Pazartesi, Temmuz 25, 2011

İstanbul Vali'sine özel forma!

İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu’ya, Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Yetkin Karakaş’tan imzalı forma hediye edildi.

Geçtiğimiz günlerde Silivri ilçesini bir dizi ziyaret için gelen İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu, Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü BOCCE takımı ile oyun oynadı. Silivri Gülen Yunuslar Özel Sporcular Spor Kulübü Bocce takımı, TOSSFED (Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu) Bocce komite üyesi olan Özel Sporcular Spor Kulübü Antrenörü Beden Eğitimi Öğretmeni Sevgi Pamukçu ile birlikte çalışmalarını sürdüren BOCCE takımı, Vali Mutlu ile gösteri maçı yaptı. Silivri Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Yetkin Karakaş yaptığı açıklamasında; “BOCCE sporunun kökeni Anadolu'ya dayandığı ve M.Ö. 5000 yıllarında oynandığı sanılmaktadır. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış özel toplarla oynanmaktadır. Çocuklarımıza öğrettiğimiz bu oyun en eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Türkiye ise BOCCE ile 1991 yılında tanışmış, 2005 yılında, Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun kurulmasıyla bilinen spor kimliğine kavuşmuştur. Bizim bünyemizde ise 2009 yılında bu oyunu öğretmeye başladık. 2010 yılında ise İstanbul 3.’sü olduk. Bizim çalışmalarımızda bize her zaman yardımcı olan Silivri Kaymakamı Sayın Ahmet Mesut Demirkol’a da katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Vali Mutlu tekrar gelecek
Öte yandan her yıl düzenli olarak yapılan, “Benimle oynar mısın” projesinde, Bowling müsabakası içinde İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu katılım sözü verdi.

HABER - FOTOĞRAF: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.