Perşembe, Nisan 28, 2011

Bir 'başarısızlık' öyküsü: Kartal Belediyespor


Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Bayrampaşa Tunaspor’a 1-0 yenilen Kartal Belediyespor, Türkiye liglerine en kötü giriş yapan kulüplerden biri olarak tarihe geçti.
2009-2010 sezonu başında, Bank Asya 1. Lig’deki Kartalspor’un yönetimiyle ters düşen Kartal Belediyesi’nin, 3. Lig’de mali açıdan zor günler geçiren Yıldırım Bosnaspor’un yarışma haklarını satın almasıyla kurulan Kartal Belediyespor, amatörden çıkan birçok ekibin transit geçerek 2. Lig’e çıktığı 3. Lig’de tutunamadı ve grubunda sondan ikinci olarak, tarihindeki ilk sezonda profesyonel ligden düştü.

Bölgesel Amatör Lig macerasına iddialı başlayan Kartal Belediyespor’da sezon ilerledikçe sorunlar baş gösterdi. Futbolcuların paraları ödenemezken birçok isimle yollar ayrıldı, sonra bazı futbolcular geri çağrıldı. Sezon sonuna doğru yine kriz patlak verdi, hatta futbolcular idmana çıkmadı, sonra bu kriz de bir şekilde aşıldı.

Kırmızı-Yeşilliler’in 3. Lig puan durumunda altında olan tek takım Maltepespor, Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta şampiyon olup 1 sezon aradan sonra profesyonel lige dönerken, komşusu Kartal Belediyespor’a da ligde tutunmak için bir şans tanıyordu. Bayrampaşa Tunaspor’la oynadığı baraj maçına favori çıkan Kartal Belediyespor, rakibinin hırslı ve istekli futbolu karşısında etkili olamadı ve 1-0 yenilerek 2 sezon içinde 2. kez küme düştü.

Takımı kurduğundan bu yana A takımda hiçbir başarı sağlayamayan, takımı bir türlü başarıya yönlendiremeyen Kartal Belediyesi’nin gelecek sezon için ne yapacağı merakla bekleniyor. Bu yönetim anlayışı ve ilçenin ilgisizliğiyle Kırmızı-Yeşilliler'in İstanbul Süper Amatör Lig'de de işi zor görünüyor.

YAZI: EFKAN BUCAK

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Yıldırım Bosnayı satanlar ne kar etti be.Sen hem takım satın al 3.lig de Milyarlar harca sonRA amatöre kadar düş.Belediyelerin amacı yarışmak olursa halkın parasıyla takım kurmaya çalışırsan böyle olur.Destek versin belediyeler ama direk futbol camiasında olmaları bence yanlış.Güle Güle Kartal belediye artık bu yıl da başka takım alırlar

Adsız dedi ki...

Kartal belediye yeşil kırmızı

Adsız dedi ki...

kesinlikle tek kelime ile özetlenmeli bu durum: Belediye sana yazıklar olsun.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.