Çarşamba, Mart 23, 2011

'Parayla şampiyon olunsaydı Beşiktaş şampiyon olurdu'



Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral ve Asbaşkan Mutlu Memiş’in kendi tesislerinde düzenlediği basın toplantısında hedeflerin tutturulmasına az kaldığını söylediler. Kalan dört maçta da iyi sonuçlar alıp özlenen bir üst tur heyecanını Silivri’ye yaşatacaklarını beyan ettiler. 


Hafta başında Silivrispor tesislerinde yapılan basın toplantısında Silivrispor Kulübü Başkanı Mustafa Saral, Esenyurt Stadı’nda oynanan Çatalca maçının ardından çıkan olayları tasvip etmediğini belirterek lig sonunda hedefe ulaşacaklarını belirtti. Tesislerde yapılan basın toplantısında Silivrispor Kulüp Başkanı Mustafa Saral; “Bizim bu toplantıyı yapmamızdaki asıl amaç Çatalca maçında yaşanan olaylardır. Sonuç olarak istemediğimiz ve tasvip etmediğimiz olaylardır yaşananlar. Spor camiasına çok kötü bir fotoğraf verdik. Bizim asıl ve sıkıntımız budur. Normal lig maratonunda Silivri Stadı’nda oynadığımız maçlarda hiçbir olayımız yoktur. Kaldı ki bizim statta tel örgülerimiz de yok. Olayların olmamasını isterdik oldu artık bu saatten sonra da yapacak fazla bir şey yok. Gerekli makamlardan gerekli özürlerimizi diledik" dedi.
Saral açıklamalarına şöyle devam etti: 


'Zor maçlarımız kaldı'
Son haftalara giriyoruz. İstanbulspor ile oynuyoruz ardından da Sultangazi maçımız var. Sıralamaya bakıldığında her iki takımda bizim en yakın rakibimiz aslında. Birine 4 puan diğerine de 3 puan var aramızda. Bu oynayacağımız maçlarda her türlü sonuçta ligin sıralaması tamamen değişecektir. Takım, kulüp ve taraftar olarak bu maçlara iyi hazırlanacağız. Takımımıza güveniyoruz. İnşallah yolumuza devam edeceğiz. Zor maçlar bunlar. Hala bizim çıkış statümüz ile ilgili belirsizliğin olması bizi düşündürüyor ve stresi arttırıyor. Herkes üç takımın çıkacağı konusunda olaya yaklaştığında belirsizlikle birlikte sorunlar da çıkıyor. Gerginlikler de oluyor. Bizim 5. Grup hep şampiyonlar ligi olarak görülüyordu. Şimdi ise bizim grubun ilk iki takımı yani B.Çekmece ve Silivri şuan itibarıyla lider konumda. Dengelerin denk dağıtılmaması etkili oluyor. Bir sondaki sezon bunların düzeltileceğine inanıyorum.


'Beşyüzevler maçına üzülüyorum'
Bütün sorumluluk benimdir. Beşyüzevler maçını çok iyi bir havada oynamak isterdik aslında. O gün hava çok ama çok kötüydü. Futbol için elverişli bir hava değildi. Aslına bakarsınız bu Silivri ve Beşyüzevler maçı iyi bir havada oynansaydı bana göre ligin en güzel ve zevkli bir maçı olacaktı. Hava şartlarından dolayı biz etkilendik rakip etkilendi. İyi ve güzel bir havada oynansaydı tribünlerdeki birçok taraftar ve futbolsever muhteşem bir mücadelede izleyebilirdi. Olmadı. İşte bütün bir sezon boyunca üzüldüğüm tek maç budur. Ben bu maçın son derece iyi geçmesini bekliyordum ama hava engel oldu. Ne diyelim. Olmadı. 


'Buradan çıkacağız'
Bu saatten sonra her maç final bizim için. Toplamda oynayacağımız dört maç, bunların hepsinin havası ayrıdır. Tek tek değerlendirilmesi gerekmektedir. Yani ligin şekilleneceği haftalara giriyoruz. Son 4 maç kala bize göre ufukta direğin ucunu da gördük diyebilirim. Hayırlısı ile bir aksilik olmazsa takımımıza güveniyoruz buradan çıkacaktır. Sezon başında takımımızı kurarken bu yoğun lig maratonunu düşünerek takım kurduk. Sezon başında arkadaşlarla toplantılarımızda konuştuğumuz maratonumuz gerçekten çok uzun olduğudur, toplamda 35 maç yapacağız takımımıza güvenelim geniş bir kadromuz olsun ki lige hazır olalım. Kuralardan sonra gördük ki iyisini yapmışız. Şampiyonlar liginden çıktık. 


'Çıkış primi hazır'
Son dört maçın ayrı ayrı primi yok. Lig sonundaki primimiz var. Belki Sultangazi maçı için prim verebiliriz. Prim önemli değil aslında. Alın terini ödeyemezsiniz, karınca kararınca cep harçlığı yapsınlar diye veriyoruz birşeyler. Sahada yaptığı mücadelenin karşılığını veriyoruz terleri kurumadan. Takımızın hepsi zaten Silivrili zaten bu ruh var onlarda. Silivrililik ruhu ile oynuyorlar. Bu şekilde bir yerden sonra para kar etmez. Parayla şampiyon olunsaydı Beşiktaş şampiyon olurdu. 


'Çatalca maçı fizik mücadelesiydi, kazandık'
Her iki başkanın birlikte yaptığı toplantıda Silivrispor Kulübü Asbaşkanı Mutlu Memiş şunları söyledi; “Ligde biz sezon başında koyduğumuz hedefe doğru emin adımlarla gittiğimizi düşünüyorum. Kalan 4 maçta da az hasarla çıkarsak seneye Silivrispor’uBölgesel Amatörde görürüz. Başkanımızın da az evvel söylediği gibi grubun ne denli zor olduğunu görüyoruz. Grupta 6-7 maçı final maçları oynadık. Futbolcularımız tecrübeli bir şekilde çıktılar. İnşallah bundan sonraki periyotta dostça kardeşçe maçlarımızı oynayıp çıkacağız. Oyun olarak Çatalca maçında fizik mücadelesi vardı. Böyle maçlarda kimse üst düzey maç oynanmasını beklememelidir. Çatalca bugün sezon içinde en çok mücadele eden bir takım görüntüsünedir. Bakınız bu takım grupta toplam 5 gol yemiş biz üç gol atıyoruz. Böyle bir takıma karşı üst düzel futbol oynamasını kimse bekleyemez. Bunun yanında da üç gol atıp üç, dört pozisyonumuz var. Gergin bir maçtı. Biz gruplarda öyle maçlar oynadık ki üst düzey top oynadık gol bulamadık. Lig maçında telafi var bu maçlarda ise telafi asla yok. Kazanmak önemliydi kazandık. Güçlü olan takım kazanıyor. Bir trilyona bir penaltının atıldığı maçlar da gördük biz. Bu sistem daha iyi bize göre. Siz bir sezon boyunca iyi bir takım yapacağım diye oyunculara para akıtın sonra Türkiye finallerinde bir penaltıya kurban gidin. Bu şekildeki eleme daha garanti iyi oldu."

HABER-FOTOĞRAF: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.