Cuma, Nisan 29, 2011

Köşe Yazısı: Stat stat İstanbul...


İstanbul’da amatör maçları takip etmek için her hafta fırsat buldukça değişik statlara gidiyorum. Kimi zaman gazetenin aracıyla, kimi zaman kendi imkanlarımla (Yani belediye otobüsü, minibüs veya tabanvay)… Bazı sahalara gidiş çok rahatken, kimine gidiş-dönüş büyük eziyet oluyor.

Bugün kendimce ulaşımı zor olan ve kolay olan statları listelemek istedim. Tamamen kişisel bir listedir. Amaç kötülemek değil, yalnızca karşılaştığım zorlukları paylaşmaktır. Eminim ki aşağıdaki statlardan benim kolay dediğime zor, zor dediğime kolay dersiniz. Listemi bana uzaklıktan ziyade ulaşım imkanlarını kıstas alarak hazırladım:
  
ULAŞIMI EZİYET OLAN STATLAR:

10. NURTEPE: Bu stada otobüsle gidersem yürümek zorunda kalıyorum, özel araçla her gidişimde de kayboluyorum. Çok arada bir yerde…
9. SEFAKÖY KARTAL: Sefaköy Sultanmurat Mahallesi’nde evlerin arasında bir stat. Labirent gibi sokakların arasından, sora sora bulabiliyorsunuz.
8. SANCAKTEPE BLD: İki kez gittim, nasıl buldum halen hatırlamıyorum. Avrupa yakasından ulaşmak çok zor.
7. BAĞCILAR BLD MAHMUTBEY: İşime en yakın stat ancak çok sapa ve ters bir yerde. Bağcılar merkezle alakası yok, bu nedenle ki ismi değişti.
6. SULTANBEYLİ 75. YIL: Sürgün stadı. Sultanbeyli’de oturanlar bile bir vasıta olmaksınız gidemiyor, ilçe merkezinin çok uzağında.
5. YENİSAHRA: Kuş uçuşu E5’e yakın olsa da böyle çukur gibi bir yerde, her gidişimde muhakkak kaybolduğum yerlerden…

4. ESENLER BELEDİYE: Esenler Belediyesi’nin “Acaba insanların maç izleyemeyeceği nereye stat dikebiliriz?” sorusunun yanıtı. Esenler Merkez’in çok çok uzağında, Atışalanı’nın da dışından, yakınından toplu taşıma aracı geçmediği bir stat.
3. ALEMDAĞ: Tesis modern, çim güzel eyvallah da buraya kim gelecek? İstanbul’un bittiği, ormanın başladığı Alemdağ kasabasının dışında, orman yolunda bir stat… Maçlar puslu havada oynanıyor, kışın kurtların inmesi muhtemel!
2. YILDIZTABYA: Bu stadı yapanları tebrik ediyorum. Öyle bir yere koymuşlar ki, 10 metre dibine girmediğiniz sürece Yıldıztabya Stadı’nı kesinlikle göremiyorsunuz! Bir tepenin üzerinde, sarp kayalıklar ve uçurumun hemen dibindeki Yıldıztabya Stadı’nı gösteren tabelayı göremezseniz işiniz zor.

1. GÜRPINAR: Beylikdüzü’nde oturuyorum ancak bu stada gitmek, benim için Beykoz’daki Spor Akademisi Stadı’na gitmekten bile daha zor geliyor. İnsanın yaşamadığı, çevresinden hiçbir toplu taşıma aracının geçmediği, Allah’ın kaderine terk ettiği bir deniz kıyısında olan bu stada özel aracınız yoksa gitmeniz zor. Ha, benim gibi gidersiniz ancak dönüşte inanılmaz dik bir yokuşu çıkıp, sonra fellik fellik minibüs ararsınız. Minibüs 20 dakikada bir gelir, ağzına kadar doludur. Her sezon 1 kez giderim, bu sezon onu bile yapmadım.

GİDİŞ YOLU KEYİFLİ STATLAR

5. SPOR AKADEMİSİ: Kavacık’ta in, bir minibüsle aşağıya in, önündesin! Yahut özel aracında Otağtepe-Anadolu Hisarı sapağından in, yine önündesin. Spor Akademisi Stadı’na gidiş çok rahat.
4. KARAGÜMRÜK ARENA: Edirnekapı’ya gitmek zaten çok basit. Oradan ufak bir yürümeyle stadın önündesiniz.
3. BAŞIBÜYÜK: Her ne kadar bana uzak olsa da bu stadı bulmak da çok kolay. E5’ten gelinebildiği gibi TEM’den Dudullu sapağına girip Kayışdağı üzerinden de rahatça ulaşılıyor.
2. YEŞİLOVA ESNAF: E5’e çok yakın. Bağlar durağında metrobüsten in, otobüsten in, 2 dakika yürü, stattasın. Buraya tekrar maç verileceği günleri iple çekiyorum.

1. AVCILAR TURGUT ÖZAL: Metrobüs sağ olsun, İstanbul’un her tarafından rahatça ulaşılan bir yerde artık. Metrobüs son durakta in, karşıya geç, stadı görüyorsun hemen. En rahat ulaştığım stat.

YAZI: EFKAN BUCAK

4 yorum:

Adsız dedi ki...

efkan bey siz birde maltepe belediyesi idealtepe suni çim sahasına gitmeye kalksanıza :):):) anadolu yakasında olmama rağmen her gidişte muhakkak karıştırıyoruz .iki sokak üstteki ana caddedeki esnaf bile sahadan bi haber insan bir tabela diker caddeye ama nerde ....

Adsız dedi ki...

Namık Sevik'i unutmuşsunuz. Wembley mübarek.

Adsız dedi ki...

okmeydanı fetih, seyrantepe (telekom arena değil), çakmak, ümraniye belediye sahaları da bulunmaz(!) sahalar...

BARBAROS AKKOYUNLU dedi ki...

efkan hocam;koşdağı selamsız mustafa sahası.

Küçüksu Rasathanespor 7'de 7 yaptı

İstanbul 2. Amatör Lig 15. Grup'ta lider Küçüksu Rasathanespor sahasında Poyrazköy Gençlikelispor'u 3-1 yenerek 7'de 7 yaptı.