Perşembe, Eylül 23, 2010

Dodo'dan 10 maç


Sevgili Yerel Futbolseverler biliyorsunuz geçen sezon İstanbul Süper Amatör Lig’de her haftanın birbirinden zor 10 maçının tahmini ile karşınızda bulunmaktaydım. Bu sezon da ilk hafta maçlarını takibim ve genel bir değerlendirmeden sonra 10’da 10 sloganı ile bu haftadan itibaren karşınızdayım.

Gelelim bu haftanın birbirinden zorlu 10 maçına.

1 BÜYÜKÇEKMECESPOR-SİLİVRİSPOR
5. Grup’ta haftanın en zor maçlarından birisi. Futbolculuk dönemlerinde karşılıklı futbol oynayan Tuncay Soyak ve Kadir Akbulut hocalarımız bu kez teknik direktör olarak önemli bir sınava çıkacaklar. Bu grup için gerçekten hayati önem taşıyan maçın yüksek tempoda geçeceğini, ama pozisyon zenginliği fazla olmayan atanın kazanacağı bir maç olarak tahmin etmekteyim. Kadro olarak birbirinden fazlası eksiği olmayan bu iki takımın mücadelesinden daha hazır olduğuna inandığım Silivrispor’u galibiyete daha yakın görmekteyim. Beraberlik ihtimalinin de yüksek olduğunu göz ardı etmek istemiyorum ama tahminim Silivri’nin zor da olsa bu maçtan galip ayrılacağı.

2 GAZİ MAHALLESİ-VEFASPOR
iç sahada seyirci desteğini arkasına alan Gazi Mahallesi ve tecrübeli Vefa arasında kıyasıya bir puan mücadelesi olacak gibi duruyor. Tecrübesi ve kalitesi ile bir adım önde olduğuna inandığım Vefa bu maçı kazanır.

3. HEASK-ÇEKMEKÖYSPOR
6. Grup’ta Halide Edip Adıvar-Çekmeköy maçı gerçekten kaliteli bir maç olacak. İki takım da sezona zirve ümidi ve hedefi ile başladı. Tuzla’dan alınan 3 puan Halide Edip Adıvar takımı için güzel bir başlangıç oldu. Çekmeköyspor içeride Çatalca beraberliğinden gelen 1 puana sevinemezken oynadığı futbolla ilerleyen haftalarda bu grupta ağırlığını fazlasıyla hissettireceği sinyallerini de verdi. Dodo der ki kalitesi ve yükselen formunu Halide Edip Adıvar maçına da taşıyacağına inandığım Çekmeköyspor deplasmandan 3 puanla ayrılan taraf olur. Çekmeköy kazanır.

4. ÇAKMAKSPOR-KADIRGASPOR
Haftanın zor geçmeye müsait maçlarından. Deplasmanda alınan 3 puan Çakmakspor için güzel bir başlangıç olurken, efsane takımlarımızdan, mazisi birçok başarı ile dolu olan ve o günleri arayan Kadırgaspor ise iç sahada Bayrampaşa Tuna’ya kaybettiği maçın üzüntüsünü yaşamakta. Ev sahibi takım sezona güzel başladı ve devamını da getirir diyerekten Çakmakspor kazanır diyorum ama kolay olmayacağının da altını çizmek istiyorum.

5. BATI TRAKYASPOR-YAHYA KEMAL İY
Batı Trakyaspor hazırlık maçlarında da gösterdi ki hazır durumda ve iç sahada kolay kolay kaybetmez. Koşan, mücadele eden gençlere tecrübeli oyuncular eklenmiş. Birol Yalçın hoca faktörünü de hesaba kattığımızda karşımıza demir gibi bir Batı Trakya çıkıyor. Yahya Kemal takımı da iyi transferler yaparak lige girdi, iyi de başladı ama Batı Trakya karşısında şanslarının beraberlikten öteye geçmeyeceği düşüncesindeyim. Batı Trakya kazanır diyorum.

