Pazartesi, Ekim 31, 2011

Y.Esenyurt-Alibeyköyspor maçı yarıda kaldı

 
İstanbul Süper Amatör Ligde bugün Esenyurt Hakan Şükür Stadından oynanan, Y.Esenyurt-Alibeyköyspor 2. Grup müsabakası, tribün olayları neticesinde 20. dakikada Hakem Serhat Serol Turan tarafından tatil edildi.

 
Herkes, herşeyi bilmesin!
Öncelikle altını çizerek ifade etmemiz gerecek ki, bizim bu maçta muhabirimiz yoktu, zaten olsa ne fark edecek! Bu aralar garip şeyler olmaya başladı, maalesef bilhassa bazı Statlara Yerel Futbol muhabirlerimiz alınmıyor. Hem de hiçbir gerekçe göstermeden. Kaldı ki, arkadaşlarımızın basın yelekleri ve kendilerini tanıtan ve İstanbul Futbol İl Temsilciği tarafından verilmiş olan görevli kartları olduğu halde alınmıyorlar. Saha Komiserleri maçta iken aranıyor ve “şu kişinin ne işi var, sahadan çıksın” deniliyor. Burada amaç son derece açık: Her şeyden herkesin haberi olmasın. Ancak biz, görüntü alamasak dahi en doğru bildiğimiz şeyleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Tribünden de olsa “maddi menfaat temin etmeden” sırf Kulüplerimize ve Amatör Futbol mensuplarına yardım maksatlı, gönülden yaptığımız işimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz, bu böyle bilinsin istiyoruz. Yalnızca 28 ve 29 Ekim 2011 tarihlerinde 42 bin kişi tarafından takip edilen bir site elbette ki, Amatör Futbola zararlıdır…! Ya da birileri böyle düşünüyor olmalı. 

 
Y.Esenyurt-Alibeyköyspor maçını araştıran mensuplarımız, hem konunun muhattapı olan iki taraf ile hem de Statta tarafsız olarak maçı izleyen kişilerle görüştüler.

Olaylar 2 gün önceden biliniyordu
İddialara göre, Alibeyköyspor ve Yeşil Esenyurt taraftarları arasından 2 gün önceden bir sosyal paylaşım sitesinde, “hesaplaşma çağrıları yapıldı” Ancak Yeşil Esenyurt ile Alibeyköyspor’un hiçbir alıp veremediği olmadığı gibi Yeşil Esenyurt’un seyircisi de benim bildiğim kadarıyla en fazla 20 civarında olmuştur. Bu yazışmalar akıllara başka ihtimalleri getiriyor.


İlk etapta Statta Emniyet yoktu
Esenyurt Hakan Şükür Stadı, Esenyurt Belediyesi’nin bu sezon yapımını sona erdirdi bir tesis ve bu tesiste güvenliği özel güvenlik elemanları sağlamaya çalışıyor. Müsabaka başlar başlamaz, her iki tarafta arasında olaylar başlıyor ve Alibeyköyspor taraftarının büyük bölümünün Stadı bulamaması nedeniyle azınlık durumundan kalan Alibeyköyspor taraftarına sözlü sataşmalar yapılıyor, karşılıklı küfürleşmeler oluyor. Alibeyköyspor taraftarının bu sataşmalara cevap vermesi üzerine iki taraf arasında koltuklar ve taşlar gidip geliyor.

Geç kalan Alibeyköyspor taraftarı da gelince…
Alibeyköyspor taraftarlarının müsabakanın 20. dakikasında yaklaşık 200 kişilik bir mevcut ile Stata gelmesi üzerine o ana kadar sadece karşılık vermekle yetinen Alibeyköyspor taraftarı biraraya geliyor ve Yeşil Esenyurt taraftarlarının bulunduğu bölüme girip, ellerine ne geçirirlerse saldırmaya başlıyorlar. Bu esnada takviye emniyet de geliyor ancak Hakem Serhat Serol Turan, maçı tatil edip hemen soyunma odasına giriyor.

