Perşembe, Nisan 28, 2011

Bir çınar daha devrildi, Alibeyköyspor küme düştü


Bölgesel Amatör Lig’e yükselme/düşme play-off maçlarında sürprizler dün de devam etti. Zonguldakspor ve Erzincanspor’dan sonra,  1950 yılında kurulan ve İstanbul’un en fazla il şampiyonu olan Kulüplerinden birisi olan Alibeyköyspor, hızlı düşüşüne engel olamadı. 4 sezonda tam 4 dört defa küme düşen turuncu-mavililer, İstanbul Süper Amatör Lige geriledi.


Bölgesel Amatör Lig, 12. grupta sezonu 7. sırada bitirmesine rağmen, iller kontenjanı sebebiyle, play-out maçı oynamak zorunda kalan Alibeyköyspor ile Süper Amatör Lig, Bölgesel Amatör Lige yükselme Play-off grubunda 7. olan İstanbulspor, Alemdağ Stadında karşılaştılar. Alibeyköyspor maça hızlı başladı ve henüz 4. dakikada Ozan ile golü buldu ve ilk devre bu sonuçla kapandı. İstanbulspor, bu gole 67. dakika Gökhan ile cevap verdi ve maça eşitlik geldi.


Normal süresi 1-1 eşitlik ile biten maçta, 97. dakikada Alibeyköyspor’dan Çağlar, takımını öne geçiren golü atsa da, Gürkan Demirci’nin 120. dakikada gelen penaltı golü, maçı seri penaltı atışlarına baktı.


Alibeyköyspor, Ozan, Orhan ve Çağlar ile penaltı atışlarından golü buldu ancak Kayahan ve İsmail’in penaltılarını İstanbulspor kaleci Mustafa kurtarmayı başardı. Hacı Hüseyin, Onur, Sinan ve Gürkan ile 4 atıştan da yararlanan İstanbulspor, Süper Amatör Ligdeki ilk sezonunda Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısını gösterdi.


Maçın Hakemi Mustafa İlker Coşkun, Alibeyköyspor’dan Emin’i, İstanbulspor’dan da Uğur’u aynı müsabakada ikinci ihtarlık hareketleri neticesinde oyundan ihraç ettiği için, iki takım da müsabakayı 10’ar kişi tamamladılar.


Maça ilgi oldukça fazlaydı. MHK Başkanı Oğuz Sarvan, MHK Üyesi Ünsal Çimen, MHK Üyesi Zihni Aksoy, TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, İl Temsilciği mensupları, birçok Amatör Kulübün Başkanları, Profesyonel ve Amatör Liglerde görev yapan Teknik Direktörler ve eğitim için İstanbul’da bulunan Süper Lig Hakemlerinden bazıları ile çok sayıda Alibeyköyspor taraftarı maçı takip ettiler.


Stat: Alemdağ
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Hüseyin Fidan, Neşet Merdin
İstanbulspor: Mustafa, Hacı Hüseyin, Sinan, Sait, Evren, (Onur) Tayfur, Birkan, Cem, (Erkan) Uğur, Gürkan, Evren Gayır (Gökhan)
Teknik Direktör: Oğuz Ataman
Alibeyköyspor: Sedat, Çağlar, İsmail, Kerim, Orhan, Özkan, Emin, Ozan, Soner, Olcay, (Kayahan) Seyit Ali (Yakup)
Teknik Direktör: Kâmuran Gazi

HABER-FOTOĞRAF: BURAK KURTULUŞ ve ERDEM

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bir cinar devrildi hakeden daha fazla istiyen istanbul spor kazandi tebrikler cocuklar.

Adsız dedi ki...

Tebrikler aslanlar sait sinan ugur haci .sizi alan sampiyon olur ztn.

Adsız dedi ki...

reklam yapmayalım.İstanbulspor "play out oynayarak" BAL ligine çıktı.O zaman diğer direk çıkan takımların futbolcularını alan da Şampiyonlar Ligi şampiyonu olur bu mantıkla hatta büyükçekmece Kıtalararası Futbol Şampiyonu olur:)

Adsız dedi ki...

Galatayı yarı yolda bırakan kamuran hoca ile ancak bu kadar

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...