Cumartesi, Temmuz 23, 2011

Amatörde yaş sınırı kesinleşti




Türkiye Futbol Federasyonu, uzun süredir beklenen ve tartışma konusu yaşatan  amatör futbolda yaş statüsünü  açıkladı. Alınan bilgilere göre 2011-2012 Sezonu’nda Bölgesel Amatör Lig’de 1984 doğumlu üstü (Yani 31.12.1983 ve öncesi) 4 futbolcu oynatılabilecek.


TFF’ den yapılan açıklamaya göre BAL’da 1984 ve daha küçük oyuncular oynayabilecek. 1984 doğumludan büyük en fazla 4 futbolcu oynayacak. Bu kural Deplasmanlı Amatör Küme Süper Lig ile Birinci Amatör Küme’de de aynen geçerli olacak. TFF’nin konu ile ilgili resmi internet  sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:


Fazla oyuncu alınabilecek ama 4'ü oynatılabilecek
2011-2012 Sezonu’nda Büyükler Kategorisi yerel ligi olan  Süper Amatör ve 1.Amatör ile  Bölgesel Amatör Lig'de 1984 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayacaktır. Bu takımlarımız 1983 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, 18 kişilik müsabaka listesinde 1983 ve daha büyük doğumlu en fazla 4 (dört) amatör futbolcu yer alabilecektir.


2. Amatör'de 30+2 devam
Büyükler kategorisinde 2. Amatör Küme takımlarında 1981 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayacaktır. 2. Amatör Küme takımlarımız 1980 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, 18 kişilik müsabaka listesinde 1980 ve daha büyük doğumlu en fazla 2 (iki) futbolcu yer alabilecektir.


2010-2011 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig'e katılarak ligde kalan ve 2011-2012 Sezonu’nda Bölgesel Amatör Lig'e yeniden katılacak kulüpler aynı sezonda illerinde Yerel Lig düzenlenen en az 4 altyapı kategorisine katılmak zorundadır. 2011-2012 Sezonu’nda ilk kez BAL'a katılacak kulüpler ise illerinde yerel ligi düzenlenen en az 2 altyapı kategorisine katılmak zorundadır. Katılmadıkları takdirde Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilirler. BAL Kulüplerinin altyapıdan sorumlu teknik adamları "TFF B" veya "Amatör "  lisanslı olabilir. 


Teknik direktör kriterleri
2011-2012 Sezonu’nda Bölgesel Amatör Lig'de görev yapan teknik adamlar güncel "TFF A" veya "TFF B" lisanslarına sahip olmak zorundadır. 2012-2013 sezonunda ise BAL takımlarının güncel "TFF A" veya "UEFA B" lisanslı teknik adamlar ile bir kaleci antrenörü bulundurmaları zorunludur. 


Lige Katılım Ücretleri
Yeni sezonda amatör takımlar lige katılım bedeli olarak TFF hesabına 400 TL ve ASKF hesabına 200 TL yatıracaklar. Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden takımlar ise TFF hesabına 750 TL yatıracak.

BAL'da Altyapı Zorunluluğu
2010-2011 sezonunda BAL liginde mücadele eden ve yeni sezonda da mücadele edecek olan takımlara en az 4 altyapı kategorisinde katılma şartı getirilirken, yeni sezonda ilk kez BAL ligine katılacak olan takımların ise kendi yerel liglerinde en az 2 kategoriye katılması şartı konuldu. Katılmayan takımların Amatör Disiplin Kurulu’na sevk edileceği karara bağlanırken, BAL liginde mücadele eden takımların altyapıdan sorumlu teknik adamlarının TFF B veya Amatör lisansa sahip olması da alınan kararlar arasında yer aldı.

Extra kontenjan ücreti kaldırıldı
2010-2011 sezonunda uygulanan ve 3000 TL yatırılıp yaşı büyük 2 futbolcuya vize yapılması uygulaması da bu yıl kaldırıldı.Bu hususta vize yaşının serbest bırakılması karara bağlandı.

Futbolcu Serbest Kalma Yaşı 25'e Çıktı
Kulüplerin daha önceki sezonlarda 18-23 yaş arası futbolcularla ilgili olarak 2000 TL yatırıp serbest transfer yapması ile ilgili de yeni bir uygulama getirildi. Alınan yeni karara göre serbest transfer bedeli olan 2000 TL’de bir değişiklik yapılmazken, yaş kategorisi 18-23 yaş aralığından, 18-25 yaş aralığına kaydırıldı.

