Salı, Nisan 26, 2011

Saral: Silivri’ye profesyonel lig yakışır

Silivrispor Kulübü, Başkan Mustafa Saral’ın Başkanlığında yaptığı basın toplantısında geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini yaparken yeni sezon ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Silivrispor tesislerinde yapılan toplantıda Başkan Mustafa Saral, Asbaşkan Mutlu Memiş ile birlikte Futbol Şube Sorumlusu Cem Bayburt hazır bulundu. Tüm bir yılın genel değerlendirmesini yapan Başkan Saral, yeni sezon içinde umut vaat edici açıklamalarda bulundu. Kendi tesislerinde soru cevap şeklinde yapılan basın toplantısında Saral; “Bugün toplanmamamızda ana sebep bizim görev süremiz içinde hizmetlerini esirgemeyenlere teşekkür toplantısı şeklinde olmasını planlıyoruz. Sezon başından bu zamana kadar gelinen noktada gerçekten büyük bir özveride bulunduk. Aldığımız bu başara sadece Mustafa Saral’ın değil tüm camianın ve inananların başarısıdır. Şuana kadar maneviyatla yaptıklarımızın karşılığını almış bulunuyoruz. Başta Sayın Kaymakamımız Ahmet Demirkol’a teşekkür ediyoruz. Maneviyat olarak hep yanımızda oldu. Kendisine müteşekkiriz. Sayın Belediye Başkanımız, hem maddi hem manevi boyutta desteği oldu. Otogarın geliri ile kulübü ayakta tutuyoruz. Her zaman desteğini esirgemedi bizden. Sonra da bizi arayıp teşekkür eden siyasi parti liderlerine teşekkür etmek istiyorum. Emniyete ayrı bir parantez açıyorum. Bugüne kadar olağanüstü güvenlik önlemleriyle stadımızda oynanan maçlarda bir tek kişinin burnu kanamamış, en ufak bir asayiş olayı yaşanmamıştır. Son olarak olmazsa olmazı taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Açık ve net söyleyeyim bu seneki taraftar kitlemizi büyük takımlar harici var mı bilmiyorum yağmur çamur, deplasman demeden bütün maçımıza gelmişlerdir.

İyi niyetimiz belli!
Birçok kulüple iyi dostluklarımız oldu. Bunların başında ise Gazi Mahallesi Spor Kulübü gelmektedir. Sahalarında iki maç oynadık, gördüğümüz dostluk mükemmeldi. Aynı durum Yıldırımbosna için de geçerli. Biz iyi niyetimizi her zaman belli ettik, sezon içinde ve sonunda da karşılığını aldık.

Kongre yok!
Silivrispor’a her sezon başı yapılan ve beklenen kongre için tüzüğümüz ne derse onu yapacağız. İşin basitinde ise olağan üstü bir kongre yok, tüm yönetimdeki arkadaşlarım ile birlikte görevimizin başındayız.

Biz, takımımıza güveniyorduk
Kadir Akbulut hocamız ayrılırken 5-0 galip gelmiştik. İç işleriyle ilgili sıkıntılar olduğunu hissettik. Bu sıkıntıları engellemek amacıyla yönetim olarak karar aldık ve uyguladık. Daha sonra yeni bir hoca ile yolumuza devam ettik. Ancak son haftalarda işlerin iyi gitmediğini görünce yönetim olarak nerede durmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyordu. Takıma güveniyorduk. Selami Tarhan’la da gerekli elektriği yakalayamadığımızı hissettiğimiz anda onunla da yollarımızı ayırdık. Futbolcularımıza çok güvendiğimiz için bu kararları almak kolay oldu. Biz aldığımız kararın her zaman arkasındayız; doğrudur yanlıştır, orası bize kalmış. 

Herkes işine baktı, takım çıktı!
Bu açıklamaların takımı etkilemediğini söylemek doğru değil. Ancak bizler takımın bunlardan olumsuz şekilde etkilenmemesi için elimizden geleni yaptık. Yönetim olarak bu açıklamaları umursamadık. Selami hocamız da zamanlama olarak yanlış bir zamanlama seçti. En azından ligin bitmesini bekleyebilirdi. Cevap dahi vererek takımın ve kendi motivasyonumuzu bozmak istemedik. Arkadaşlarla konsantrasyonumuzu maça verdik. Açıklamanın içeriğine bakıldığı zaman da direk olarak yanlış beyanlar diyebiliriz. Böyle bir şey söz konusu bile değil. Yönetim kadro kurma hikâyesi bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Böyle birşey söz konusu dahi değil. Yanlış algılama oldu burada. Selami hoca göreve başladığımda tam 27 maç oynamış bir takımın başına geldi. Bir takım istişarelerde bulunmamız bu noktada yanlış anlaşıldı diye düşünüyorum. Başkan olarak kesinlikle 'Sen şunu oynayacaksın' diye bir şey söz konusu değil. Hiçbir zaman için kulüpte böyle bir şey olmadı. Onu biz kabul etmiyoruz. O zaman biz idareci olamayız burada. O zaman hocaya gerek yok. İdareciliği bırakmamız lazım. Hoca biz olalım, hocaya verilen paralara yazık. Bir tane kondisyoner tutarız, hafta sonu toplanır biz kadroyu yaparız, çıkarız sahaya o zaman. Sonuçta gelinen noktada bütün hocaların emeği vardır. Hiç kimsenin emeğini inkâr etmiyoruz. Kimin emeği varsa da teşekkür ettik zaten.

