Cuma, Ekim 28, 2011

Yerel Futbol Editörlerinden BAL, SAL ve 1. Amatör Lig maç tahminleri




Yerel Futbol Sitesi editörleri, bu hafta sonu oynanacak maçları sizler için değerlendirdi... Hepsi haberin devamında...



Efkan Bucak’ın maç yorumları:
Kocasinanspor-İdealtepespor
İstanbul 1. Amatör Lig 4. Grup’ta 13’er puanda yer alan ve play-off’a çıkmayı hedefleyen iki ekibin maçı… İdealtepespor geçen sezonki çatısını koruyarak bu sezon da başarılı sonuçlara imza atıyor. Deplasmanda Gazi Mahallesi’ni yenmeleri ne denli iddialı olduklarını gösteriyor. Gazi Mahallesi de Kocasinanspor’u deplasmanda yendi. Basit bir matematikle İdealtepe’nin Kocasinan’ı yenmesini bekleyebilirsiniz ancak futbolun güzelliği burada, her şey olabilir. Sakat oyuncularının iyileşmesiyle kendine gelen Kocasinanspor çok iyi bir takım ancak geçen sezon da gördüğümüz gibi büyük maçları oynamakta sıkıntı çekiyorlar. Bu şanssızlıklarını kırmak için bu maç iyi bir fırsat olacaktır.


Darıca Kale Bayramoğluspor – Avcılar Belediyespor
BAL’da bu sezon şu ana kadar en büyük hayal kırıklığı yaratan İstanbul ekibi Avcılar Belediyespor. Oysa ki sezon başında çok umut vaat ediyorlardı. Geçen sezon Küçükköyspor da iddialı girip başlarda üst üste kötü sonuçlar alınca düşmüştü. Benzer bir durum Avcılar’ın da başına gelebilir mi diye düşünmeden edemiyor insan. Bu bağlamda Darıca Kale deplasmanı Sarı-Siyahlılar için önemli bir sınav. Darıca Kale Bayramoğluspor çok iyi bir ekip, Avcılar’a sahalarında yenileceklerini düşünmüyorum, beraberlik ağır basıyor.

Çerkezköyspor – Beşyüzevlerspor
Geçen haftayı maç yapmadan geçen Beşyüzevlerspor, hazırlık maçında Alibeyköyspor’a 2-0 yenildi. Sezon başında hazırlık maçında HEASK’a yenilen Gaziosmanpaşa temsilcisi bireysel yetenekler açısından üst düzey bir ekip olmasa da takım oyunu konusunda birçok takıma ders verecek seviyede. Sakin oynuyorlar, dikkatli oluyorlar. Çerkezköyspor ise yeni teknik direktörü Selami Tarhan yönetiminde ilk galibiyetini aldı. Ancak bu kez işleri zor.

Erdem Göktürk’ün maç yorumları:
Çekmeköy-Ramispor
Çekmeköy'de anlamadığımız bir şey var. Oyuncular yeterli, hoca kendini kanıtlamış. Takımın buldozer gibi ilerlemesi beklenirken, bir türlü harekete geçemiyor. Önceki hafta oturdu dediğimiz savunma Selimiye'de üç gole geçit verdi. Sıralamada kendinden yukarıdaki ekipler ile oynadığı maçların tümünü kaybeden Çekmeköy, üst sıralardan kopmamak için Rami önünde kazanmak zorunda. Rami ise ilk haftaki Gümüşsuyu galibiyetinden beri sürekli kaybediyor. Ancak Ramispor ile ilgili olarak arkadaşlarımız, “bu takım toparlanacak” diyorlar. Sonuç olarak ben, Çekmeköyspor, Alemdağ'daki karşılaşmayı zor da olsa kazanır diye düşünüyorum.