20 yorum:

Adsız dedi ki...

Allah'tan korkun ya dalga geçer gibi 2.amatörde 30+2 ..TFF yönetim kurulu ve amatör kurul üyeleri hepiniz defolun gidin...Amatörede el attınız ya ülke futbolunu sizin gibi futbol topunu bomba zanneden insanlara bırakanlara ayıp...

Adsız dedi ki...

serbest kalma yaşı 25 kontenjan yaşı 27 futbolcu 2 sene içinde ne kazandı kazandı....sonra bırakır futbolu sanırım...sizin çıkardığınız kurallara sadece gülüyorum....

Adsız dedi ki...

sn.efkan bey yeni seçilen iasfk başkanı sayın ali düşmez'haftalardır sitede çeşitli konularda açıklama yapıyor, ama bakıyorumda sadece istanbulda binlerce futbolcuyu ve yüzlerce kulübü ilgilendiren böyle bir konuda en ufak bir açıklama yapmıyor, nedendir acaba ondan ve tüm amatör futbol yönetiminden açıklama bekliyoruz, en azından renklerini belli etsinler bizde bilelim kimleri seçtiğimizi, kimlerle yola çıktığımızı öğrenelim.

Adsız dedi ki...

peki gruplar nasıl olacak süper amatörde? ilk 2 play off my oynuyo yoksa direk çıkıyormu BAL'a?
bilgisi olan varmı?

Adsız dedi ki...

Bu kararları alan emekliliği gelmiş insanlar Türk futbolunu yönetirken acaba kendileri yaş gereği ne zaman emekli olacaklarını düşünmüyorlar mı ?

Adsız dedi ki...

İASKF başkanı Ali Düşmez'i bilmem ama Yemen Ekşioğlu yaş kontenjanının ateşli savunucularının başında geliyor...

Adsız dedi ki...

27 yaş olmadı beyler... Biz amatörlerden sizede kırmızı kart.. Artık amatör kurul ve tff birimlerinede 30 yaş sınırı koymanın tam zamanı...

Adsız dedi ki...

Geçtiğimiz yıl BAL devre arası toplantısında Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan(kontenjanında ateşli savunucusu ki amatördede BAL dışında icraatı olmadı)
eğer büyük paralar harcanırsa BAL liginin kısa zamanda dağılacağını kulüp yöneticilerinin ve başkanlarının yüksek bütçeli takımlar yapmamaları konusunda adeta tehdit eder konuşmaları Türkiye'de maalesef bu tip infiale yol açacak kararlara gebe olduğumuzun en büyük göstergesiymiş.Sıkıntı büyük ihtimalle tecrübeli oyunculara yapılan yüksek transfer ücretleri ki bu amatör futbolu yöneten kişilerce her zaman heryerde ne hikmetse rahatsızlık doğurmuştur...

Adsız dedi ki...

iyide bu yüksek ücret dediğini yöneticiler vermek mecburiyetinde değilki vermesinler desinler benim bütçem bu bukadar verebilirim, burda sanki yaşı büyük oyuncunun alacağı ücret çok fahiş gibi gözüküyor oysa bu arz talep meselesidir herkezin kendine göre piyasası vardır, kimse dur senin yaşın büyük sana daha çok para vereyim mantığı gütmez, oyuncu kaliteliyse iyi takımlarda başarıyla oynamışsa ona göre para ister, sonra türkiyede serbest piyasa ekonomisi var, futbolcu önceki yaptıklarıyla kendini pazarlar iyi işler yaptıysa iyi para ister kötü sezon geçirdiyse ağzını açıp para bile isteyemez ne alırsam kardır mantığıyla hareket eder.ben bu yaş takıntısına makul bir neden bulmakta zorlanıyorum. çıksın açıklasınlar şu sebeplerden ötürü böyle bir karar aldık diye biz futbolcuları ençok üzen konuda bu, bizi kale almıyorlar santrançtaki piyon gibi görüyorlar onlar ne derse yapmak zorundaymışız gibi bunun böyle olmayadığını bir şekilde anlatmamız lazım.

Adsız dedi ki...

Madem öyle futbolu yönetenler veya yönettiklerini sananlarında yaş kontejyanı 27 olsun. Yazıktır, günahtır yüzlerce gence git halı sahada 6-7'şerli top oynayın deniliyor. Lütfen birazcık vicdan beyler.

