Salı, Aralık 21, 2010

Metin Kaygın, Karagümrük-Zaferspor maçını yorumluyor




Editörün Notu: 2 ay önce, Teknik Direktör Metin Kaygın’dan, birlikte bir maç izleme sözü almıştım. Bu haftaya nasip oldu ve Metin Hoca ile birlikte  Karagümrük-Bursa Zaferspor; Bölgesel Amatör Lig 10. Grup maçını izledik. Geçtiğimiz hafta Cuma günü, Ayvalıkgücü Belediye maçı öncesinde, Feriköyspor’daki görevinden istifa eden değerli Hocamız, ricamız üzerine, bu maçı Yerel Futbol ziyaretçileri için yorumladı. (Burak Kurtuluş)


                               F. Karagümrük 2 puan kaybetti, 
                           Bursa Zaferspor ise 1 puan kazandı.

      İlk olarak, F. Karagümrük’ün kadrosunun çok kaliteli oyunculardan oluştuğunu mutlaka belirtmeliyim. F. Karagümrük takımı her geçen hafta daha iyi bir futbol oynamaya devam ediyor. Feriköy’de görev yaparken F. Karagümrük’e rakip olmuştum ve açıkçası, o günkü takım ile bu takım arasında gerek futbol anlamında, gerekse saha içindeki mücadele ve oyuncuların daha çok kazanma istekleri ve birbirlerine olumlu yönde yardımlaşmaları anlamında müspet yönde gelişmeler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 


      F. Karagümrük bu maça, klasik 4-4-2 düzeni ile başladı ve ön tarafta Yasin Markal ve Cem Keskin’in rakibe önde basmasıyla birlikte istediği tempoyu maçın hemen başında yakaladı ve ilk dakikadan itibaren oyunu rakip sahaya yıktı. F. Karagümrük, sürekli ayağa oynayarak, zaman, zaman oyunu kenarlara da yayarak rakibini iyice bunaltı ve henüz 20. dakika dolmadan 3 net gol pozisyonu buldu. Erken bir gol bulup, maçın kalan dakikalarında oyunu istediği gibi yönlendirmek isteyen F. Karagümrük Teknik Direktörü Sayın Şirin Berber, aradığı golü bulamayınca, 25. dakikada oyun içinde bir değişikliğe gitti ve o dakikaya kadar rakibinden pozisyon yemeyen F. Karagümrük defansından Halil Kaya’yı çıkartıp, orta sahanın sağında ve kimi zaman da hücumda olumlu işler yapan tecrübeli Serkan Börekçi’yi, tandem bölgesinde Hakan ile birlikte oynatmaya başlayıp, hücuma çabukluk katması için Bilal’ı oyuna aldı. Ancak, bu dakikaya kadar bir tane bile organize atağı olmayan deplasman ekibi Bursa Zaferspor, oyunda yavaş, yavaş dengeyi kurmaya başladı. 


      Sakin ve sürekli kontrollü oynayan ve ayrıca tam bir deplasman ekibi gibi mücadele eden Bursa temsilcisi; bana göre maçın en etkili adamı olan F. Karagümrük’lü defans oyuncusu Hakan’ın, atağa çıkarken kaptırdığı bir top ile 37. dakikada Samet ile Karagümrük kalecisi Tuncay’ı avladı ve deplasmanda öne geçti. İlk yarının kalan dakikalarında da, F. Karagümrük’ün yoğun baskısı aradıkları gölü bulmaya yetmedi. 


       Bursa Zaferspor; müsabakaya, 4-2-3-1 düzeni ile çıktı ve tam bir deplasman takımı gibi oynadı. Müsabaka boyunca savunmada kalmayı tercih edip, çabuk ve ayağa toplarla kontra atağa çıkmayı hedefleyen deplasman takımı, rakip defansın arkasına attığı toplar ile aradığı fırsatları da buldu. Bilhassa, maç boyunca F. Karagümrük’lü kenar oyuncularının kaptırdıkları topların hemen arkasına geçmemeleri ve savunmaya zamanında yardım etmemelerinden dolayı, Karagümrük savunmasına zaman, zaman sıkıntı anlar yaşattılar. 