Çengelköy-Alibeyköy Parseller
Bu maç belki de haftanın en öngürülebilir karşılaşmalarından biri olarak dikkat çekiyor. Alibeyköy Parseller 5.grupta dibe oturmuş durumda. Kalesinde maç başına ortalama iki gol gören takım gelecek için hiç iyi sinyaller vermiyor. Çengelköy ise kendi sahasında sürpriz puanlar kaybedebilse de Çakmak’tan sağlam bir galibiyet ile döndü. Bu maçta özellikle Yücel, Engin ve İshak, Çakmak savunmasını çok zorladılar. Bu üçlünün Parseller savunması karşısında etkin olmasını ve taraftar destekleri ile birlikte en az iki farklı Çengelköy galibiyeti bekliyoruz.

Dudullu-İFA
Genç Dudullu takımı her hafta yükselmeye devam ediyor. Sezon öncesinde kendinden övgü ile söz edilen genç forvet Talat, geçen hafta en sonunda golle buluştu. Aslına bakarsanız, geçtiğimiz hafta yaptığımız yorum bu hafta için de geçerli. Eğer Dudullu, İfaspor karşısında ilk yarıyı golsüz kapatırsa, rakibine göre daha genç olmasının avantajı ile maçı kazanabilir. Dudullu açısından maçın iki kilit oyuncusunun, takımı tecrübeleri ile yönlendirmeleri ve olası gerginliklerde takımı sakinleştirmeleri açısından Salih ve Emin olmasını bekliyoruz. İfaspor ise yenilgisiz olmasına karşın altı maçın dördünden beraberlikle ayrılmış. Özellikle son iki haftada alt sıra ekiplerine karşı aldıkları beraberlikler dikkat çekici. Tahminimiz Dudullu’nun İfaspor’un yenilgisizliğine yedinci haftada son vermesi.

Çatalca-Çakmakspor
Çakmakspor geçen seneki kadrosunu koruduğu, hatta takviyeler yaptığı halde bu sene pek başarılı sonuçlar alamıyor. Görüşlerini aldığımız Necati Özyurt ve Selami Demir son maçlardaki şanssızlıkların takımın sıralamada geri düşmesine neden olduğunu vurguluyorlar. Aslında son beş maçta sadece üç gole geçit veren Çakmak savunmasının performansı hiç fena değil. Çatalca maçında özellikle kenarlarda oynayan Süleyman ve Mahmut’a büyük yük düşecek. Eğer Çatalca’yı savunmada tutabilirlerse, bir puan ile dönebilirler. Bunun ötesi ise tamamen Kenan ve Eren’in hücumdaki başarılarına bağlı. Üç gole geçit veren savunmaya karşı Çakmak hücum hattı ancak iki gol kaydedebilmiş. Çatalca ise Anadolu Yakası takımlarına şu ana kadar dokuz puan kaptırdı ki bunların da beşi kendi evinde. Her ne kadar son iki hafta çıkışa geçtilerse de golsüz beraberlik bizim tahminimiz.


Barbaros Akkoyunlu’nun maç yorumu:
Güngören-Mecidiyeköy
Güngören’e geliş: Kale Center’dan tranvaya binilerek Zeytinburnu’nda inilerek tekrardan metrobüse binilerek geline bilinen bir semt Mecidiyeköy (yol tarifi için Güngören Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifi Personeli Sn. Dilek BULUT’A Teşekkür ederim) Uzmanı olduğum konulardandı birilerinin yardımıyla yol göstermek ve yorum yapmak. Muamma bir grup denk takımlar bu kadarı bir araya gelir. Güngören 12 puan, Mecidiyeköy 1 maç eksik 10 puan. Labirentlik bir maç çabuk çözebilen bu gruptan çıkacak. Kâğıthane maçında seyrettiğim Güngören Hasbahçe Stadının büyüklüğünden olsa gerek 2. yarı kondisyon olarak tükeniş göstererek maçı kaybetmişlerdi. Mecidiyeköy bu sene hedefini sal olarak benimsemiş ve geçen haftada 3–1 galip gelerek önemli maça moralleri yerinde başlayacak. İki takım dada cezalı futbolcu yok, İki büyük takımın maçının ardından bayram olmaz ama, Skor Güngören 2 Mecidiyeköy 2 biter. Sonu Zatürree (Allah göstermesin) İki büyük takımın maçının ardından bayram olmaz ama.


