Cumartesi, Eylül 25, 2010

Köşe: Silivrispor farklı kazandı



Ahmet Refik Bek, Silivrispor-Kağıthanespor karşılaşmasında izlediği Silivrispor'u masaya yatırıyor...

Süper Amatör Küme 5. Grupta Silivrispor 2010-2011 futbol sezonundaki ilk karşılaşmasını kendi seyircisi önünde farklı kazanarak lige merhaba dedi. Geçtiğimiz sezon ligi 6. sırada bitirerek umduğunu bulamayan Silivrispor da Mayıs ayı içerisindeki kongrede önce yönetimde daha sonra da takımda revizyon yapıldı.
Kadir Akbulut ile yoluna devam eden  Silivrispor bu yıl yaptığı transferler ile takımı neredeyse baştan aşağı yeniledi. Kağıthanespor karşısında  Yunus, Sonat, Metin ve Oğuz dışında takımda yer alan oyuncuların hepsi bu yıl takıma yeni katılan isimlerden oluştu.

Silivrispor ilk karşılaşmada taraftarına güzel bir oyun sonrası 5 golle 3 puan hediye ederken, geçtiğimiz yıl ki gücünden çok  uzak olan genç oyunculardan kurulu Kağıthanespor karşısında çok fazla zorlanmadı.
Skor 5-2 ‘ skor oynanan oyunun hakkımı ‘ derseniz benim cevabım tabiî ki herkes gibi ‘ Hayır ‘ olur.  Çünkü Silivrisporlu oyuncular rakibi karşısında en az attığı pozisyondan fazla gol kaçırarak farkın burada kalmasında önemli rol oynadılar.
Silivrispor da en çok göze çarpan oyuncuların başında gelen isim hiç kuşkusuz sağ kanadı çok etkili kullanan ve maçın yıldızı olan Metin’di. Silivripor’a ilk geldiği yıl performansını ile göz kamaştıran Metin bu yıl da çok iyi bir başlangıç yaparak  sağ kanatta ilk karşılaşmada yaptığı ortalar ve attığı gol ile  adeta rakibini çökerten isim oldu.

Yine geçtiğimiz son iki yıl bir türlü kendinden istenileni vermeyen Oğuz’da bu karşılaşma da gerçek kimliğine kavuşuyor görüntüsü verdi. Çok istekli ve hareketli olan Oğuz attığı gölün dışında sol kanattaki etkili ve istekli oyunu ile göz doldurdu.

Takımda geçtiğimiz yıl yaşanan forvet sıkıntısı bu yıl Ali Yavuz ile çözülmüş gibi gözüküyor. İleri uçta rakip defansa çok iyi basan , arkadaşları ile yardımlaşarak gol yolarında etkili olan Ali Yavuz güzel oyunun iki güzel golle süsledi.
Silivrispor'un bu yıl ki kazanımlarından biri ise hiç kuşkusun Cankat. Ben Cankat’ın Ali Yavuz kadar Silivrispor'a faydalı olacağı inancındayım. Ofansif olarak oyuna büyük kattı sağlayan Cankat attığı golün yanı sıra hazırladığı pozisyonlar ile oyuna önemli ölçüde kattı sağladı.

Gelelim maçın gizli kahramanına. Bence Ota alanda Serkan Silivrispor'un geçtiğimiz yılki en büyük sorununu ortadan kaldırmaya aday bir oyuncu görüntüsü çizdi bu karşılaşmada. Orta alandan rakip savunma arkasına ve arasına attığı toplarla Silivrispor forvetinin işini kolaylaştırdı.
Silivrispor hiç kuşkusuz en büyük hayal kırıklığını defansın da yaşadı. Çok genç bir ekipten oluşan Kağıthanespor ,deplasmanda 2 gol buldu. Bunun dışında da 2 net pozisyonu kullanamadı. İlk yarıda konuk Kağıthanespor temsilcimiz Silivrispor’un sol kanadından yaptığı ataklar ile golü buldu ve etkili oldu. Bunda hiç kuşkusuz Silivrispor da 3 sezondur hep sağ kanatta oynayan ve bu maçta ilk kez sol bek olarak görev yapan Fatih’in yerini yadırgaması da önemli bir etkendi.