SS dedi ki...

sizin yapacağınız işe benn bu tff hiçbirzaman futbolcuların yanında olmayacakmı ben anlamıyorumm 25 yasına kadar ben o kulübe kölelik yapacaksam neden futbol oynıyım zaten 2 senedir alamıyorum lisansımı gidemiyorum istediğim kulübe para mıda alamıyorum neden böyle sorunlara engel olmuyorlarda futbolcuya iyice köstek oluyorlar anlamıyorum yazıklar olsun

Adsız dedi ki...

sayın efkan bey 27 yaş kuralını destekliyormusunuz başlıklı bir anket yapabilirmisiniz bakalım insanların görüşleri ne doğrultuda

Adsız dedi ki...

futbolculara yaş sınırı getirip duruyosunuz hocalara gücünüz yetmiyor 65 70 yaşında hocalık yapan klüpleri çiftlikleri gibi kullanan hocalar var genç futbolcuları düşünenler genç antrenörleri düşünmüyolar işlerine gelmiyo belkide....

Adsız dedi ki...

yazıklar olsun.kim hangizihniyetle bu kuralı çıkarıyor.nasıl rahat uyuyacak bu kuralı çıkaran M(adam)lar.. türk futbolunun geleceği için, gençlerin önünü açmak gibi saçma bahanelerle gelmesinler sakın..topçu her yaşta topçudur ama izin verseler tabi.. 18 yaşında birisi süper oynuyorda oynatılmıyormu?? iyi olan hak eden her zaman hakkını alır.. bence baskıya dayanamayacaklar bu saçma kuralı düzeltecekler..

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle yazıklar olsun bu kararı alan herkese! alınan bu kararla bütün futbolcular kulüplere peşkeş çekilmiş amatöre kölelik anlayışı getrilmiştir! BÜTÜN AMATÖR FUTBOLCULARI 18-25 VE 27 YAŞ ÜSTÜ NE KADAR SPORCU VARSA HAKLARINI ARAMALARI KONUSUNDA BİRLİKTE OLMAYA DAVET EDİYORUM! KİMSE SESİNİ SOLUĞUNU ÇIKARMADIĞI BU SÜREÇTE HAK ARAMA KONSUNDA BÜTÜN SPORCU ARKADAŞLARIN Bİ ARAYA GELİP BU KARARI ALANLAR GEREKLİ TEPKİYİ YASAL YOLLARDAN GÖZTERME ZAMANI GELMİŞTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM!

Adsız dedi ki...

resmen kuluplerle dalga gecıyorlar 4 tane futbolcu oynatacaksın bırde ıstedın kadar transfer edebılırsın dıoyolar resmen kufur edıyorlar ya boyle salakca bır dusunce olabılırmı futbolcunun en verımlı çagında futboldan uzaklaştırıyosunuz bunlar kahveleremı gıtsın yanı bunumu ıstıyosunuz amacınz nedır anlamıs degılım

Adsız dedi ki...

arkadaslar persembe saat 14:00 kanyon alısverıs merkezı onunde toplanıp tff ıstınyeye yuruyoruz facebookda organıze oluyoruz grubumuzda 500 kişi var suan oki çrtlk veya serdar köylü adresını ekleyın sızlerde katılın ne kadar kalabalık olursan okadar ses getırırız saygılarımla

Adsız dedi ki...

kendilerince devrim yaptıklarını sanıyorlar. burası amatör küme arkadaşlar amatör küme... bu ne yaa yok yaş sınırı kontenjan bilmem ne.ayıp ya. gücü olan bırakın oynasın.bu kurallarla ligin kalitesi kesinlikle düşecek göreceksiniz.

Dfghhh dedi ki...

Kaç tane oynuycak geleceği olan gençlerin futbola başlayıp kaç tane yeteneğin önünü kapatan bir sistem amatörde 30 yaşını gecenin bile oynamaması lazım gençlerin yurumesi lazım bunu anlamak çok kolayda anlatmak okadar zorki ornek fsg Hüseyin gtekin yapışmış takıma kendini futbolcu saniyo millet gtyle guluyo hberi yok ama

Unknown dedi ki...

Arkadaşlar yaşım 27
Çok uzun Zamandır halı sahada Top oynuyorum
Şimdi ise bir klübe yazılmak istiyorum
Olur mu olmaz Mı bilgi verirseniz sevinirim
En azından şansımı denemek istiyorum

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...