 
Yeşil Esenyurt’lular canlarını zor kurtardılar
Alibeyköyspor taraftarlarının saldırması ile şok yaşayan ve şaşkınlık içerisinde sağa sola kaçışmaya başlayan Yeşil Esenyurt taraftarlarından kimileri oyun alanına atlarken, kimisi de Stattan kaçmaya çalıştı. Ancak Alibeyköyspor taraftarı Çevik Kuvvet gelene kadar, gördüğü her Yeşil Esenyurt’luya saldırdı. Protokol tribünde oturanlar dahil olmak üzere herkes canını kurtarmanın derdine düştü. Statta bulunan bir arkadaşımız aynen şunları söylüyor; “Alibeyköyspor taraftarı sadece sahaya atlayanlara ve sporculara dokunmadı, onun dışındakilerin hali perişandı…”

Bıçaklananlar var
Olaylar esnasında birisi ağır olmak üzere 3 kişinin ciddi şekilde yaralandığı, 50-60 civarında taraftarının da hafif şekilde yaralandığı bilgisi var. Yaralılar arasında birçok kişinin bıçaklandığı bilgisi de var.


Çevik Kuvvet geldi, olaylar bitti
Statta görevli olan özel güvenliklerin izlediği, ilk etapta gelen 20 civarında Polis Memurunun seyirci kaldığı olaylar, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Polis Ekiplerinin Stada ulaşması neticesinde sonlandırıldı. Bunu da izah edelim; Çevik Kuvvet Polisleri, Alibeyköyspor'lulardan Stattan ayrılmalarını istediler ve bu konuda Alibeyköyspor tribün lideri Mehmet Duman görüştüler. Aibeyköyspor'lular bunun üzerine geldikleri araçlarla Stattan ayrıldılar. Alibeyköyspor taraftaları Esenyurt'tan ayrılırken, sokak aralarından kendilerine ufak çaplı saldırılar oldu ve bu esnada Stat çevresinde bulunan bazı özel araçlar ciddi anlamda hasar gördüler.


Hakem sahaya çıktı ancak
Öncelikle müsabakanın Hakemine değinmek gerekir. Hakem Serhat Serol Turan, Avcılar’da ikamet eden, dürüst, bilgili, kaliteli bir insan. Ayrıca Babası Ayhan Turan’da hem Asker emeklisi hem de Klasman Gözlemcisi. Hakem Serhat Serol Turan’da yıllarca Klasman Yardımcı Hakemliği yaptı. Böylesine bilgili ve ocaktan yetişen bir Hakemin maç başlamadan önce sahaya çıkıp, seyircileri ve sahanın fiziki yapısını gördükten sonra takviye emniyet istemesi gerekirdi. Kaldı ki Serhat Turan, bu tip olaylara karşı da son derece tecrübeli bir isim… Ayrıca olaylar esnasında tüm futbolcuların oyun alanını içerisinde kalıp, olayları izlediği bilgisi de mevcut.

Yeşil Esenyurt Kulübü emniyete dilekçe vermişti
Yeşil Esenyurt Spor Kulübü yöneticileri, müsabakadan 1 gün önce Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğüne dilekçe vererek, bu maça özel değil ancak bu Stattaki her maç için takviye emniyet istemişlerdi. Zira tel örgüler olmadığı ve tribün duvarları alçak olduğu için Statta seyirciler elini kolunu sallayarak oyun alanına girebiliyorlar. Bir de bunlar yetmezmiş gibi Statta inşaat halen devam ettiği için canı isteyeninin her türlü yaralayıcı malzeme bulması da son derece kolay. İşte bugün Alibeyköyspor taraftarları inşaatçıların bıraktıkları kalaslarla önüne gelene saldırdılar.

Şimdi maç ne olur?
20. dakikada yarım kalan maç ile ilgili kararı İstanbul Futbol İl Temsilciliği verecek? Neye göre verecek? Hakem raporu, Gözlemci raporu ve Saha Komiseri raporuna göre verecek. Sonra sizler şunu duyacaksınız; Salı günü toplanan Süper Amatör Lig Tertip Komitesi, Hakem Serhat Serol Turan, Gözlemci Ziya Yolcagider ve Saha Komiseri Tarık Akay’ın vermiş oldukları raporları incelemiş, müsabakanın güvenlik yetersizliği nedeniyle yarıda kaldığına karar vermiş ve Yeşil Esenyurt-Alibeyköyspor maçının kalan 70 dakikasının tarafsız bir sahada seyircisiz oynanmasına karar vermiştir.

Not: Fotoğraflar, http://www.eyupgazetesi.com’dan alınmıştır.

YEREL FUTBOL SİTESİ

Hiç yorum yok:

Feneryoluspor'dan 1 dakikalık protesto

İstanbul U17B Ligi 29. Grup'ta oynanan Küçüksu Rasathanespor-Feneryoluspor maçı konuk ekibin protestosuna sahne oldu.