        Zaferspor ayağa oynasa, Karagümrük zorlanabilirdi
       Müsabakanın ikinci devresinde F. Karagümrük, temposunu daha da arttırıp, rakibini iyice bunaltmaya başladı. Bu anlarda genç golcü Seyithan’ın da oyuna dahil olması, ev sahibi takımını baskısını arttırmasına vesile oldu. 56. dakikada Burak Dost ile bir duran top organizasyonunda aradığı golü bulan F. Karagümrük, ataklarını sıklaştırdığı anlarda kaptırdığı toplarda şayet Zaferspor biraz daha hızlı ve ayağa oynayabilseydi, F. Karagümrük’e zor anlar yaşatabilirlerdi. 


      Keyif verici bir maç oldu.
     Sonuç olarak, ben F. Karagümrük’ün bu maçtaki baskılı oyununu çok beğendim. Bursa Zaferspor’un ise, sayısal olarak eksik kalmalarına rağmen, oyun disiplininden kopmadan mücadele etmelerini ve maç boyunca verdikleri mücadeleyi beğendiğimi belirtmeliyim. İzleyenlerin keyif aldığı bir maç oldu diyebilirim. Yağmurun ağırlaştırdığı zemine rağmen, iki takım futbolcuları da bir final maçı niteliğinde mücadele ettiler ve maça gelenlere futbol dolu anlar yaşattılar. Kaybedene yazık olacağı bir müsabaka oldu diyebilirim. 


      Son anlarda yorulan futbolcuların sinirlerinin de zaman daraldıkça yıpranması nedeniyle, müsabakada 3 kırmızı kart çıktı. Buna rağmen maç bitiminde iki takım futbolcularının, teknik kadrolarının birbirlerini tebrik etmeleri, kalan maçlar için başarı dileklerinde bulunması ve dostça başlayan bu zor maçın başladığı gibi dostça bitmesi de güzel maçı taçlandıran bir görüntü oldu. Son olarak da F. Karagümrük seyircisinin 90 dakika boyunca hiç susmadan takımlarına destek vermeleri ve maç sonunda da takımlarını alkışlamaları futbol sahalarında görmek istediğimiz görüntülerdi.


     Ben, her iki takım Teknik Direktörlerini ve futbolcularını ve diğer ilgilileri ve maça güzellik katan herkese teşekkür eder, kalan maçlarda iki takıma da başarılar dilerim. 
Saygı ve sevgilerimle. 


YAZI: METİN KAYGIN

12 yorum:

Adsız dedi ki...

HACAM SELAM

FERİKÖYDEN NEDEN İSTİFA ETTİNİZ NEDEN ACIKLAMIYORSUNUZ.SİZE YAPILAN COK AYIP BUNU HERKEZ DUYSUN BENCE SAYGILAR.

ÜMİT

Adsız dedi ki...

1 ay önce metin hocaya dememişmiydik hocam istifa edersin diye..bunlar sportif direktör deyil teknik direktör getiriyorlar !!.
bu arada ne oldu feriköy başnaıyla konuşulacaktı yerel futbol ekibi olarak..
İSTİFA !!

Adsız dedi ki...

hocam şu istifa ile ilgili:(yada yeme operasyonu:)bir açıklama bekliyoruz. madem yorumculuğada başladın burdan senin gibi hocalara antrenörlere hatta sporcu kardeşlerimize bu klupte nasıl bir yönetimin olduğunu lütfen anlat.bizim gibi semtini klubünü sevenlere inanmıyorlar belki sana inanırlar.allah yolunu açık etsin hocam başarılar..

Burak Kurtulus dedi ki...