6. KOCAMUSTAFAPAŞASPOR-SULTANGAZİSPOR
İlk haftanın kazanan ve kaybeden iki takımını karşı karşıya getiren bir maç. Bir başka özel tarafı da Sultangazispor yardımcı hocası Erdoğan Eryılmaz’ın talebesi olan Turabi Taş’ın bu kez hocasının karşısına teknik direktör olarak çıkması. Turabi hocanın ‘Boynuz kulağı geçer’ sözünü yerine getirmek için elinden geleni yapma isteğinin bu maçın ne kadar zor geçeceğine delalet bir durum olduğudur. Zor olacak ama boynuz kulağı geçemez ve Sultangazi 3 puanı alır diyorum.

7. OKMEYDANI FETİHSPOR-KAYNARCASPOR
İlk haftayı 3 puanla kapatan iki takım mücadelesinden kazananın olmayacağını, maçın beraberlikle sonuçlanacağı söylemek istiyorum. Banko beraberlik.

8. FENERKÖYSPOR-AYAZAĞASPOR
Gerçekten enteresan bir maç. Fenerköy zirveye bir takım yaptı ama lig sonuna kadar bu tip takımları muhafaza etmek zordur. En uzak camiaların dahi üzüntü ile Ayazağaspor’un şu anki durumuna baktıklarını düşünüyorum. 5 senede 3 final oynayan takımın hak ettiği yerler çok yukarıları olmasına rağmen maalesef çok zor dönemden geçiyorlar. Ayazağa köyünde bu işin içine elimizi uzatalım dediklerinde bu ligi baştan aşağıya sallayacağına inandığım bir çok isim mevcut durumdadır ve mutlaka takıma sahip çıkacaktırlar diye düşünüyorum diyorum ama bu hafta Fenerköy kazanır demekten de kendimi alamıyorum. Fenerköy kazanan ve 3 puana sahip olan takım olur diyorum.

9. ARNAVUTKÖYSPOR-ZARA EKİNLİSPOR
Gerçekten son derece zor geçecek bir maç. İki takım da iyi bir sezon öncesi hazırlık evresi geçirdi. ev sahibi olma avantajı ile bir adım önde diyebileceğim Arnavutköy maçı kazanır.

10. ALİBEYKÖY PARSELLER-BEYOĞLU YENİÇARŞI
Son olarak siz yerel futbolseverlere sunacağım banko beraberlik maçıdır. kazanan olmaz ve maç beraberlikle sonuçlanır diyorum.

YAZI: DODO

16 yorum:

Adsız dedi ki...

dodo yine kendine göre bir iki maç hariç kek maçları yorumlamışsın,aş kendini kır gönlünün zincirini.

Burak Kurtuluş dedi ki...

Yeniçarşı bizim Parseller'i yener, Okmeydanı Fetih kazanır, Yahya Kemal'i yenmek için Batı Trakya'lıların göbeğinin çatlaması gerekecej ve Zara Ekinli mağlup olmaz diyorum Dodo ağbimiz. Selam ve saygılar.

Adsız dedi ki...

DODO KARDEŞİM SANA BOŞUNA BURAK KARDEŞİME DANIŞ DEMİYORUZ,HERYERİ GEZİYOR,GÜÇLÜ DOSTLUKLARI SAYESİNDE BÜTÜN TAKIMLARI İYİ ANALİZ EDİYOR VE TANIYOR.AYIP DEĞİL KARDEŞİM ,BİLMEMEK AYIP.

Adsız dedi ki...

Hey Gidi Ayazağa Heyyy !

Yoncalı dedi ki...

Size Büyükcekmece-Silivri maçında katılıyorum çekmece çok hazır değil benim görüşüm Yonca maçı kimseyi kandırmasınYoncada hiçbir yeni transferler oynayamadı buna rağmen ilk yarı bulmuş olduğu pozisyonları Yonca değerlendirseydi farka giderdi.
İkinci yarı sağ ve sol beklerin sakatlanması yerlerine giren oyuncular biri genç takım oyuncusu diğeri solbeke yedek kaleci girdi oyun tamamen tersine döndü.Buhafta Yoncayı Bakırköy maçında izleyin.

Adsız dedi ki...

araştırmaların ve yorumların için eline sağlık diyorum ama 10 da 7 i geçemez gibi duruyor bu tahminler.geçen sezonda 10 da 10 olmadı hiç hatırlatmak istedim cüzzzzzzzzzzzz

Adsız dedi ki...

