Pazartesi, Eylül 26, 2011

Nefesleri kesen maçta kazanan KK Mevlana

KAZIM KARABEKİR MEVLANA: 2 REŞİTPAŞASPOR: 1
per Amatör Lig 5. grupta Gaziosmanpaşa temsilcisi Kazım Karabekir Mevlanaspor, sezonun 2.maçında evinde oynadığı Sarıyer temsilcisi Reşitpaşaspor karşısında sahadan 2-1 galip ayrıldı. Uzun süreli unutulmayacak bir karşılaşmaya sahne olan maçta ev sahibi Kazım Karabekir Mevlanaspor, zor da olsa 90. dakika sonunda sahada adeta yıldızlaşan kalecisi Mustafa’nın sayesinde 3 puanı, Reşitpaşaspor karşısında kaptı. Konuk ekip Reşitpaşaspor sahada  adeta gol kaçırma rekoru kırdı. Tecrübeli teknik adam Mümin Topçu’nun öğrencileri mağlup duruma düşmelerine rağmen oyundan 1 saniye bile kopmadı neticede 3 puanı hanesine yazdırdı.



Kazım Karabekir Stadında oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki ekipte oyuna kontrollü başladı. Maçın ilk ciddi pozisyonu konuk ekip Reşitpaşaspor geliştirdi. 10. dakikada gelişen atakta ofsayt diye duran savunmanın arkasına sarkan Burak, kaleci Mustafa ile karşı, karşıya kaldı. Burak’ın vuruşunda kaleci Mustafa müthiş bir refleksle topu kornere çeldi.

15.dakikada Kazım Kara Bekir Mevlanaspor sol taraftan kullandığı korner vuruşuna, ceza sahası içinde Serdar iyi yükseldi. Kafa ile vuruşunda kaleci Volkan gole izin vermedi ve defans topu uzaklaştırdı. 35ve 45. dakikalarda iki aynı pozisyonda  biri sağdan diğeri sol taraftan Burak içeri kesti, Yakup müsait pozisyonlarda sonuç çıkaramadı ve ilk yarı 0-0 golsüz eşitlikle kapandı.

İkinci yarıya konuk ekip Reşitpaşaspor golle başladı. 55. dakikada sol taraftan Murat’ın ortasında Hakan kafa ile topu ağlara göndererek Reşitpaşaspor’u  1-0 öne geçirdi. 70.dakikada Kazım Karabekir sağ taraftan Fatih’in ceza sahası içinde müsait pozisyonda sert vuruşu dışarı gitti.

71.dakikada Burak kaleci Mustafa ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda Mustafa yine başarılı bir kurtarış yaptı. 73.dakikada Kazım Karabekir’in sağ taraftan kullandığı kornerde ceza sahası içinde Serdar iyi yükseldi. Vuruşunda top üst direkten geri geldi ve ceza sahasına geri döndü, bu defa Şahin'in önünde kalan topa, Şahin sert vurdu, Yunus kafa ile önledi, top yine kısa düştü, bu sefer de Serdar, önüne düşen topa vurmak isterken, Yunus tarafından faul ile engellenince Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Ebubekir ile kullanan ve golle sonuçlandıran Kazım Karabekir Mevlana skor'a denge getirdi. 1-1

80. dakikada Hacı sol taraftan yaptığı ortaya Ebubekir bomboş pozisyonda topu kaleci Volkan’a teslim etti. 85. dakikada Hacı bu defa orta sahadan aldığı topu çok şık çalımlarla ceza alanının dışına kadar getirdi. Verdiği muhteşem ara pasında topla bulaşan Tarık, kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Tarık'ın vuruşunda Volkan gol izni vermedi. 88. dakikada sol taraftan Reşitpaşaspor ceza sahasına yapılan ortada karambolde dokunan Serdar maçın skorunu ilan etti. 2-1

Stat: Kazım Karabekir Mevlana
Hakemler: Turgay Güzel, Bülent Eray Kutlu, C.Erkut Aydın
Kazım Karabekir Mevlana: Mustafa, Tarık, Feyyaz, Volkan, Şahin, Hacı, Emre, Savaş, Serdar, Ebubekir, Enes
Teknik Sorumlu: Mümin Topçu
Reşitpaşaspor: Volkan, Şakir, Eren, Güney, Yunus, İsmail, Burak, Hakan, Yakup, Murat, Okan
Teknik Sorumlu: Cengiz Boz

Haber-Fotoğraf: Bolkan Kara

Hiç yorum yok:

Samatyaspor deplasmandan şen döndü

İstanbul 2. Amatör Lig 9. Grup'ta lider Samatyaspor deplasmanda Bağcılar İdman Yurdu Cemspor'u 5-1 yendi.