Erol Özbek’in maç yorumları:
Kocasinan-İdealtepe
Bence bu gurubun zor ve çekişmeli geçmesini beklediğim maçlarından birisi ve ben bu maçta ev sahibi Kocasinan takımını kazanmaya yakın görüyorum. Özellikle iç saha maçlarını farklı bir atmosfer ve boyutta oynayan Kocasinan takımı hem yukarda daha sağlam bir yer edinme hem de aynı yerlerde gözü olan rakibini biraz daha hedefinden ve puantajda kendisinden uzaklaştırma adına çok önemli bir maç ve ben Kocasinan zorlanır ama kazanır diyorum.

Paşabahçe-Tuzla
Grubunda haftanın maçı ilan edilen maçta, Paşabahçe ve Tuzla karşı karşıya gelmekte. Ev sahibi Paşabahçe diri bir takım, as forvetleri Ersan 3 haftadır yok ama geçen hafta riske edilmedi, büyük ihtimal yarım devre, en kötü yarım saat görev alacak diye duyum aldım. Formda bir Paşabahçe iyileşmiş Ersan’ı da kadrosuna kattığında içerde kesinlikle kaybetmez. Kazanma şansıda hayli fazla. Beraberlik en mantıklı sonuç gibi görünüyor.

Sultangazi-Safranbolu
Sultangazisporun iyi bir ivme yakalaması golcülerinin özgüvenini yakalaması takım olarak ileriye umutla bakılması ve hedef yükseltmesi için gerekli olan puanların gelmesi hususunda ilk adım kabul edilen bir maç. Bu maçı Sultangazispor, Safranbolu karşısında tartışmasız kazanır diyorum. Gününde bir Sultangazi takımı kazanmanın yanında farka da koşabilir diyorum erken bulabileceği bir gol ile.

Çerkezköy-Beşyüzevler
Çerkezköy-Beşyüzevler müsabakası zor geçmeye namzet bir maç. Hoca değişikliğinden sonra Vitra takımı karşısında ilk puan ve ilk üç puanla tanışan Çerkezköy takımında sakatlar ve cezalılar artık takıma döndü ve bence Çerkezköy takımı bu zor maçı kolaya çevirip kazanabilecek güçte bir takım. Zor geçmesini beklediği bu maçı Çerkezköy kazanır, Beşyüzevler takımının beraberliği sürpriz sayılmamalı diyorum.

F. Karagümrük-Vitra
Karagümrük takımı geçen hafta bence olağanüstü bir galibiyet aldı. Bu moral ile çok koşan ve dirençli takım olan Vitra karşısında oyunun ilk dakikalarında zorlanabilecek olabilme olasılığını da hesaba katmama rağmen Karagümrük bu maçı kazanır diyorum.

Feriköy-Keşan
Gerçekten çok zor bir maç. Keşan takımı genç oyuncuların arasında genç tecrübeli oyuncuları sokup tabiri caiz ise taş gibi bir takım yaratmışlar. Feriköy takımı yavaş, yavaş yeni kadrosu ile lige ısınmakta. Kağıt üzerinde Keşan takımı galibiyete daha yakın gibi görünse de ateşli Feriköy taraftarı takımını iyi motive ederse bu maçı Feriköy alır. Nedenine gelince, Keşanspor, Feriköy taraftarının yaratacağı o ambiyansta hiç maç oynamadı. Genç bir takım seyirciden etkileneceğini düşünüyorum. Taraftar ve takım uyumu yakalarsa Feriköy kazanır.

