Cumartesi, Temmuz 23, 2011

Tophane Tayfunspor güzel günlere geri dönecek

Beyoğlu İlçesine ait bir mahalle olan Tophane, tarihi ile meşhur bir semttir. Osmanlı İmparatorluğu zamanında top dökülen ve topçu askerlerin eğitildiği yer olduğu için bu adı almıştır.

Değerli Gazeteci Orhan Budak, Tophane’nin simgelerinden birisi olan Tophane Tayfunspor’un fertleri ile röportaj yaptı…

Bizim yerimiz burası!
Ergün Vural dendiğinde futbol bilgisi tartışılmaz sevgisinin ölçüsü olmayan her zaman gençlere el uzatmış biri aklına gelir Tophanelinin. Minikleri için konuşmaya gittiğimde Tophane parkının içersinde çınar ağaçlarının gölgesinde Tophane Tayfunspor’a hizmet etmekte olan yaşayan çınarlar orada idi. Gölgelerin altında banklarda oturmuşlar, muhabbet ediyorlar. Selamlaştık yanlarına gittiğimde arkadaşları Ergün Vural tanıtıyordu. Mesut Öncel, kendisi 68 yaşında, Galatasaray ve Mersin İdman Yurdunda futbol oynadı. Genç kaptanımız Serdar İncebayraktar, kendisi 38 yaşında. Parkın hemen yanında küçük bir halı saha var ve içerisinde çocuklar top oynamakta. Ergün Vural devam ediyor; Orhan hocam, biz bu sahada çalışıyoruz, her sezon Beşiktaş’a dört beş minik sporcu vermekteyiz, bizim  yerimiz burası, gençler bizi burada gördü mü huzurlu olmaktalar, biz varken onlara kimse bir şey diyemez!

Tophanenin Çocukları.
Mesut Öncel devam ediyor; ben 68 yaşındayım, Tophaneliyim. Hepimizin hocasıdır Ergün ağabey. Ondan çok şey öğrendik. Tophane Tayfunspor’un hepimizin Başkanı ağabeyi Nasri Örücü'dür (namı diğer Arap Nasri). Kendisi  Tophane Tayfunspor’un olarak kurulmuş olan Kulübümüzün kurucularından olan Rum kilisesinin görevlisi Pepe Eftim ve ondan da, damadına, Ergün  Göktebir'den alarak, Karabaş'a, yani buraya getirerek Tophane Tayfunspor olarak, 1952 yılında bizlere armağan etti. Biz, Nasri ağabey zamanında şampiyonluklara doyamazdık. Dört defa istanbul şampiyonu olduk. Türkiye şampiyonaları oynadık, üçüncü lige çıkmak hakkını kazandığımız halde, tesis yokluğundan çıkarmadılar. Hepimizin futbol geçmişinde profesyonel liglerde oynamışızdır, ben Konya Ereğli, Almanya Darmstad 98'de ve Türkgücü’nde oynadım. Şimdi semtimizin gençlerine yardımcı olmaktayım.

Kaptan Serdar İncebayraktar; ben gözümü Tophane Tayfunspor’da açtım. 17 sene futbol oynadım, A takımımızda 5yıl kaptanlık yaptım. Hepimizin hocası Ergün Vural'ın yolunda gitmek isterim. Her zaman verilecek her göreve hazırım. Kulübümüzün bu günkü durumu bizleri incitiyor ama Ergün hocamızın önderliğinde hepimiz üstümüze düşeni yaparak, Tophane Tayfunspor’u layık olduğu yerlere getireceğiz. Gol yediğimizde olay olurdu. Farklı galip gelmediğimizde üzülürdük. Arma olan Tophane Tayfunspor gene arma olacaktır. Alt yapıda potansiyel var.

Tophane semti tarihe mal olmuş damga vurmuş bir semtimiz. Futbol olarak bir zamanlar İstanbul amatör futboluna damga vurmuştu. Burada, arkadaşlık, dostluk bambaşkadır. Şimdi yaşlı çınarların gölgesinde gençler el birliği ederek yeni bir hamleye hazırlanıyorlar. Haydi Tophane Tayfun; layık olduğun yere gel ki, amatör futbolumuz tatlansın…

HABER VE FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.