Perşembe, Aralık 23, 2010

Dodo'dan 10 maç - İstanbul SAL 18. hafta


Sevgili Yerelfutbol severler,
Artık tahminlerde bir istikrar yakaladık ve belki de bazı takımlara ters geliyor olabilirim. Örneğin Silivri kazanır dediğim 6 hafta Silivri kazanamadı ve ilk kez berabere kalır dediğimde kazandı gibi örnekler olabilir. Ufak bir hatırlatma ile bu konuyu geçiyorum.
Geçen hafta izlediğim birkaç maç için kısa anekdotlar tutacağım her zaman olduğu gibi ve tahminlere geçeceğim. Topkapı-Çatalca maçını izledim ve bu maçta gördüm ki Topkapıspor son çırpınışlarını yapmakta ama elinden bir şey gelmemekte. Maç içinde aslında iki kez gol atma şansını da yakaladılar ama bu pozisyonları gol ile neticelendirme başarısını gösteremediler. Çatalcaspor’da inanılmaz bir panik gördüm ve bu ilerisi için büyük tehlike. Sezon başındaki o özgüveni ve kazanma hırsı sanki kaybolmuş ve her an bir hata ile karşı karşıya kalınacakmış gibi bir portre oluşmuş ki bu resim değişmezse ileride başları ağrıyabilir. Ki daha ilk ikiyi garantilemediler sanırım bunun farkındadırlar.

Diğer gün de soğuk havaya rağmen Selimiye-Gazi Mahallesi maçını seyrettim. Selimiyespor kazanma adına elinden gelen her türlü çabayı gösterdi ama ideal bir deplasman takımı olarak gördüğüm Selimiye takımının içeride özellikle kontrollü oynayan deplasman takımlarına karşı fazla silahı yok. Canlı ve diri mücadele gücü kapalı takımlara karşı etkisiz kalabiliyor. Bu tip takımlara karşı yan toplar ve yüksek toplarda da şansını denemen lazım ama takımın çok kısa oyunculardan oluşunca bu taraftan da şansın kendiliğinden yok oluyor. Selimiye deplasmanda kendisini yenmeye oynayacak her takımı yenebilir diye düşünüyorum. Gazi Mahallesi’ne gelince… Mücadeleci gayretli oyununu disiplinli ekip olarak sahaya sunduğu ve haddini bildiği sürece tüm takımlara karşı kazanç elde edebilir. Yenmek için oynayacağı, açık açık saldıracağı tüm rakipler karşısında  da sıkıntı yaşayabilir gibi geldi bana.

Gelelim bu haftaki birbirinden zorlu maçların tahminlerine.

1 Haliçspor-Dikilitaşspor
Haftanın en zor karşılaşmalarından diyebiliriz. Bu zor karşılaşmayı ev sahibi olmanın verdiği avantajı en iyi şekilde değerlendireceğini düşündüğüm Haliç takımı kazanır diyorum.

2 Ataşehir Doğuşspor-Leventspor
Ligde 3. Grup’un ‘top clas’ maçı ve seyredenlere büyük keyif vermesini bekliyorum. Ataşehir Doğuşspor mutlak kazanmak durumunda ve açık bir futbol sergileyecek. Levent takımı beraberlikte dahi üzülmez diye düşünüyorum. Açık oynayan takımlara karşı fazla silahı olduğunu düşündüğüm Levent takımı deplasmanda kazanan taraf olur diyorum. Banko Levent.

3 Çatalcaspor-İstanbul Bayburtspor.
İlk maçta deplasmanda kazanan Çatalca olmuştu ama İstanbul Bayburt takımı da her an gol atıp maçı beraberliğe taşıyabilirdi. Bu haftaki maç çok farklı bir konumda oynanacak. Çatalca zirve, İstanbul Bayburt düşmeme adına mücadele edecek. Bu zorlu müsabakadan ateşli seyircisinin de desteği ile Çatalca takımı galip yarılan taraf olur diyorum.

4 Sultantepespor-Hadımköyspor
Alt sıralar için gerçekten hayati önem taşıyan bir maç. Ligin ikinci yarısından itibaren ciddi anlamda takım olma yolunda ilerlediğini gördüğüm Hadımköyspor deplasmanda Sultantepe karşısında üç puana ulaşır diyorum.

