Pazartesi, Ekim 31, 2011

Hasköy-Z. Yıldız maçı sonrası neler oldu, neler konuşuldu?



İstanbul Süper Amatör Lig’de Hasköyspor ve Zeytinburnu Yıldızspor arasında oynanan maç sonrası saha dışında olaylar yaşanırken, iki ekibin yöneticileri de karşılıklı hatalar sonrası olayların büyüdüğü görüşünde. 

Yeniyol: Futbolcumuz ve babası darp edildi
Yerel Futbol Sitesi’ne açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Yıldızspor Kulüp Başkanı Selahattin Yeniyol, “Maç 85 dakika oynandı, zaten hakem de galiba raporunda 85’te bitirdiğini yazmış. O dakikada bizim futbolcumuz kırmızı kart gördükten sonra sinirlenip, kart görmesine neden olan Hasköysporlu futbolcuya tokat attı. Bu hareket sonrası seyirci alevlendi. Bu ana kadar her şey oyun kuralları çerçevesindeydi. Bizim oyuncumuz da hareketinin karşılığında kırmızı kart gördü” dedi.

Olayların, Hasköy seyircisinin hareketlenmesiyle başladığını belirten Yeniyol şöyle devam etti: “15-20 kişi sahaya girmeye çalıştı, sahanın kapısını ben kilitledim ancak diğer tarafta kilitlenmeyen bir kapı vardı. Orada da bizim sakatlanan bir futbolcumuzla babası vardı. Hasköysporlu taraftarlar soyunma odalarının önünde futbolcumuzla babasını darp etti. Futbolcunun babasının alnı patladı. Kulüp yöneticilerimizle ben araya girip önlemeye çalıştık, bu arada biz de darbelerden nasibimizi aldık.”

"Bizim sahamızda olmazdı" 
Hasköyspor yöneticilerinin kendilerini arayarak olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdiklerini belirten Başkan Yeniyol, “Bizim sahamızda olsa biz bu olayları önlerdik, olay çıkaran o taraftarları da aforoz ederdim. Biz buna üzüldük” ifadelerini kullandı.

Sayan: İki tarafın da hataları oldu
Hasköyspor Kulüp Yöneticisi Bülent Sayan da olayları üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, olayda iki tarafın da karşılıklı hataları olduğunu söyledi. Sayan, “Aslında maçta herhangi bir sorun yoktu, atışma dahi olmadı. Sonra göremediğim bir pozisyon sonrası yardımcı hakemin uyarısıyla Yıldızspor’un 13 numaralı futbolcusu kırmızı kart gördü, sinirlenip bizim 5 numaralı futbolcumuza yumruk attı. Sonrasında tribünle küfürleşmeler oldu. Yıldızsporlu bazı futbolcuların kale arkasındaki taraftarlarımızla küfürleştiğini gördük. Sonra futbol sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar yaşandı” dedi.

"Yıldızspor'la aramız bozulmaz"
Yönetim olarak olayları yatıştırmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Sayan, “Hatamız oldu ise biz Yıldızspor’dan özür diledik. Onları yolcu ettik. İki tarafın da hataları oldu. Onlar da sağ olsunlar anlayışlı ve sağduyulu yaklaştılar. Biz Yıldızspor camiasını seviyoruz, birkaç kişinin yaptığı camialara mal edilemez, iyi ilişkilerimiz her zaman sürecektir. Karşılıklı özür dilendi” diye konuştu.
Sayan, teknik direktörleri Nezihi Tosuncuk’un da olaylara büyük tepki gösterdiğini ve kesinlikle tasvip etmediğini sözlerine ekledi.

HABER: EFKAN BUCAK
FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK 

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.