapıyor. Aynı şekilde, cezalı oyuncuyu oynatan Yönetici de herhangi bir ceza almıyor, İstanbul Futbol İl Temsilciliği bizlere bunları izah etmek zorunda” dedi.

Geçmiş yıllarda da oldu, cezalar verildi, şimdi ne değişti?
Başkan Anık, kendisinin 10 yıl İstanbul Futbol İl Temsilciliği bünyesinde çeşitli görevler yaptığını ifade ederek, “Ben 5 yıl Bahri Bey ile 5 yıl da Yemen Bey ile çalıştım. Geçmiş yıllarda bu tip olaylara yeltenen Kulüplere ağır cezalar veriliyor ve caydırıcı önlemler alınıyordu, şimdi ne değişti?” diye soruyor.


"Filizspor bir örnektir"
Anık şöyle devam etti: "2007-2008 sezonu olması lazım. Filizspor ile İstanbul Bayburtspor mücadele ediyorlar. Ben de sözü edilen maçta, Nurtepe Stadı'nda İl Temsilciliği adına görevliyim, Filizspor’un 2 sahte oyuncu oynattığı bilgisi geldi. İstanbul Bayburtlu Mustafa adlı yönetici kardeşimiz bir anda saha daldı ve maçın durmasına sebep oldu. Filizspor’un sahte oynadığı iddia edilen 2 futbolcusu apar topar sahadan kaçtılar. O zaman Hakan Veli Öztürk soruşturma yaptı, sahte lisans ile oynayanları bulamadılar ama lisanslarını kullandıranları İl Temsilciliğine getirdiler. Hakan Veli Öztürk bu sporculara çeşitli sorular sordu, beklediği cevapları alamayınca olay daha iyi anlaşıldı ve Filizspor o sezon ligden ihraç edildi ve lisanslarını kullandıranlar da 1 ile 3’er yıl arası ceza aldılar."

Benim derdim 3 puan değil, sahteciliği önleyin
Başkan Anık, açıklamalarının devamında; "Yemen Ekşioğlu bana 'maçı sana hükmen verdim' diyor, bu benim için yeterli değil. Ben o maçtan gelecek 3 puanı da istemiyorum. Silsinler 3-0’ı, 2-1 yeter bana… Abide-Hürriyet’in küme düşmesi ya da benim küme düşmem çok önemli değil. Ben bu olayların önüne geçilmesini istiyorum. Ben, ceza alması gereken oyuncunun halen oynamasını kabullenemiyorum. Onu oynatanların ceza almamasını kabullenemiyorum. Abide-Hürriyet Spor Kulübü Başkanı Kadir Şendoğan benim dostum. Aradı beni, konuştuk. Diyor ki; 'Enver, ben o zaman yoktum, bunlar benim yokluğumdan faydalanmışlar' İyi de canım Başkanım, Yeni Ortabayır ve Damlaspor maçlarında sen de vardın, Mehmet Güney isimli sporcun bu iki maçta yine oynadı, ben bunun şahidiyim, bunu nasıl izah edeceksin?” dedi.

Yemen Ekşioğlu’na güveniyorum ancak…!
Enver Anık sözlerini şöyle bitirdi: "Ben İstanbul Futbol İl Temsilciliği Başkanı Yemen Ekşioğlu’na güveniyorum. Ona olan güvenimden hiç şüphe duymadım. Ama Başkan etrafına bir baksın. Abide-Hürriyet Spor Kulübü’nü kim, neden kolluyor bir baksın. İl Temsilciliğindeki hangi görevli ile Abide-Hürriyet’in İshak isimli Yöneticisinin  iş yerleri yan yana bir baksın. Bunlar daha önce bu işi konuştu mu, Başkan bunları sorsun. İshak isimli yönetici bizim maçta vardı, hatta maç başlayınca sahadan çıktı, tribüne gitti. Bana İl Temsilciliği'nde ilk olarak Hakem raporu kayıp dediler, Hakem raporu kayıp olmaz. Acaba raporu birileri giderken yanına mı aldı, Başkan bunları araştırsın. Bu işler çocuk oyuncağı değil, “Ben gittim, sonra vazgeçtim geldim” olmaz. Bir Kurum’da böyle şeyler olmaz. İstanbul demek, Türkiye demektir. Yemen Başkan gereğini yapmalı. Masaya yumruğunu vurmalı. Ben bu işin peşini bırakmam, sonuna kadar gideceğim. Sonu ne olursa olsun gideceğim. Örnek olmalı bu olay, ben yanmışım önemli değil. Birilerinin canı yanacaksa benimki yansın ama başkaların yanmasın."

HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ

1 yorum:

komser dedi ki...

sewgili başkan sizin bu haklı isyanınızı destekliyoruz..takipçiyiz bizlerde , sahtekarlık yapan klüplere cezası mutlaka werilmeli..

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...