Pazartesi, Temmuz 25, 2011

'Ereğli Belediyespor'da kimseye imtiyaz yok!'


Zonguldak Süper Amatör Lig ekiplerinden Ereğli Belediyespor’un Teknik Direktörü İsmail Yalçın, yeni sezona yönelik yaptıkları transfer anlaşmaları hakkında bilgi verdi. İç transferde neredeyse tüm sporcularla ‘yola devam’ kararı aldıklarını anlatan Yalçın, “İç transferde tüm oyuncularımızla dün akşam görüştük. Hepsi ile yeni sezonda yolumuza devam etmek istiyoruz. Tabii aramızdan çeşitli sebeplerle ayrılan arkadaşlarımız oldu. Serbay’ın Zeytinburnuspor’a transferi söz konusu… Yine iş dolayısıyla birkaç arkadaşımız ayrılıyor. Onların dışında tüm arkadaşlarımızla aynen, yolumuza devam ediyoruz” dedi.


Transferde 4 isim tamam
Dış transfer konusunda özellikle Zonguldak’ta yetişen sporcuları transfer etme konusunda titizlik gösterdiklerini dile getiren Yalçın, şunları söyledi: “Dış transfer konusunda da, yine bize katkı sunacak, eksik olan noktalara transfer yapmayı düşündük. Bu çerçevede durumu değerlendirdik. Bizim ihtiyacımız olan, takımımızın bünyesinde uyum sağlayabilecek oyuncuları transfer etmek amacımızdı. 
Bu doğrultudaki çalışmalarımızın sonucunda da yine daha önce bizde oynamış, bizim sporcularımızdan Fatih Mirvan’ı bünyemize kattık. Turgay arkadaşımızı bünyemize kattık. Bir de Erdemirspor’dan kaleci Adem ile görüşmelerimizde prensipte anlaştık. O da aramızda olacak. Yine eski sporcularımızdan, Karadenizspor’dan Önder ile anlaştık. Kozluspor’dan Tayfun ve Alaplı Belediyespor’dan Önder ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah onları da takımımıza katmak istiyoruz. 
Onlarla da anlaştığımızda, neredeyse transferi tamamlamış olacağız. Bunlar dışında, ihtiyacımız olan ekstradan bir oyuncu transfer etmemiz gerekirse de, bunu da yapacağız. Ancak bunu yaparken, bizim şartlarımıza ve kulübümüze uyacak sporcuları transfer edeceğiz. Bu yıl amacımız hedefe oynamak. Bunun için de nokta transferler yapmayı, ihtiyacımız olanları almayı ve mümkün olduğu kadar da bünyemizdeki sporcularımızı tutmayı amaçlamıştık. Şu ana kadar da bunu sağladık.”


"Kimseyle rekabet etmiyoruz"
Ereğli Belediyespor’un bilinirliği, tesis ve altyapı konusundaki bulunduğu örnek nokta ile her sporcunun futbol oynamayı arzu ettiği, ideal yerlerden birisi olduğuna da dikkat çeken Yalçın, ekonomik şartların önemli olduğunu, transfer yaparken ve görüşmelerde ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirtti. Yalçın, “Ekonomik şartlar mutlaka çok önemli. Futbolun içerisinde olduğu kaos, herkesçe biliniyor. Bu kaos içerisinde biz sporcularımıza bulunduğumuz taahhütlerimizde, mümkün olduğunca kulübümüzün şartlarını göz önünde bulundurmak durumundayız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir taahhütte bulunmuyoruz. Haksız rekabet ya da farklı kulüplerle rekabet içerisine girmek gibi bir düşüncemiz yok. Biz kimse ile rekabet içerisinde olmuyoruz. Biz, sadece ihtiyacımız olan noktalara gerekli transferleri yapıyoruz. Transfer hiçbir zaman bitmez. Bundan sonraki aşamada da gerek olursa, zannetmiyorum ama yine de transfer düşünülebilir.”


"Sürekliliği olan bir kadro yaptık"
Geçtiğimiz sezon başında, takımın iskelet bir kadroya kavuşması ve ilerleyen dönemlerde bu kemik kadroya monte edilecek takviyelerle devam edebilmeyi amaçlayarak yola çıktıklarını ifade eden Yalçın, “Geçen yıl da böyle bir kadro kurduk. O kadromuz, her ne kadar ligde sıralama açısından başarısız gibi görülse de; ligde sergiledikleri oyun ve performans açısından biz aslında hedeflerimizi tutturmuştuk. O kadroyu koruyarak eksikleri tamamlamak ve istikrar sağlamak istiyorduk. Nitekim kadromuzu koruduk ve eksiklerimizi de takviye ettik. Diliyorum ki bu yıl daha başarılı olur ve hedeflerimize ulaşabiliriz. Aynı kadroyu koruyarak ve her yıl üzerine ekleyerek yapılanmak gibi bir hedefimiz var.
Yani, birilerinin yaptığı gibi yap-boz, her sene 15 al, 15 gönder değil, süreklilik arz eden bir kadro oluşturmayı istedik ve bunu da yaptık. Birileri, ‘az bütçe çok iş’ diyor, ben de diyorum ki ‘hayır, az ve ya çok değil, herkesin ihtiyacını karşılayabilecek, hem mali açıdan, hem de performans anlamında süreklilik arz eden bir yapı olmalı. Ekonomik açıdan da kararlarımızı hep önümüzü görerek yapmak ve dengeli gitmek zorundayız.” görüşlerine yer verdi.
İl dışından transfer düşünmediklerini dile getiren Yalçın, ihtiyaç duydukları noktalara Zonguldak’tan takviye yapabildikleri sürece, dışarıdan transfer düşünmediklerini ancak ihtiyaç halinde gündeme alabileceklerini söyledi.