Sultanbeyli Belediye-Silivrispor
Sultanbeyli Belediye-Silivrispor müsabakasında kazanan olmaz diyorum. İki iyi mücadele eden takımın mücadelesinde beraberlik en mantıklı sonuç olur diyorum. Geçen hafta zor bir deplasmanda iyi performans ortaya koyan Sultanbeyli Belediyespor, lige yavaş, yavaş alıştı diyebiliriz. Silivri takımı da iyi bir takım. İki takım arasındaki kıyaslamalarımda artıları eksileri topla çıkart yapıyorum nerden bakarsan bak beraberlik çıkıyor

Erdem Sağolan’ın maç yorumu:
Kadırga-Küçükköy: Ev sahibi ekip geçen sene kötü başladığı sezonun sonunda play-off gruplarına kalmışlardı. Bu sezonda ilk iki maçını kaybeden Kadırgaspor daha sonraki haftalarda seri galibiyetlerle üst sıralarda kendine yer buldu. Ev sahibi ekip transferin son günlerinde geçen sezon Bağlarbaşı’nda görev yapan Gökay'ı da renklerine bağlayarak takımını güçlendirdi.  Kadırgaspor, 18 puanla lider durumda bulunan Dikilitaş'ın farkı daha fazla açmaması ve üst sıralardan kopmamak adına bu maçı mutlaka kazanmak zorunda. Küçükköyspor ise yüksek bir seyirci potansiyeli sahip, yıllarca profesyonel ligde mücadele etmiş bir takım. Geçen haftayı bay geçtiler. 5 maçta 5 puanları var. Onlar için de tam bir çıkış maçı. Alacakları 3 puan ile üst sıraları zorlarlar. Mustafa ve Rıdvan kırmızı kart cezalıları, bu maçta takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Ogün Koca’nın maç yorumları:
Halide Edip Adıvar – İstanbul Gümüşhane
Gurubunda 2.olan ve 12 puanı bulunan Halide Edip Adıvar takımı bu hafta zorlu deplasmanda Yahya Kemal’li 3-0 gibi net bir skor ile yendi. Ömerli kaybından sonra toparlanan Halide Edip Adıvar takımı üst, üste zorlu maçlarda 6 puan çıkardı. Bu maç onlar için zor olmayacaktır. Çünkü çok alışık oldukları ve rahat oynadıkları sahada olacaklar.İstanbul Gümüşhanespor 8. sırada ve 7 puanda. İyi durumda olan İstiklal ile bu hafta berabere kaldılar. Ancak Halide Edip Adıvar takımının ofansif futbolu karşısında pek şansları olmayacaktır. Bu maçın tek favorisi Halide Edip Adıvar takımı olacaktır.

Galata – Terazidere
Guruplarında iddialı olan 2 takımın karşılaşması olacak. Galata bu hafta iyi bir grafik sahibi olan Ömerli Köyü deplasmanından 1 puan çıkardı. Kalitesini koruyan ama inişli çıkışlı durum sergileyen Galata için bu maç artık bir başlangıç maçı olmalı. İlerde yetişemeyecekleri gibi bir puan açılma durumu ile karşı karşıya kalabilirler. Terazidere 5.sırada 10 puan ile bulunmakta. Bostancı maçını farklı kazandılar ama bu haftaki rakipleri kolay lokma değil. Daha öncede Halide Edip Adıvar maçında izlediğim bu takım her an her şeyi yapabilir. Bu maç için öncelikle düşüncem beraberlik, kazanan olursa da çok farklı bir galibiyet olmaz.

İ.M.E.S - Dikilitaş
Her iki takımı da ayrı bir güzellikte takip etmekteyim. Umarım bu maçı hak eden kazanır. İ.M.E.S. Bu hafta beni hayal kırıklığına uğrattı ve farklı mağlup oldular. İncirli daha önce üstünde durduğumuz bir takım, kendilerini tebrik ederim, ben sadece İ.M.ES. takımının 7 gol yemesini hiç aklıma getirmedim. Bu faklı mağlubiyet umarım onlarda artı yönde bir etki yapar. Dikilitaş bu hafta favori olduğu maçta Mecidiyeköy Tayfun'u 1-0 ile geçti ve yolunda emin adımlara devam etti. İzlediğim takım bu maçta da çok şeyler sergileyecektir. Bu maçta en çok karşı karşıya gelecek ikili ise Kılınç ve Gökhan olacaktır. Maçın tek favorisi Dikilitaş.