Ferikoy'lu arkadaslar; Metin Kaygin, Feriköy Spor Kulubü ile ilgili konuşmayacak. Sadece, Ferikoy'un başarılı olması için dua edeceğini söyledi. Ayrıca, Hoca yorumculuğa da başlamadı, vakti oldugunda bazı BAL maclarından yorumlar yaparak, manevi olarak bize yardım etmiş olacak. Durum bundan ibarettir.

Burak Kurtuluş dedi ki...

Karagümrük için sürekli, “kısmetsiz takım” diyorlardı, Pazar günü bir kez daha buna şahit oldum. Karagümrük biraz şanlı olsaydı, bu maç 5-1 biterdi. Bursa Zaferspor, aldığı bu beraberlik ile istedikleri 1 puanı aldı. Maç boyunca Bursa temsilcisinin bir tane bile pozisyonu olmadı. Kaleci Tuncay’ın ıskaladığı 2 pozisyon haricinde, Karagümrük, rakibinden pozisyon dahi yemedi. Karagümrük’ün çıkarken, kaptırdığı bir top ve Bursa Zafer’in rakip ceza alanına giremeden bulduğu bir gol; deplasman ekibine dilediği puanı kazandırdı.
Şayet Karagümrük bu futbolu oynamaya devam ederse, ligin ikinci yarısında dilediği yerde olabilir. Tabii bazı hassas bölgelere takviyeler ile birlikte… Maç boyunca sadece takımı destekleyen Karagümrük seyircisi için sözü maçın bir görevlisi söyledi; “Bu ligde bu seyircinin ne işi var?”
Son olarak da maçın Hakemlerine biraz dokundurmam gerekiyor; Hakem Cemalettin Karayılan ismini BAL takımları hafızalarına kazısın. Bu adam Hakem falan değil. İstanbul Hakemlerini yeri geldiği zaman beğenmiyoruz ama bizimkiler bunların yanında Collina gibi. 3 ihraç oldu oyunda, bana göre üçü de yanlış. İki futbolcu itiş, kakış yaşıyor. Hakem de uyanık adam, unutur mu daha önce sarı kart verdiği oyuncuyu. İkisine birden çift sarıdan kırmızı. Halbuki o pozisyonda Hakem’in ya iki futbolcuyu da uyarması lazımdı ya da ikisini birden direk atması. Haydi bunu geçtik diyelim. Zaferspor’un ikinci kırmızısı tam bir komedi. Hakemler, futbolcular ağızlarını sadece nefes almak için kullansın istiyorlar. Karagümrük, kendi yarı alanından oyuna başlıyor, 2 metre ileriden başladılar diye Zaferspor’lu oyuncu itiraz ediyor, Hakem bu itirazı gördüğü halde ses çıkartmıyor, çünkü o dakikada maçı durdurup, oyuncuya ikinci sarı kartını verse, oyuncu Karagümrük lehine çok tehlikeli bir yerden başlatmış olacak. Hakem bu lafları yemeye devam ederken, top oyun dışı oluyor ve Hakem bu oyuncuya, oyun durduğunda lütfedip, sarı kartı ve akabinde kırmızıyı veriyor. Bunun adı tek kelime ile cinlik. BAL Ligi Hakemleri tam bir facia (birkaç tanesi hariç)
Maçta beğendiklerim, Karagümrük’ten taraftar, Zaferspor’dan (ballı) kaleci ve maçın 1. Numaralı Yardımcı Hakemi Mutlu Murat Çetin. Serkan Akal ve Cenk Karka’dan sonra gördüğüm (Zonguldak’lı) en iyi Yardımcı Hakem.

Adsız dedi ki...

Burak bey feriköy spor klubü başkanı ve fotoğraf çektirmeyi seven genel kaptan gürsel bey ile bir videolu röportaj yapın artık.hiç merak etmiyormusun bu kadar yazılan çizilen eleştiriler var. hatta yoruma kapatıyorsunuz bazı haberleri!! nasıl araştırmacı gazetecilik yapılırmış göster bize..merakla bekliyoruz...