Sol kanattan gelen akınlarda ve duran toplarda ceza alanı içinde Silivrispor defansı topu hep seyretti. Bu ataklardan biri  röveşata ile Silivrispor ağları ile buluşurken, aynı pozisyonun bir benzerini Kaleci Murat son anda kornere çeldi, bir diğer pozisyonda auta ile sonuçlandı.

Geçtiğimiz yıl sağ kanattan yaptığı bindirmeler ile dikkatleri üzerine toplayan Sonat bu karşılaşma da ilk yarı neredeyse orta sahayı geçmedi. İlk yarı sonunda karşılaşma 3-1 olduktan sonra ileriye çıkmaya başlayan Sonat geçtiğimiz yıldan beğendiğimiz bindirmelerinden yaparak oyuna katkı sundu.
Sol kanada resmen hapsedilen Fatih ilk yarı yerini çok yadırgadı. Zaman zaman yaptığı hatalar ile bu alanda rakibinin etkili olmasını fırsat verdi. İlk yarının ortalarında toparlanan Fatih şık hareketler ve verdiği paslar ile oyuna katkı sunmaya çalışsa da sağ kanattaki veriminin 1/ 4 ünü sol kanatta veremeyeceğini ortaya koyduğu oyunla ilk maçta gösterdi.

Silivrispor defansını göbeğinde Kaptan Özgür ile Volkan Kağıthanespor karşısında dağınık bir görüntü çizdiler. İki uzun oyuncunun ceza alanı içinde sektirdiği toplar tehlike oldu. Hazırlık karşılaşmalarında iyi bir uyum sergileyen bu ikili Kağıthanespor karşılaşmasında aynı uyumu gösteremedi.
Kaleci Murat’a gelince, dört etkili pozisyon geldi , ikisi gol oldu. Biri çok yakın bir mesafeden karambolde vurulan bir şut, diğeri ise kazanılan penaltı atışından gelen goldü. Murat’ın her ikisine de yapacağı hiçbir şeyi yoktu. Bir net gol pozisyonu çıkardı.

Oyuna sonradan girenler  arasında Feyyaz iyi sinyaller verdi Alibeysporda da harikalar yaratan bu genç yetenek Silivrispor da da  ileriki günlerde iyi işlere imza atacak gibi gözüküyor.

Silivrispor çok iyi bir futbol ortaya koyarak 3 puanı zayıf rakibinden 5 golle aldı. Fakat bu rakip ekibimizin şampiyonluk yolundaki rakiplerinin gücünden çok uzak olduğu için skora bakarak çok erken konuşmak bizi ileride ki günlerde yanıltabilir. Temsilcimiz yaptığı transferler ile geçtiğimiz yılki eksiklerini gidermiş gözüküyor, bence hafta sonu deplasmanda oynayacağımız B.Çekmecespor karşılaşması bizim için daha önemli bir ölçü olacak.

YAZI: AHMET REFİK BEK

2 yorum:

Adsız dedi ki...

silivriye yer ayırıp paylaşımda bulunduğunuz için taraftarlar adına teşekkür ederiz. skor 4-1 e geldikten sonra sanırım birazda rahatlıktan dolayı oyundan kopmalar olmuştur diye düşünüyorum zaten daha sonra oyuncu değişiklikleri yapıldı.aslında geçen sene de kadro iyiydi fakat kaleci ve defans sorunundan dolayı şanssız puanlar kaybedildi. bu sene çok daha iyi ve alternatifli bir kadro var.özellikle ali yavuz ve sonradan giren feyyaz rakip defansı çok fazla bunaltıyor bunun yanında kanatlardan yapılan bindirmeleri de çok etkili gördüm. umarım takımımız zamanla hak ettiği yerlere gelecektir.

Adsız dedi ki...

1986-87 sezonunda şimdiki Bank Asya olan 2. ligde oynamış Silivrispor'un bu sezon en azından BAL'da oynaması gerekiyordu. Umarım bu sezon bu lige çıkar.

U17'deki Beykoz derbisinde puanlar paylaşıldı

İstanbul Amatör Ligleri U17 Yaş A Kategorisi 17.Grubunda ilk yarının son hafta karşılaşmalarından birinin adresi de Çavuşbaşı M.Hanefi Dilma...