Araphan – Ferahevler
Bu maç tam bir taktik maçı olacaktır. Açıklaması çok kolay. Her iki takımda 5 puanda, biri 7. biri 8. durumda. Altlarında iki takım var ama onlardan uzaklaşmanın tek yolu bu maçı kazanmaları ki ikinci yarı maçına avantaj sağlanabilsin. Araphan takımı üst sıralardaki takımlardan puan aldı. 10 gol attı, 10 gol yedi ve averaj sıfır. İlginç değil mi? Bu hafta 2 kırmızı kart ile 2 oyuncu kaybettiler ve bu Araphan'ı etkileyecektir. Karşılarındaki takım denk kuvvette olduğundan mutlaka maçı kazanmaları gerekecek. Ferahevler takımı da ilginç bir grafik sergiledi lig başından beri. Bu sene çıktıkları 1.Amatör liginde kalıcı olmaları için ilk yarıda puan toplamaları gerekiyor. Bu hafta deplasman onlar için dönüm maçı olabilir. Kazanmak için iyi olmaları ve büyük sahada nefesleri kontrol etmeleri gerekiyor. Her iki takımada bu maçta üstün başarılar dilerim, umarım iyi olan kazanır. Bence bu hafta Araphan 3 puan sahibi olacaktır.

Öner Yığrık’ın maç yorumları:
Çıksalın-Vardar: Ev sahibi ekip sezona flaş transferle girdi. Hedefini BAL ligi olarak hedefleyen Çıksalınspor’da işler iyi gitmiyor. Geçen hafta aldıkları Rami galibiyeti ile puanlarını 9'a çıkarttılar. Bu haftaki maç çok önemli. Lider Vardarspor'la oynamalarının yanı sıra 2. ve 3. sıradaki Paşabahçe-Tuzlaspor birbirleri ile oynuyorlar. Alacakları 3 puan ile zirveye yaklaşmak istiyorlar. Duyduğumuz kadarı ile Vardarspor maçına ayrı bir motive olmaları için oyunculara alacakları paralar hafta içerisinde ödenmiş. Ekstra bir motive ile maça çıkacaklar. Konuk ekip Vardarspor aldığı Haliçspor galibiyeti ile puanını 18'e çıkardı. Paşabahçe-Tuzlaspor'un birbirleri ile oynayacak olması puan farkını korumak adına bu maçı onlar içinde önemli kılmakta. Erol'un sakatlığının sürmesinin yanı sıra, hafta içi idmanda Erdi ve Kutsal'da hafif sakatlık geçirdi. Ancak iki oyuncu hafta sonuna iyileşecek durumda. Lider için en zor deplasmanlardan biri olarak görülüyor.

Bakırköy-Gümüşsuyu:
Son iki haftada 4 puan toplayıp çıkışa geçen Yeşil-Siyahlı ekip bu haftada Şenlikköy Stadında geçen haftada Paşabahçe’den 3 puan alacak derken, son dakikalarda yediği golle 1 puanla sahadan ayrılan Gümüşsuyu’nu konuk edecekler. Gümüşsuyu takımı oynadığı müsabakalarda daha organize bir görüntü çizse de skor konusunda istediği sonucu alamayan bir takım görüntüsü veriyor. Tecrübeli isimleri sahip Gümüşsuyuspor'da Cem Demir, Emre Usta ve Yunus Emre etkili oyuncuları. Bakırköyspor oynadığı oyunu skora yansıtamadığı için onlarda sıkıntı içindelerdi, fakat son 2 haftada içerde Haliç galibiyeti ve Albayrak deplasmanından alınan 1 puan ilerki haftalarda onlar için ligteki konumlarını belli edeceğini düşünüyorum. Evinde oynama avantajını iyi kullanırsa Bakırköyspor bu kazanacaktır.

Tüm Kulüplerimize, Teknik Direktör, Antrenör, Futbolcu, Yönetici ve taraftarlarımıza içtenlikle başarılar diliyoruz. Selam ve saygılarımızla.

Elektronik Posta Adresimiz: yereleditor@gmail.com

Not: Burak Kurtuluş, yoğunlundan dolayı bu hafta maç yorumlarını yetiştirememiştir.

YEREL FUTBOL SİTESİ 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.