Adsız dedi ki...

takım kaptanıda gitti gitmeyen futbolcularda para alamadıkları için devre arasında kaçacaklar..
bunların yöneticilik anlayışı bu kada.mustafa sarıgül demiş ya oktay efendiye bu takım neden çıktı para mara yok diye..oktay efendide aldığıemri uygulıcak FERİKÖY KÜMEYE..25.000 BİN LİRA AYLIK GELİRİ İNDİRİN BAKALIM.TOPÇULAR PARA İSTEDİMİ SURATLARINA BAŞKANLIK ODASINDA 100 LİRA 200 LİRA FIRLATIN BİLMİYORUZ DUYMUYORUZ ZANNEDİYOLAR..BAŞKAN BAŞKAN DEĞİL ÇİÇEK ABBASTAKİ ŞENER ŞENİN FERİKÖY VERSİYONU..
ESKİ BAŞKANLARADA YAZIKLAR OLSUN BUNUN GİİBİ ADAMA BIRAKTILAR KOSKOCA FERİKÖYÜ.BUNLAR BAHATTİN REİSİ KARASUYA KAÇIRTAN KADRO.. DEVAMMMM İNDRMEYE HARAM OLSUN

Adsız dedi ki...

Hala o koltukdaa nasıl oturuyor bu ne yüz be kardeşim çekin pis ellerinizi feriköyden

Yönetin istifa

Adsız dedi ki...

BURAK SENDE KORKUYON METİN HOCADA HERKEZ KORKUYOR METİN HOCANIN NASIL DUA ETTİĞİNİ BİLİYOM.KAPTANI DÖVEREK YOLLAMIŞLAR METİN HOCAYA BUNUDA SORARMISIN SAYGILAR.

ESER K.K.K.

Adsız dedi ki...

Sebahattin hocanın intizarı tuttu galiba.Yönetim perişan.

karagumruk dedi ki...

Sayın Burak Kurtuluş'a öncelikle teşekkür ediyorum.Hem taraftarımıza hem klubumuze yapmıs oldugu övgülerden dolayı.Ancak ben yaklaşık 2 sezondur takip ediyorum Burak Bey'i ve bi ricam olacak.Karagümrüğümüzün biraz olsun kötü yanlarını eleştirin ne olur.Sizinn samimiyetinize çok güveniyoruz.Takım veya Karagümrük hakkındaki eleştirilerinizi yansıtırsanız eksiklerimizi kapatıp bu kötü gidişattan kurtuluruz inşallah.saygılar..

Adsız dedi ki...

Maalesef Feriköyde korkulan olmuştur ve FERİKÖY göz göre göre küme düşürülüyor, bir daha da Sittinsene çıkamaz, yorumlara bakılırsa Belediye başkanı öyle istiyor diyorlar. Feriköy kulübünün gözüken aylık geliri 25.000 TL dir ve takım küme düştükten sonra bu paranın birilerinin cebine inmesi çok kolaylaşacaktır. eski yöneticiler son kongrede bu kulüp için vazifelerini yapmışlardır diye düşünüyorum ama birlik ve beraberliğin olmadığı yerde yapacak fazla bişeyde yok galiba. Son olarak iptal edilen yemek ne oldu? paralarımızı kimden alacağız. Birde bu ay sonunda yemek varmış Feriköy derneğinin, herkez onu konuşuyor. İnşallah Feriköylünün aradığı birlik ve beraberliği O derneği kuran dostlarımız sağlar diye düşünüyorum. Feriköylü olarak onlara desteğimiz tam. Saygılarımla...

SAL Klasman 27 Nisan 2924 Cumartesi Programı

SAL Klasman A Grubu'nda karşılaşmalar bugün sona eriyor...