İsmail Yalçın açıklama ereglihaber
Günübirlik değil, istikrarlı hareket
Amatör statülerde iki yıldır yerine oturması için çaba gösterilen bazı noktalar ve yeni uygulanmaya başlanan Bölgesel Amatör Lig statüleri nedeniyle bir karmaşa yaşandığını da vurgulayan Yalçın, “Biz ne olursa olsun Süper Amatör Lig’de şampiyon olmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz Süper Amatör Lig’i birinci sırada bitirmektir. Daha sonraki hedefimiz ise, Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek olacaktır. Şartlar ne olursa olsun, en iyi mücadeleyi göstererek tabii ki bu ligi şampiyon bitirerek, BAL ligi statülerine göre oraya çıkmayı hedefliyoruz. 
Çıktığımızda da esas hedeflerimizden birisi, burada da süreklilik sağlamak, istikrarı yakalamak. BAL’a çıktığımızda da yine bölgemizden yetenekli sporcularımızla orada da bir istikrar yakalamak istiyoruz. Her zaman bu takıma hizmet edebilecek, her zaman bu takımı hedefe götürebilecek, uzun yıllar bu takımda yer alabilecek oyuncu potansiyeli ile devam etmek istiyoruz. Günübirlik hareket etmek istemiyoruz.” ifadelerine yer verdi.


"Yapılan eleştiriler acımasızca"
Yeni sezona yönelik transfer edilecek isimlerin belli olmasıyla, bazı eleştiriler yükselmesinin de sorulması üzerine Yalçın, şunları söyledi: “Bazı isimler söylendi ve hemen ardından gördük ki, bu isimlerin acımasızca eleştirildiğini gördük… Sporcunun hem sahadaki performansı, hem de ahlakı önemlidir ama bir sporcuyu hiç görmeden, bilmeden ya da sadece isim üzerinden ahlaki açıdan eleştirmek bence çok acımasızca bir yorumdur. Ben iddia ediyorum ki, ahlaki açıdan sorunlu olan sporcuları zaten hiç kimse kulübünde görmek istemez. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ki, bizim Ereğli Belediyespor olarak kimseye bir imtiyaz hakkımız olamaz. Biz burada inandığımız, güvendiğimiz, bu takıma hizmet edebileceğine inandığımız, performansını da yeterli olduğunu gördüğümüz isimleri transfer etmeye çalışıyoruz. Bu noktada, sporcunun kim olduğu, akrabalıkları bizi hiç ilgilendirmiyor. Bizi sadece performansı ve kulübümüze uyum sağlayıp-sağlayamayacağı ilgilendiriyor. Elbette ben de bir hoca olarak bu kriterleri göz önünde bulundurarak karar veriyorum. Tabii ki spor ahlakı, her sporcuda olması gereken bir şey… Ama bir insan hata yaptı diye tüm insanları karalayacaksak, o zaman hiç kimseyi kimsenin transfer etme şansı kalmaz. Sporcular da hata yapabilirler ama hata yaptı diye de bir insanı silip atmak bana acımasızca geliyor. Ben kendi bilgim dahilinde de bu anlamda ağır bir hatası olan sporcu görmedim. Eleştirenlere saygı duyuyorum. Sporcunun performansı, takım için yeterli olup-olmadığı eleştirilebilir. Herkesin görüşüne saygımız var. Bu takımın başarılı olmasını ve bunda pay sahibi olmayı nasıl istiyorsak, bir başarısızlık durumunda da ben sorumluluğu üzerime alırım. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadım, kaçmam…  Benim istediğim bir sporcu transfer ediliyor da başarısız oluyorsa, onun da kefili benim, kefaletten de kaçmam… Kararlarımızı belli kriterler doğrultusunda veriyoruz. Bu kulüp hepimizin kulübüdür, bu kulübün parasını çar-çur edemeyiz. Eleştirenler belki sadece isim üzerinden eleştiriyor ama biz isimlere bağımlı değiliz. Kimseye torpil yapmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Burayı hak ediyorsa, buradadır. Hak etmiyorsa burada olmaz.”


HABER-FOTOĞRAF: SONGÜL SABRİYE AŞIR

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...