5 Teraziderespor-Tophane Tayfunspor
Gerçekten zor bir mücadele ve ev sahibi Terazidere bu karşılaşmayı mutlaka kazanmak isteyecek. Tophane için kayıp anında her şey bitebilir. Ben bu zorlu müsabakanın kazananı Terazidere olur diyorum.

6 Paşabahçespor-Sultangazispor
Gelelim yılın maçına… Beraberlik Sultangazi’yi play-off’a taşır. Paşabahçe mutlaka kazanma durumunda. İki takımı da bu sezon defalarca izledim. İki takımın da sahaya hangi kurgu ile çıkacağını üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorum. Daha iyi takım olduğuna inandığım ve kaliteli bir ekip olan Sultangazispor’un bu zor deplasmanda kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Yüksek ihtimal beraberlik kokan bu maçta kontrolsüz bir oyun anlayışı ile maçı direkt kazanma adına saldıran bir Paşabahçe takımı iç sahada ummadığı bir mağlubiyet alabilir diye düşünüyorum. Ben maçta ilk golü Sultangazi’nin atacağını, Paşabahçe takımının da beraberlik golünü bulacağını ama maçı kazanma adına golü bulamayacağını dolayısıylada Sultangazi takımının Dudulluapor’dan sonra play-off’a kalan ikinci takım olacağını düşünüyorum. Hemen şunu da belirtmek isterim ki ilk sezonunda bu maçtan istemediği bir skorla ayrılsa dahi Sultangazi takımı başarılıdır ve önü çok açık bir camiadır. Aynen Paşabahçe takımı da maçı kazanmama durumunda dahi bu sezonu çok başarılı geçirmiştir. Şimdiden iki takımı da bu sezon gösterdikleri üstün başarı ve bu gruba kattıkları renkten dolayı kutluyorum. Bu takımların kurulmasında emeği geçen  tüm yönetici ve teknik ekibe kocaman bir bravo benden. Futbol şansı ve gol şansı kazasız belasız sakatlık olmadan yanınızda olsun diyorum. İki takıma da başarılar.

7 İstinyespor-Beyoğlu Yeniçarşıspor
Gerçekten dipten kurtulma ve yukarılara kapak atma adına önemli bir maç. Bu zorlu müsabakadan iç saha performansı göze alındığında İstinyespor galip ayrılır diyorum.

8 Beşyüzevlerspor-İstanbulspor
Ligde 2. Grup’ta belki de şampiyonu belirleyecek çok zor bir müsabaka. Ben bu zor müsabakadan kazanan çıkmaz. Maç karşılıklı atılan birer gol ile berabere sonuçlanır diyorum.

9 Öz Karacaahmetspor-Kaynarcaspor
Adeta ölüm kalım maçı ve ben bu zorlu müsabakadan müthiş taraftar desteği ile maça çıkacak olan ev sahibi takımın galip ayrılacağı düşüncesindeyim.

10 Vefaspor-Yıldırım Bosnaspor
Haftanın en çekişmeli geçmesini beklediğim maçları içinde. Bence zirve adına artık tek bir puan kaybına bile tahammülü olmayan Vefaspor bu zor müsabakadan kazanan taraf olarak ayrılır. Banko Vefa.

YAZI: DODO

25 yorum:

Adsız dedi ki...

dodo kaçırdın galiba bakırköy kağıthane maçı haftanın en önemli müsabakası kıran kırana bir maç olacak dodo

Adsız dedi ki...

burak kurtuluş haftanın maçlarını bekliyoruz

Adsız dedi ki...

PAŞABAHÇE KESİN KAZANIR AMA ARKADAŞLIKTAN BİRLİKTELİKTEN KAZANIR
GERCEKTEN İNANMIŞ BİR EKİP SULTANGAZİNİN İŞİ ZOR

Burak Kurtuluş dedi ki...

Haftanın maçlarını yorumlamak için yeterli hazırlığım yok. Ancak, bu maçları takip etmiyorum anlamına gelmesin. SAL Liginden şayet yetiştirebilirsem bazı maçları ve maçları yönetecek Hakemleri kendimce değerlendirebilirim. Bu da yarın öğleden önce mümkün değil.

paşalı mehmet dedi ki...

sultangazipaşabhçeden çıkamaz.takım maça inanmış.sezon başı bizi hesaba katmayanlar şimdi kara kara paşabahçeyi düşünüyorlar.deplasmanda gücümüzü gösterdik onlara içerde daha fazla hissettireceğiz.

