Cuma, Mayıs 27, 2011

TFF Tahkim Kurulu, Foça Belediyespor'u haklı buldu. İzmirspor küme düştü

İzmirspor'a Yabancı Oyuncu Şoku
Bölgesel Amatör Lig 8.grupta Foça Belediyespor ile girdiği amansız yarıştan galip çıkarak bu ligde kalabilmek için baraj maçı oynama hakkı kazanan İzmirspor, Nsisong Enyong isimli yabancı oyuncusunu lisans süresi dolduktan sonrada oynatması nedeniyle kazanmış olduğu iki maçta hükmen mağlup ilan edilince küme düştü.

12 Mayıs tarihinde TFF Yönetim Kurulu’nun Foça Belediyespor’un itirazını reddetmesi sonucu olayı Tahkim Kurulu’na taşıyan Foça Belediyespor’un itirazı dün karara bağlandı. Tahkim Kurulu dün aldığı kararla TFF Yönetim Kurulu'nun almış olduğu kararı bozdu ve Foça Belediyespor'un itirazını kabul etti.

Foça Belediye-Yeşilovaspor Bölgesel Amatör Lig için oynayacak
Alınan karar sonrası Foça Belediyespor ile Yeşilovaspor’baraj maçı oynayacak. Kazanan takım, İzmir'i gelecek sezon Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek 6. takım olacak.Maç tarihi ise AFDK'nın İzmirspor'lu oyuncu ve yöneticiye vereceği ceza ve İzmirspor'un olası itirazına en geç 15 gün içinde oynatılacak.

İzmirspor’un Önlenemez Düşüşü
2009-2010 sezonunda 3. Ligden düşen ve tarihinde ilk defa geçtiğimiz sezonu amatör ligde geçiren İzmirspor, bu sonuçla Bölgesel Amatörde de küme düştü. Asırlık çınar böylece, 2011-2012 sezonunda İzmir Süper Amatör Kümede mücadele edecek.

1 yorum:

Seyfi GÜL dedi ki...

Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki Federasyon göreve başlayınca, baraj maçı oynayıp Yeşilovayı 5-2 yenen Foça Belediyespor yeni sezon için BAl ligi listesinde olmasına, sezon harcı yatırmasına rağmen İzmirspor'u ligde bırakmak için küme düşürüldü. Yani küme düşen takımı lige aldılar, kazanana Seni Süper Amatör ligde oynatmaya karar verdik dediler. Böyle bir şey olabilirmi. Oldu. İnanmazsanız internette (Tahkim skandal foça) diye arayın.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...