Pazartesi, Nisan 25, 2011

Şirintepe - Araphan maçı oynanmadı

Yılanın sevmediği ot, dibinde bitermiş. Bir hafta güzel şeyler yazayım dedim. Alibeyköy’ün takımı olan Araphan’ın U19 maçını izlemeye gittim. Ancak maç, iki takımın forma renkleri birbirinden farklı olmayınca oynatılmadı.

23 Nisan 2011 Cumartesi, Mehdi Sancak Sahasında, saat 14’de başlaması gereken, Şirintepe-Araphan, U-19B, 11.grup müsabakasında, takımların her ikisinin de üstü beyaz, şortları beyaz ve konçları da beyaz olunca, maçın Hakemi Ramazan Bulut Açıkgöz, önce takımlardan farklı renkte forma temin etmelerini istedi, bu mümkün olmayınca da, saat 14.30’da sahaya, triosu ile birlikte çıktı ve maçın oynatılmayacağına karar vererek, takımlara lisanslarını iade etti.
Bu olayda tüm suç Kulüplerde
Bazı Kulüplerimiz maalesef iyi yönetilmiyor, hatta % 90’ı bu iş hiç bilmeyen kişiler tarafından idare ediliyor. Antrenörler de yetersiz… Her Kulüpte Genel Kaptan diye tabir edilen Yöneticiler var ancak takımının forma rengini bilmeyen o kadar çok yönetici var ki…

Mesela bazı Belediyeler, İlçelerinin Amatör Kulüplerine her maç öncesi, İl Temsilciliğinden program çıktısı alıp, kapısına kadar araç gönderiyor, “bu araba neden geldi?” diye soran Kulüp Başkanları var bizim memlekette.

Takımlar genelde maçlara hep son dakikada geliyorlar, esame yazmaktan aciz insanlar, liste yapıyorlar. Ancak iş çirkeflik yapmaya geldiğinde, bu insanlar en önde bayrak sallıyorlar. Hakem bir tane tacı yanlış verse, “maç satıyorsun” diyen beyin özürlüler, kendilerinin ne halt yaptığının farkında bile değillerse, biz de boşuna kendimizi yırtmamalıyız.

Benim bildiğim, bu gibi durumlarda ev sahibi takımın forma değiştirme zorunluluğu bulunmakta. Ancak, Şirintepe Kulübü yetkilileri, izlenimlerime göre, forma temini konusunda yeterli çabayı gösteremediler.

Mehdi Sancak Sahasında bu tesisi kullanan aynı ilçenin 4 tane spor kulübü bulunmakta, (İst. Gümüşhane, İst. Bayburt, Seyrantepe Yeşilce ve Şişli Sanayi) istenseydi oradan bir takım forma alınabilinirdi.

Misafir takım olan Araphanspor, Alibeyköy’e kadar gidip, yedek forma getirdi. Ama Hakemler, zamanın geçtiğini bildirip, maçı oynatmayı kabul etmediler. 

Bu olaydan herkesin ders alması gerekir, birincisi, ev sahibi takım Şirintepe maça çift forma ile gelebilirdi, ikincisi, yakın Kulüplerden forma tedarik edebilirdi. Üçüncüsü, bunların hiçbirisi mümkün değilse, Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı’nı bilgilendirerek, soruna çözüm bulabilirlerdi.
Araphan Kulübü’nün bildiğim kadarıyla yeterli sayıda forması var, onlar da her ihtimali düşünerek, daha tedbirli bir şekilde maça gelebilirlerdi. Bu işin yağmuru var, çamuru var, formanın yırtılması var. Hatta ben Kulüp Yöneticisi olsam, her maça, takım otobüsü ile bir forma gönderir, bir başka araç ile de bir takım forma daha gönderirdim. Bir de maça mutlaka paralı bir yönetici gönderir, ya da maça giden yöneticinin cebine, hastane masrafı olursa diye belli bir miktar para bırakırdım. Tabii paralı yönetici bulabilirseniz…

Sonuç olarak, bu maç tekrar edilecektir. Cumartesi olmasına rağmen işinden izin alanlar, okul için kursuna gitmeyenler, bir hafta boyunca bu maça hazırlananların suçu nedir diye sormayın, onları suçu, Türkiye’de sporcu olmaya çalışmalarıdır.

Velhasıl kelam, "biz adam olmayız, ama öncesi ben adam olmam, sigarayı acil bırakmam lazım!"


HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ

6 yorum:

cevdet dedi ki...

bu gidişle biraz zor bırakırsın sigaryı, ama bırakmanı temenni ederim.

Adsız dedi ki...

Bizzat şahit oldugum bir olay maç saatinden sonra Hakem triosu formaların gelmesini tam 40 dk bekledi şirintepe 10 dakikada forma getirebilecegi halde oralı olmadı Araphan yöneticilerini kutluyorum üstün çaba harçadılar nitekim formayıda getirdiler ancak hakemler üstünü değiştirip araca binmişlerdi O maç oynansaydı akabinde oynanacak 2. amatör maçı tam 1 saat sarkmış olacaktı...

Adsız dedi ki...

Muhalefet olmayın herşeye.Hakem 1 saat bekledi maçı.Ne bılıyosunuzda ne yazıyosunuz.Bunuda yayınlayın.

Burak Kurtuluş dedi ki...

Adsiz yorum yapan arkadaşımız, istemeseydik yorumunu silerdik. Bilmeden konuşmayın, Hakem adam uyanık olacak, gerektiğinde oyunu bozacak. İcabında antrenman yeleği giydirecek maçı oynatacak. Bir Kulüp, macinin ertelenmesi yüzünden en az 1.000. TL zarara giriyor, antrenman programı değişiyor, izin sıkıntılar oluyor vs. Eğer siz yine de bizi anlamıyorsanız, bugün Paşabahe Stadını gidin ve U19 maçını oynatmamak için her yolunu deneyen Sirintepe'nin kadrosu ile bizim sitedeki sporcu fotograflarını karşılaştırın, o zaman ne demek istediğimizi daha iyi anlarsınız. Ayrıca Hakem ile ilgili fikrimiz değişmedi, iyi hakem oyunu bozan Hakemdir. Ramazan Bulut Açıkgöz için herkes çok delikanlıdır diyorlar evet ama bu ayrı. Ben sahada Ali’nin hakkını Veli’ye yedirmeyen Hakem’i severim.

Adsız dedi ki...

burak kardeş sen yenimi geldin Günaydın hasan aslan

Adsız dedi ki...

burakçığım birde telefon numaranı kaybettim beni arasan sevinirim
Hsan aslan
İgdaş Spor Ant.

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...