Tesisleşip yolumuza devam edeceğiz
Yarı profesyonel bir Ligdeyiz. Bundan sonraki hedef 3. Lig. Tesis olarak hiçbir şekilde hazır değiliz 3. Lige. İlk evvela, 3.Lige çıkması gereken takım tesis olarak hazır olması lazım. Silivrispor'un tesisi yok. Antrenman sahamız yok. Sosyal bir alan yok Silivrispor bünyesinde. Hedefimiz belki önümüzdeki sene tesisleşme ile birlikte Bölgesel Amatör Lig'de kalıcı olmak.  Binanın temelini ne kadar sağlam yaparsanız binayı o kadar yüksek yapabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak belediye başkanımızla görüşmeyi düşünüyoruz. Arazi tahsis edip üzerine kendi tesislerimizi yapmak istiyoruz.

Silivrispor'u şampiyon yaptık
Başarının tüm camiaya ait olduğunu kaydeden Saral “Sonuçta biz burada Mustafa Saralspor’u değil Silivrispor’u şampiyon yaptık. Biz, “yönetim olarak yaptık” Yaptım demiyorum sizlere! Bunu da, taraftarıyla, camiasıyla, yöneticisiyle, teknik kadrosuyla yaptık. Silivri olarak yaptık, kısacası… Bırakın da, bir gün, iki gün sefasını sürelim.

Şampiyonluk gecesi düzenlenecek
Öte yandan Silivrispor yönetiminin yeni sezon öncesi şampiyonluk gecesi düzenleme hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Yönetim kurulunun geceden gelecek gelirle yeni sezonun bütçesine yön vereceği kaydedildi. Gece için organizasyon yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğü, menajerler aracılığıyla da sanatçı görüşmelerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

Çarşamba günü helalleşecekler
Bu arada Silivrispor yönetiminin çarşamba günü futbolcularla biraraya gelerek geçtiğimiz sezondan kalan maç başlarını, primlerini ve şampiyonluk primini dağıtacağı, oyuncularla bütün hesapların kapatılacağı bildirildi.

HABER-FOTOĞRAF: ENGİN AKIN

5 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrikler ama.şunu unutmasınlar selami tarhan onların çalıştıgı diger yönetici hocası olmaz olmamıştırda.madem karışmıyodunuz 4 maçta 10 puan alan.şampiyonluktaki rakibine yenilen penaltı kaçıran tek kale oynatan hocayı niye gönderdiniz.ligi 3 hocayla bitirip bu parayla son dakka şampiyon oluyosanız oturun düşünün.

Adsız dedi ki...

başkanım siz doğru yoldasınız negatif yorum yazanlar belli.takımdan kovduklarınız yazıyor yazdırıyor negatif yorumları.sıkıysa google hesabından sallasınlarda göreyim derlikanlı kim

Adsız dedi ki...

ben serdar ikinci yazıyı yazan benim adam gibi adam olan bütün futbol camiası tanır.ben silivrispor lu oyuncu da degilim.silivri sporlada bi işim yok,herkesle de futbol konuşmam bu yazıyı da,adam gibi adam işini saygıyla yapan dürüst ve ahlaki degerleri hep ön planda olan selami tarhana yapılanlardan dolayı yazdım.selami tarhanın adamlık geçmişine futbolculuk geçmişine antrönörlük geçmişine bakın silivri spor mu kaybetmiş selami tarhanmı kaybetmiş anlarsınız.bunu da anlamanız için futbolu iyi bilmeniz lazım.4 maç ta 10 puan toplayan her maçı tek kale oynayan penaltı kaçırmakla hocanın kaderini belirleyenler bunu bilemez.

Adsız dedi ki...

ne selami tarhanı ya komik olmayın 4 maçta 10 puan demişsin de senin pek hesapla aran iyi değil sanırım. sultangaziye ve istanbulspora mağlup oldu iki maç üst üste nasıl 4 maçta 10 puan oluyo bu ? : )ayrıca çatalca beşyüzevler maçlarını falan seyretmedin sanırım tek kale anlayışını çok merak ettim. selami tarhan mahalle takımlarını çalıştırır büyük kulüpleri isimlerini çalıştırmak herkesin beceresinde olabilen birşey değildir bunu da gördük zaten

Adsız dedi ki...

anlamıyosun eralde göreve geldigi ilk 4 maçtan bahsettim.sultan gazi istanbulspor maçını gördük.mahalle takımı olan hürrüyet gücünü şampiyon bide istanbul şampiyonu yaptı türkiye şampiyonasına götürdü 4 eksikle final oynuyan takıma 1.0 yenildi.siz koskoca ilçe 3 hocayla bu kadar parayla son dakikada çıktınız çok komiksiniz ya böyle devam edin

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.