AMATÖR FUTBOL SEVDALILARI KARDEŞİM,
GEÇEN SENE HEMEN HEMEN HER YORUMDA KAĞITHANE GÜLLÜOĞLU S.K BİR MAÇI VARDI DODO'MUN YORUMLARINDA,2.HAFTADA OLDU KAĞITHANE YOK.BU SİTEDE YORUM SERBEST DİYE BİLİYORUM,ART NİYET VE KÜFÜR OLMAZSA ZATEN YEREL FUTBOL AİLESİDE PAYLAŞIMCI VE ENFES İNSANLARIN OLUŞUMUYLA TADLANMIŞ SİZDE DODO OLARAK DEĞİLDE ? SİZDE DİDO OLARAK GÖRÜŞLERİNİZİ AÇIKLAYAN.
SEVGİ İLE AMA NE OLURSA OLSUN YEREL FUTBOL COMDA KALIN.

BARBAROS AKKOYUNLU

yerelfutbol-dodo dedi ki...

sevgili barbaros akkoyunlu abimiz öncelikle selamlar saygılar kağıthane sporada güzel bir sezon diliyorum sonuç ve başarı açısından.öncelikle konsept gereği zorlu maçları seçiyoprum ve kağıthane spor gibi bir çok güzide takımızın önemli maçlarını elimden geldiğince bilgilendirme ve tahmin olarak huzurlarınıza sunacağımdan hiç şüphen olmasın.tüm takım sporcularının ayakları düz bassın vurdukları gol olsun ama kalecileri üzmeyecek derecede diyerekten hoşçakal diyorum...

Adsız dedi ki...

dodo abilerin abisi seviyorum seni..Amac Senozan.Levent.

Efkan dedi ki...

(silinen yorum için yazıyorum)
lütfen herkes kendi şahsi fikrini kendine saklasın. yazarlarımızın kimlikleriyle ilgili tahminlerinizi kendi aranızda yapabilirsiniz ancak burası yeri değil. iyi geceler

Adsız dedi ki...

burda şahısları savunma madem bu işi yapıosun sen de saygı sevıye ıcersınde yap herkes haddını bılsın kendını aşan konulara özellıkle takımı rencıde edıcı sözler kullanmaya kımsenın hakkı yokk yorum yapan ıcın bazı seyler basıtdır kolaydır ama takımı bıyere getırmek kolaymıdır sence elıne klavye alan sacmalıcakmı böle bence gereği yok böle seylerın bence herkes kendı işini yapmalı özellıkle efkan sende öle kımsenın savunma avukatı deılsın... saygılarrrr...

Efkan dedi ki...

İstediğiniz eleştiriyi yapma hakkınız var. Ama yazar burada -artık kimse- kimliğini saklama ihtiyacı duyuyorsa ona saygı göstereceksiniz. Mail atın orada istediğiniz söyleyin. Bir isim söylersiniz, o kişi olmayabilir o kişiyi de rencide edersiniz. Ben size eleştiri yapmayın demiyorum, avukatlık da yapmıyorum, yazarlarımız kendilerini de savunabilirler. Sadece "Sen şusun sen busun" demek şık değil. İyi günler

ali yılmaz dedi ki...

efkan abı mıllet aptall degıl.o yuzden adsız gırıp ona buna sallayanlara cevap bıle verme.cunku onları kımse kaale bıle almıyor ama onlar bu durumun farkında bıle degıl.gercek yerel futbol seven ve takıp edenlerın gorus ve dusuncelerı onemlı benım ve benım gıbıler ıçın.saygılar abıcım yenı ve degısık yazılar beklıyoruz senden.

Adsız dedi ki...

AYAZAĞAMIZ BU GRUPTAN ÇIKACAKTIR KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN BUNDAN,AYAZAĞAYA ACIMAKTA SANA KALMADI DODO EFENDİ...HAFTAYA GELDE ACIDIĞIN TAKIMIN TARAFTARINA BAK EN AZ 2000 KİŞİ HESAP SORCAK BU TAKIMI BU HALE GETİREN TÜM KİŞİLERDEN BAŞTA AHMET KARAMANDAN...

Adsız dedi ki...

sorun sorun hesap alırsınız cevapını 5 kuruş para verdiniz sizi akıllılar

Adsız dedi ki...

dodo tebrikler ilk gün tam isabet ama pazar işin zor bakalım 10 da 10 sloganın gerçeğe dönüşecekmi

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.