Adsız dedi ki...

bu alana birdaha yorum yazarsam iki olsun işe gelen yayınlansın işe gelmeyen yayınlanmasın.yolladığım hiçbir yorumda hakaret yok kötü söz yok hatta herkesin bildiği üzere hakemlerimizi etkileyenleri!!! bile onore edercesine hiciv var
inadına unutmayacağım unutturmayacağım
sen çok yaşa müjdat yetkiner
sençok yaşa muhittin boşat.
bağıra bağıra söylüyorum 1.grup bitmezzzz....

Burak Kurtulus dedi ki...

İşimize geleni değil, uygun olanı yayınlarız. Su ana kadar tüm yorumlarını yayınladık ancak bazen aşırıya kactiginin farkında olmalısın. Adını yaz açık, açık. Eleştirsen dahi yayınlayalım ama sen eğleneceksin diye baskasını uzmeyelim.

efsane vefa dedi ki...

dodo haklısın vefa kazanır.vefa ilk ikinin en önemli adayıdır.gazi mahallesi mevzusunda sonuna kadar haklısın.iki maç yaptık ikisinde de çanakkale geçilmezle karşılaştık.dediğin gibi çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde devrilir

genç bakırköylüler dedi ki...

şenlikköy sahası bakırköy spor için avantajdır ve bakırköy kazanır.kağıthanenin şansı yok

kağıthane tayfa dedi ki...

bakırköylü yanılıyorsun en kötü 1 puan bizim olur kağıthane tayfa

Adsız dedi ki...

yeneriz kagıthane yı . . .ve duşerler

Adsız dedi ki...

esenler okmeydanını yener okmeydanı düşme tehlikesini iyice hisseder gibime geliyor. ilk yarıda ki okmeydanı nerede ikici yarıdaki okmeydanı nerede

Adsız dedi ki...

veyaı yenmeye gidiyoruz dodo yanılacaksın

Adsız dedi ki...

levent iki farklı kazanır banko levent

Adsız dedi ki...

3-3 Vefa Son dakikada Kurtarmış Kendini...

Adsız dedi ki...

dodo vefayı yenmeye gidiyoruz dedik ama kimse inanmadı herhalde bize.vefa elimizden kurtuldu resmen.yürü be bosnam kim tutar seni

genç sultantepeliler dedi ki...

hadımköy eli boşdönecek haberiniz olsun

Adsız dedi ki...

banko vefa denilen maçta yıldırım bosna 3-1 öne geçmesine rağmen maç dk95 te atılan golle 3-3 sona erdi :))

vefalı mehmet dedi ki...

hakem resmen iki penaltımızı yendi maçı da zora soktu

Adsız dedi ki...

dodo cumartesiye iyi başlamadın.çatalca deplasmanından bayburt üç puanla döner ve sen yanılırsın benden söylemesi

Adsız dedi ki...

dodo pazarada iyi başlamadın haberin olsun paşabahçe daha kafadan attı golünü

paşalı mehmet dedi ki...

dodo tebrikler selimiye deplasmanda daha rahat kazanır dedin kazandı.paşabahçe gollü beraberlik dedin oda gollü berabere.bu işin sırrı nedir açıklarmısın

Adsız dedi ki...

10 maçta 5 sende de tsubasa gibi.Aynen tsubasa gibi grupların alt taraflarını bilmişsin üstlerde yatmışsın.Alt taraftaki takımların maçlarının kolaylığı ve kazanma yüzdelerinin çok yüksek olduğuna bakarsak çok kötü bir başarısızlık.Umarım son dört haftada bir kez ama bir kez olsun 10da 7 tuttur ve bire ilki başar kendini aş artık be kardeşim haftalardır bi numara olmuyo sallamasyon tahmin ve yorumlarından

gerçek futbolsever dedi ki...

dodoya salmamın kimse selimiye kazanır dedi kolay maç olur diye tahmine koymadı çatalca sıkıntı yaşar böyle giderse dedi ama olmadı hep hatırlatmaları doğru yönde.zor maç seçtiğinden dolayı ben dodonun yorum ve tahminlerine bayılıyorum başaksını bilmem.ayrıca son üçhaftada onda yedi ve dokuzda yedi bir maçta ertelenmişti.bravo dodo diyorum

Adsız dedi ki...

dodo büyükçekmece bu gurupta birinci olur ikinci umurumuzda değil

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...